× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kihívás napja az Algyői Szivárvány Óvodában

|
2015. június 02. | Oktatás
Évről évre hagyománya van annak, hogy a települések részt vesznek a Kihívás napi rendezvényeken – a mozgást, az aktív életmódot szeretnék népszerűsíteni.

Algyő rendezvénysorozatában az óvodánk is bekapcsolódott, hiszen nevelési programunk tökéletesen harmonizál az esemény célkitűzéseivel. Közös zenés tornával alapoztuk meg a kollektív mozgásöröm átélését, majd csoportonként vették birtokba a gyermekek az új tornapadokat, gyermekkerékpárokat és ugráló labdákat. A játékos feladatok a koordinációs és kondicionális képességeket mozgósították, az új eszközök pedig a motivációs bázist biztosították. Az egyes állomásokon a lelkes fiatal kézilabdás lányok és edzőik koordinálták a gyermekeket a feladatok mintaszerű bemutatásával és segítésével. Így megvalósult a pozitív minta megjelenítése és a hiteles személyektől való tanulás is.

A nap sikerét bizonyította az óvodás gyerekek és felnőttek lelkesedése.
 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×