× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kihívás napja az Algyői Szivárvány Óvodában

|
2015. június 02. | Oktatás
Évről évre hagyománya van annak, hogy a települések részt vesznek a Kihívás napi rendezvényeken – a mozgást, az aktív életmódot szeretnék népszerűsíteni.

Algyő rendezvénysorozatában az óvodánk is bekapcsolódott, hiszen nevelési programunk tökéletesen harmonizál az esemény célkitűzéseivel. Közös zenés tornával alapoztuk meg a kollektív mozgásöröm átélését, majd csoportonként vették birtokba a gyermekek az új tornapadokat, gyermekkerékpárokat és ugráló labdákat. A játékos feladatok a koordinációs és kondicionális képességeket mozgósították, az új eszközök pedig a motivációs bázist biztosították. Az egyes állomásokon a lelkes fiatal kézilabdás lányok és edzőik koordinálták a gyermekeket a feladatok mintaszerű bemutatásával és segítésével. Így megvalósult a pozitív minta megjelenítése és a hiteles személyektől való tanulás is.

A nap sikerét bizonyította az óvodás gyerekek és felnőttek lelkesedése.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×