× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kiemelkedően sok Covid-19 pozitív megbetegedés

|
2021. március 16. | Egészség, életmód

Tisztelt Algyői Lakosok!

Az algyői háziorvosok az elmúlt napokban kiemelkedően sok Covid-19 pozitív megbetegedést észleltek településünkön. Sajnos a betegek nagy részének állapota súlyos, több beteget kórházban ápolnak. Az előre jelzések és szakértői elemzések szerint a következő napokban a járvány erősödése várható, amelynek most már minden korosztály ki van téve a fertőzés szempontjából.

A betegség megelőzése csak az érvényben lévő járványügyi intézkedések szigorú követése, az előírások fegyelmezett, önkéntes betartásával lehetséges.

Kérem, hogy mindenki fokozottan ügyeljen a maszkviselésre, és a távolságtartás betartására, a gyülekezés mellőzésére, továbbá a kézfertőtlenítésre. A maszkviselés nem csak az üzletekben, közösségi zárt térben kötelező, hanem a közterületeken is. A rendelet részletesen tárgyalja, hogy milyen esetekben nem kötelező a maszkviselés.

A karanténban lévő betegek családtagjait, a kontakt személyeket is kérjük, hogy ne menjenek közösségbe.

Az utóbbi időszak esetei alapján látható, hogy a korábbiaktól eltérően a fiatalabb korosztály is erősen ki van téve a fertőzésnek. Ezért kérjük, hogy a digitális oktatás elrendelési céljának megfelelően minél kevesebbet érintkezzenek kortársaikkal, kerüljék a csoportképző helyeket, illetve tartsák be az előírt védelmi intézkedéseket.

Az önkormányzat minden olyan intézkedést megtesz, amelyet a hatóságok meghatároztak, valamint gondoskodott a rászorulók támogatásának biztosításáról.

Molnár Áron polgármester

 

További hírek

A csapadékvíz-elvezető rendszerek rekonstrukciójára már nagy szükség volt a nagyközségünkben. Az Aranyhíd utca, a Kócsag és a Tutaj utca kerül most reflektorfénybe.

2024. június 24. | Önkormányzat Bővebben

A Martonosi Szivárvány Óvoda meghívására, szakmaiságra épülő látogatást tettünk testvértelepülésünkön április 26-án.

2024. június 20. | Oktatás Bővebben

Közbeszerzést írnak ki a közvilágítás fejlesztésének második ütemére – erről is döntött májusi rendes ülésén a képviselő-testület, amelynek tagjai összesen húsz napirendi pontot tárgyaltak meg. Módosították a költségvetést is, és elhangzott, hogy egy trafót is kell vásárolniuk.

2024. június 19. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén.

2024. június 19. | Gazdaság Bővebben

Értesítjük a Tisztelt fogyasztóket, hogy a Szegedi Vízmű Zrt. 2024. 06. 24-én és 06. 25-én (hétfőn és kedden) 22:00-tól 05:00 óráig Hálózatöblítési munkákat végez.

2024. június 18. | Gazdaság Bővebben

×