× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kilátó épül Algyőn - de kinek?

|
2015. április 08. | Önkormányzat
Egy 11 méter magas kilátót építenek Algyőn, a 47-es út melletti, önkormányzati tulajdonban lévő kiserdőbe. Az önkormányzat még nem tudja, hogyan hasznosíthatja legjobban az építményt.

40 millió forintból épül egy 11 méter magas kilátó Algyőn, néhány méterre a 47-es főúttól, a kiserdőben. Vissza nem térítendő uniós pályázatból valósul meg a beruházás, az önkormányzatnak csak az áfát, nagyjából 10 millió forintot kellett állnia.

– Ezt még az előző ciklusban pályázta meg a vezetés, de nem volt teljes az egyetértés: valóban szüksége van Algyőnek 10 millió forintért egy kilátóra? – mondta Molnár Áron algyői polgármester.

– A helyiek sem dörömböltek a polgármesteri hivatal ajtaján, hogy mindenképpen kilátót szeretnének a nagyközségbe. Mivel azonban megnyertük a pályázatot, úgy döntöttünk, hogy megépíttetjük a kilátót – magyarázta a polgármester. A helyiek furcsállják a kilátó építésének helyszínét is: ha valaki megmássza, leginkább a 47-es főút forgalmában tud majd gyönyörködni.


– A pályázat behatárolta a helyszínt: csak önkormányzati tulajdonú erdőben lehetett felhúzni, amelyből nincs sok az önkormányzat tulajdonában. Jó lett volna az ártérben megépíteni, de ott nincs erdőnk. A Fehér-tó közelében van még birtokunk, de azt nagyon problémás megközelíteni. Jobb híján esett a választás a 47-es út melletti erdőre. Ez egy olyan beruházás, amiről még nem tudjuk pontosan, hogyan fogjuk hasznosítani – mondta Molnár Áron.

A kilátót egyelőre csak egy rossz minőségű földúton lehet megközelíteni, de az önkormányzat terve szerint hamarosan leaszfaltozzák az odáig vezető utat. Az idő is szorítja a kivitelezést: április 25-éig kell átadni az építményt. A jó minőségű fenyőből épült kilátó mellett padokat és sütögetőhelyet fognak építeni, eső esetén pedig be lehet majd húzódni egy mellé épített fedett helyre is.

– A jövőben inkább olyan pályázatokon szeretnénk részt venni, amelyhez előbb van meg a koncepció, semmint utána találjunk ki rá valamit – mondta Molnár Áron. A kiserdőben nemrég különböző gombafajokat telepítettek, a polgármester ebben is lát fantáziát, a gombák szerelmesei reményei szerint látogatni fogják a kilátót és környékét.
 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×