× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kis természetbúvárok versenyen I. és II. helyezés

|
2014. november 17. | Oktatás
A Gyulai József Természettudományos Műhely által október 2-án megrendezett Kis Természetbúvár versenyen az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola 5. osztályos tanulói I., a 6. osztályos tanulói II. helyezést értek el az összesen 13 induló csapat közül.

Az értékes könyvjutalmat nyert algyői tanulók:
  • 5. osztályos tanulók: Mircse Gréta 5.a, Németh Réka és Jernei Richárd 5.b
  • 6. osztályos tanulók: Varga Enikő és Bezdán Mihály 6.a és Kertész Tekla
A hódmezővásárhelyi Németh László Általános Iskola és Gimnázium laboratóriumában fehér köpenyben dolgoztunk a különféle tudományos kísérleteken: folyadékok hőmérsékletét mértük, vízcsepp térfogatát határoztuk meg pipettával, lejtőn való gyorsulást vizsgáltunk, fűszereket és vegyszereket ismertünk fel szaglással, cukrot és sót olvasztottunk kémcsőben, vérmintákat elemeztük mikroszkóppal, és igazi természetbúvárként ásványokat, és az iskola udvarán fákat határoztunk meg. A feladatok izgalmasak voltak, de a két óra éppen elég volt a megoldásukra. Az elfáradt versenyzőket az iskola sütivel, pogácsával meg is vendégelte. Köszönetet mondunk felkészítő tanárainknak és a szülőknek, és reméljük, hogy a versenyt jövőre is megrendezik!
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×