× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kispesten is nyertek az algyői lányok

|
2021. november 24. | Sport

A nyitott védekezés gyümölcse

Női kézilabda, NB I/B, Keleti csoport, 10. forduló: Kispest (8.) – Levendula Hotel FKSE Algyő (3.) 32–36 (19–17)

Gyál, 100 néző.
Vezette: Dulai, Pisák.
Levendula Hotel FKSE-Algyő: Dobó, Gadányi (kapusok), Vass V., Nikolayenko 6, Miklós 3, Lovistyék, Zsilák, Balázs, Farkas K. 2, Szepesi 10, Simon A. 3, Rózsa 1, Aracsi 1, Csáki 5, Németh 5, Gercsó. Edző: Farkas József.

Farkas József: A mérkőzést megelőzően negatív érzések voltak bennem, nem éreztem a lányokban azt az átütő energiát, ami eddig jellemzett minket, ezt szóvá is tettem a bemelegítésnél. Az első játékrészt nem kezdtük jól, sok apró hibánkat kihasználta ellenfelünk. Szerencsére több játékos is megrázta magát és felébredt, Szepesi a hátán vitte a csapatot, Csáki és Németh remek betörésekből volt eredményes. A védekezésünk elkezdett feljavulni, így csak kétgólos hátrányból várhattuk a második félidőt. Sikerült rendezni a sorokat, Dobó Mónika remekül szállt be a kapuba, Miklós, Farkas és Nikolayenko is brillírozott. A védekezésünk sziklakeménnyé alakult át Zsilák, Rózsa és Simon által, remekül oldották meg, amire készültünk. A nyitott védekezés ismét hatásos fegyverként üzemelt, Szepesi és Miklós is fontos lerohanásgólokat szerzett. Jobban bírtuk ismét fejben és erőben a mérkőzést, valamint három parádés szakasznak köszönhetően nagyobb előnyre tettünk szert. Nagyon büszke vagyok ismét a csapatomra, ugyanolyan küzdéssel sikerült nyernünk, mint előzőleg az FTC U22 ellen. Hihetetlen, hogy tizennégy pontunk van jelenleg, nagyon jó formában vagyunk, nem állunk meg itt.

Meglepték a listavezetőt

Férfikézilabda, NB II., Délkeleti csoport, 8. forduló: Törökszentmiklósi Székács (1.) – QSM-Algyő (10.) 34–29 (15–16)

Törökszentmiklós, 100 néző. Vezette: Hajdu, Halász.
QSM-Algyő: Széll – Engi, Vass 9, Kádas 5, Míg 3, Csamangó 5, Czirják 2.
Csere: Varga (kapus), Mészáros, Kosik, Tóth B. 2, Pintér 3, Üveges, Czékus, Nagy, Morva. Edző: Prislinger Tibor.

Prislinger Tibor: Az első negyven percben jól ment a játék, meg tudtuk lepni a listavezető ellenfelünket. Utána jöttek a pontatlan, fegyelmezetlen befejezések, és a védekezésünk is fellazult. Az utolsó tizenöt percben sajnos két új szereplője is lett a mérkőzésnek, ami nagyban meghatározta, hogy nem tudtunk visszakapaszkodni. Látszik, hogy jó irányba haladunk. Ha nagyobb fegyelemmel játsszunk, a győzelem is elérhető az elöl álló csapatokkal szemben is.

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×