× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kirajzott méheket fogtak be

|
2013. május 31. | Napjaink

Fán duruzsoló méhrajra lettek figyelmesek Algyőn szerdán késő délelőtt, a rovarokat az Orpheus Állatvédő Egyesület szakembere fogta be.

Nyulas Attila, az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere egy fán duruzsoló méhrajra lett figyelmes szerdán késő délelőtt Algyőn egy zöldövezetben. A méheket szakértelme segítségével – egy mézes kerettel – sikeresen befogta – tájékoztatta portálunkat az állatvédő egyesület.

Ha hozzá nem értő lát hasonlót, semmiképpen se próbálkozzon a rovarok bolygatásával – hívják fel a figyelmet az állatvédők. Dudás Dániel üllési méhész tapasztalata az, hogy időnként előfordulhatnak kirajzott méhek, melyek rendszerint magasabb fák ágaira csüngenek ki. Ha ezeket valaki bottal vagy más tárggyal zargatja, előfordulhatnak tömeges csípéses támadások. Ha valaki allergiás a méhcsípésre, az messziről kerülje el a szabadba kirajzott méhcsaládot és értesítse a katasztrófavédelmi szakembereket, akik gondoskodnak az egyébként jótékony rovarok biztonságba helyezéséről.

 

További hírek

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

×