× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kiemelkedően sok Covid-19 pozitív megbetegedés

|
2021. március 16. | Egészség, életmód

Tisztelt Algyői Lakosok!

Az algyői háziorvosok az elmúlt napokban kiemelkedően sok Covid-19 pozitív megbetegedést észleltek településünkön. Sajnos a betegek nagy részének állapota súlyos, több beteget kórházban ápolnak. Az előre jelzések és szakértői elemzések szerint a következő napokban a járvány erősödése várható, amelynek most már minden korosztály ki van téve a fertőzés szempontjából.

A betegség megelőzése csak az érvényben lévő járványügyi intézkedések szigorú követése, az előírások fegyelmezett, önkéntes betartásával lehetséges.

Kérem, hogy mindenki fokozottan ügyeljen a maszkviselésre, és a távolságtartás betartására, a gyülekezés mellőzésére, továbbá a kézfertőtlenítésre. A maszkviselés nem csak az üzletekben, közösségi zárt térben kötelező, hanem a közterületeken is. A rendelet részletesen tárgyalja, hogy milyen esetekben nem kötelező a maszkviselés.

A karanténban lévő betegek családtagjait, a kontakt személyeket is kérjük, hogy ne menjenek közösségbe.

Az utóbbi időszak esetei alapján látható, hogy a korábbiaktól eltérően a fiatalabb korosztály is erősen ki van téve a fertőzésnek. Ezért kérjük, hogy a digitális oktatás elrendelési céljának megfelelően minél kevesebbet érintkezzenek kortársaikkal, kerüljék a csoportképző helyeket, illetve tartsák be az előírt védelmi intézkedéseket.

Az önkormányzat minden olyan intézkedést megtesz, amelyet a hatóságok meghatároztak, valamint gondoskodott a rászorulók támogatásának biztosításáról.

Molnár Áron polgármester

 

További hírek

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Hatvanban, a XXI. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját. A versenyre, 8 ország több mint 300 sportolója nevezett. A harcművészek küzdelem és formagyakorlat kategóriákban mérhették össze tudásukat. Az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztálya 3 fővel képviseltette magát, akik 2 éremmel térhettek haza.

2023. május 31. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Képviselő-testülete a 2023. május hó 31. napján tartott ülésén, a 148/2023. (V.31.) Kt, határozatával megállapította, hogy az Algyő Nagyközség Önkormányzata tulajdonában álló víziközművek koncessziós szerződés keretében történő üzemeltetésére a Szegedi Vízmű Zrt részéről benyújtott pályázat érvényes, a pályázati eljárás eredményes.

2023. május 31. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Egészségház u. 42. I. emelet 4. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Az „Esély Otthon az algyői fiataloknak" (EFOP-1.2.11-16-2017-00045) elnevezésű pályázat keretében az Algyő, Kosárfonó utca 16. szám alatti ingatlanban 13 lakás került kialakításra. Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet 11 lakásingatlan kedvezményes használatára.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. fsz. 2. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

×