× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kirajzott méheket fogtak be

|
2013. május 31. | Napjaink

Fán duruzsoló méhrajra lettek figyelmesek Algyőn szerdán késő délelőtt, a rovarokat az Orpheus Állatvédő Egyesület szakembere fogta be.

Nyulas Attila, az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere egy fán duruzsoló méhrajra lett figyelmes szerdán késő délelőtt Algyőn egy zöldövezetben. A méheket szakértelme segítségével – egy mézes kerettel – sikeresen befogta – tájékoztatta portálunkat az állatvédő egyesület.

Ha hozzá nem értő lát hasonlót, semmiképpen se próbálkozzon a rovarok bolygatásával – hívják fel a figyelmet az állatvédők. Dudás Dániel üllési méhész tapasztalata az, hogy időnként előfordulhatnak kirajzott méhek, melyek rendszerint magasabb fák ágaira csüngenek ki. Ha ezeket valaki bottal vagy más tárggyal zargatja, előfordulhatnak tömeges csípéses támadások. Ha valaki allergiás a méhcsípésre, az messziről kerülje el a szabadba kirajzott méhcsaládot és értesítse a katasztrófavédelmi szakembereket, akik gondoskodnak az egyébként jótékony rovarok biztonságba helyezéséről.

 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×