× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kilátó épül Algyőn - de kinek?

|
2015. április 08. | Önkormányzat
Egy 11 méter magas kilátót építenek Algyőn, a 47-es út melletti, önkormányzati tulajdonban lévő kiserdőbe. Az önkormányzat még nem tudja, hogyan hasznosíthatja legjobban az építményt.

40 millió forintból épül egy 11 méter magas kilátó Algyőn, néhány méterre a 47-es főúttól, a kiserdőben. Vissza nem térítendő uniós pályázatból valósul meg a beruházás, az önkormányzatnak csak az áfát, nagyjából 10 millió forintot kellett állnia.

– Ezt még az előző ciklusban pályázta meg a vezetés, de nem volt teljes az egyetértés: valóban szüksége van Algyőnek 10 millió forintért egy kilátóra? – mondta Molnár Áron algyői polgármester.

– A helyiek sem dörömböltek a polgármesteri hivatal ajtaján, hogy mindenképpen kilátót szeretnének a nagyközségbe. Mivel azonban megnyertük a pályázatot, úgy döntöttünk, hogy megépíttetjük a kilátót – magyarázta a polgármester. A helyiek furcsállják a kilátó építésének helyszínét is: ha valaki megmássza, leginkább a 47-es főút forgalmában tud majd gyönyörködni.


– A pályázat behatárolta a helyszínt: csak önkormányzati tulajdonú erdőben lehetett felhúzni, amelyből nincs sok az önkormányzat tulajdonában. Jó lett volna az ártérben megépíteni, de ott nincs erdőnk. A Fehér-tó közelében van még birtokunk, de azt nagyon problémás megközelíteni. Jobb híján esett a választás a 47-es út melletti erdőre. Ez egy olyan beruházás, amiről még nem tudjuk pontosan, hogyan fogjuk hasznosítani – mondta Molnár Áron.

A kilátót egyelőre csak egy rossz minőségű földúton lehet megközelíteni, de az önkormányzat terve szerint hamarosan leaszfaltozzák az odáig vezető utat. Az idő is szorítja a kivitelezést: április 25-éig kell átadni az építményt. A jó minőségű fenyőből épült kilátó mellett padokat és sütögetőhelyet fognak építeni, eső esetén pedig be lehet majd húzódni egy mellé épített fedett helyre is.

– A jövőben inkább olyan pályázatokon szeretnénk részt venni, amelyhez előbb van meg a koncepció, semmint utána találjunk ki rá valamit – mondta Molnár Áron. A kiserdőben nemrég különböző gombafajokat telepítettek, a polgármester ebben is lát fantáziát, a gombák szerelmesei reményei szerint látogatni fogják a kilátót és környékét.
 

További hírek

A csapadékvíz-elvezető rendszerek rekonstrukciójára már nagy szükség volt a nagyközségünkben. Az Aranyhíd utca, a Kócsag és a Tutaj utca kerül most reflektorfénybe.

2024. június 24. | Önkormányzat Bővebben

A Martonosi Szivárvány Óvoda meghívására, szakmaiságra épülő látogatást tettünk testvértelepülésünkön április 26-án.

2024. június 20. | Oktatás Bővebben

Közbeszerzést írnak ki a közvilágítás fejlesztésének második ütemére – erről is döntött májusi rendes ülésén a képviselő-testület, amelynek tagjai összesen húsz napirendi pontot tárgyaltak meg. Módosították a költségvetést is, és elhangzott, hogy egy trafót is kell vásárolniuk.

2024. június 19. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén.

2024. június 19. | Gazdaság Bővebben

Értesítjük a Tisztelt fogyasztóket, hogy a Szegedi Vízmű Zrt. 2024. 06. 24-én és 06. 25-én (hétfőn és kedden) 22:00-tól 05:00 óráig Hálózatöblítési munkákat végez.

2024. június 18. | Gazdaság Bővebben

×