× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kiránduláson a mozgáskorlátozottak - Barangolás Zalában

|
2014. augusztus 28. | Napjaink
A Csongrád-megyei Mozgáskorlátozott Egyesület algyői csoportjának tagjai ismét útra keltek, ezúttal Zala megyét vettük célba.

1. nap utunk Bikalra, Magyarország első élmény birtokára vezetett. Éppen lovaglásoktatást tartottak amikor ott jártunk. A reneszánsz korszak, európai és magyar kultúráját ténylegesen megjelenítő élményparkban gyakran tartanak színházi és zenés előadásokat is. Higgyék el, nem mindennapi élmény körbesétálni ezen a birtokon. Ezután utunk Kaposvárra vezetett, ahol a régi templomokat és Kaposvár főterét is bejártuk. Majd megérkeztünk a szennai skanzenbe, ami a zalai tanyavilágot mutatta be régi házaival, háziállataival, és a régi eszközökkel, amit a földműveléshez használtak az emberek.

2. nap Csömödérre vezetett az utunk. Kisvonattal elindultunk megnézni a korai olajkutakat. Saját szemünkkel győződhettünk meg róla, honnan is indult az 1930-as években az olajkitermelés, aminek Algyői is köszönheti a felvirágzását. A kisvonat egészen a kistolmácsi végállomásig vitt minket, ahol már várt ránk a busz, és folytattuk utunkat Lentibe, Velemérbe. Itt szintén egy régi műemlék templomot nézhetett meg, aki bátor volt ,és a sok lépcső ellenére mégis bement a templomba. Utána rögtön indultunk is tovább Magyarszombatfára, ahol éppen fesztivált tartottak a templom tiszteletére. Itt meglátogattunk a régi fazekasműhelyt, és egy kedves hölgy jóvoltából ismertetőt is kaphattunk a fazekas mesterségről és a falusi hagyományokról . Ebben az időben épp egy lakodalmas menet haladt keresztül a falun, a gyerekek, ha ügyesek voltak még cukrot is kaphattak a lakodalmasoktól.

A 3. napot Ausztriában kezdtük rövid sétával. Kehidakustányban finom szarvaspörköltet fogyasztottunk ebédre, majd délután a Deák kúriát tekintettük meg, és megkoszorúztuk Deák Ferenc emlékművét. Ezután élményekkel gazdagon hazaindultunk.

Reméljük jövőre is ilyen élmény gazdag kirándulásunk lesz, amikor is Erdélybe tervezzük utunkat.
 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×