× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kispesten is nyertek az algyői lányok

|
2021. november 24. | Sport

A nyitott védekezés gyümölcse

Női kézilabda, NB I/B, Keleti csoport, 10. forduló: Kispest (8.) – Levendula Hotel FKSE Algyő (3.) 32–36 (19–17)

Gyál, 100 néző.
Vezette: Dulai, Pisák.
Levendula Hotel FKSE-Algyő: Dobó, Gadányi (kapusok), Vass V., Nikolayenko 6, Miklós 3, Lovistyék, Zsilák, Balázs, Farkas K. 2, Szepesi 10, Simon A. 3, Rózsa 1, Aracsi 1, Csáki 5, Németh 5, Gercsó. Edző: Farkas József.

Farkas József: A mérkőzést megelőzően negatív érzések voltak bennem, nem éreztem a lányokban azt az átütő energiát, ami eddig jellemzett minket, ezt szóvá is tettem a bemelegítésnél. Az első játékrészt nem kezdtük jól, sok apró hibánkat kihasználta ellenfelünk. Szerencsére több játékos is megrázta magát és felébredt, Szepesi a hátán vitte a csapatot, Csáki és Németh remek betörésekből volt eredményes. A védekezésünk elkezdett feljavulni, így csak kétgólos hátrányból várhattuk a második félidőt. Sikerült rendezni a sorokat, Dobó Mónika remekül szállt be a kapuba, Miklós, Farkas és Nikolayenko is brillírozott. A védekezésünk sziklakeménnyé alakult át Zsilák, Rózsa és Simon által, remekül oldották meg, amire készültünk. A nyitott védekezés ismét hatásos fegyverként üzemelt, Szepesi és Miklós is fontos lerohanásgólokat szerzett. Jobban bírtuk ismét fejben és erőben a mérkőzést, valamint három parádés szakasznak köszönhetően nagyobb előnyre tettünk szert. Nagyon büszke vagyok ismét a csapatomra, ugyanolyan küzdéssel sikerült nyernünk, mint előzőleg az FTC U22 ellen. Hihetetlen, hogy tizennégy pontunk van jelenleg, nagyon jó formában vagyunk, nem állunk meg itt.

Meglepték a listavezetőt

Férfikézilabda, NB II., Délkeleti csoport, 8. forduló: Törökszentmiklósi Székács (1.) – QSM-Algyő (10.) 34–29 (15–16)

Törökszentmiklós, 100 néző. Vezette: Hajdu, Halász.
QSM-Algyő: Széll – Engi, Vass 9, Kádas 5, Míg 3, Csamangó 5, Czirják 2.
Csere: Varga (kapus), Mészáros, Kosik, Tóth B. 2, Pintér 3, Üveges, Czékus, Nagy, Morva. Edző: Prislinger Tibor.

Prislinger Tibor: Az első negyven percben jól ment a játék, meg tudtuk lepni a listavezető ellenfelünket. Utána jöttek a pontatlan, fegyelmezetlen befejezések, és a védekezésünk is fellazult. Az utolsó tizenöt percben sajnos két új szereplője is lett a mérkőzésnek, ami nagyban meghatározta, hogy nem tudtunk visszakapaszkodni. Látszik, hogy jó irányba haladunk. Ha nagyobb fegyelemmel játsszunk, a győzelem is elérhető az elöl álló csapatokkal szemben is.

 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×