× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kiegyenlített bajnokságra számít az Algyő SK trénere

|
2021. augusztus 14. | Sport

Augusztus 21-22-én rajtol el a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokság. Az Algyő SK az előző szezon meglepetés csapata ellen, az Apátfalva otthonában kezd. A felkészülésről, a szezonnal kapcsolatos várakozásról és a Gyömrő elleni elvesztett kupameccsről is kérdeztük Podonyi Norbert edzőt.

Több mint egy hónapja kezdte a felkészülést az új szezonra az Algyő SK labdarúgócsapata. Nem véletlen, hiszen a Tisza-partiak feljutottak a Mol Magyar Kupa főtáblájára, így az elmúlt hétvégén már tétmérkőzést is játszottak, augusztus 21-én pedig a megyei élvonalbeli bajnokság is megkezdődik.

A keretben természetesen történtek változások, azonban a cél az volt, hogy a társaság javát együtt tartsák.

„Próbáltuk a csapat nagy részét egyben tartani. Egy fiatal együttesről van szó, és az elvégzett munka akkor fog igazán kijönni, ha ez a társaság legalább két évet együtt van. Szerencsére nem sok távozónk akadt, érkezőnk viszont bőven van. Szükség volt arra, hogy minőségben is mennyiségben is erősítsünk, hiszen Kovács Milán és Selyem Zsolt még mindig maródiak. Főként fiatal játékosokat igazoltunk, habár szerettünk volna rutinosabb sportolókat is Algyőre csábítani. Ez sajnos nem jött össze, de így is igazán elégedettek vagyunk” – mondta el a Promenad24-nek Podonyi Norbert.

A csapatkapitány Pénzváltó Bence felhagyott az aktív labdarúgással, de Nagy Gergő is távozott a kapuból, ő Deszken folytatja a pályafutását. A 17 éves Heidrich Bence az NB III-as Makó játékosa lett, míg Pataki Sándor munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni az újabb szezont.

Az érkező oldalon azonban ennél is hosszabb a lista. Molnár Krisztián algyői lakos, a Szegedi VSE kapujából érkezik lakhelyének csapatához. A 17 éves tehetség, Szalai Zétény Kecskemétről érkezik a Tisza-partra. Kiss Rihárd, Szabó Márk és Mohácsi Ozmin személyében Csongrádról három játékost is igazolt az Algyő – ráadásul velük a védelem, a középpálya és a csatársor is erősödni tudott. Pécsi Attila nevét is érdemes még megemlíteni, aki Kerekegyházáról jött Algyőre.

Az egyesületnél emellett továbbra is cél, hogy minél több sajátnevelésű, algyői fiatal kapjon lehetőséget a nagyok között. Jó példa erre Dedovics Rádó, aki augusztus végén lesz 16 éves, ám már most a felnőttcsapattal készülhetett, és a szezon során lehetőséget is szeretnének neki adni a megyei első osztályban.

„Rádó igazából még most lesz 16 éves, így játékosként majd augusztus végéről számíthatunk rá a szabályok értelmében. Szerintem fizikálisan és játékintelligenciában is elég érett. Remek játékot produkált tavaly az ificsapatban, ezért is figyeltem fel rá. Szeretném, hogy mi hamarabb megszokja a felnőtt labdarúgást, hogy a későbbiekben minél hamarabb erősíteni tudja a felnőttcsapatot. Illetve adott esetben, ha ő is úgy gondolja, akkor előre, magasabb szintre tudjon lépni. A klubnál azt is fontosnak tartjuk, hogy a fiatal tehetségek számára ugródeszkaként szolgálhasson az Algyő SK” – fogalmazott az edző.

A felkészülés során heti három edzéssel és egy edzőmérkőzéssel hangolt az együttes. Podonyi Norbert elmondása szerint az öthetes felkészülés az új játékosok beépítésére nem volt tökéletesen elegendő, így ezen a téren időre lesz szükség. Főként a játékrendszert kell megszokniuk az érkezőknek, ám a tréner bízik benne, hogy a bajnoki rajtra már ezen a téren is százszázalékos lesz a gárda.

Ez a forma a Gyömrő elleni Mol Magyar Kupa mérkőzésen még sajnos nem volt jellemző. Habár voltak jó pillanatai a Tisza-partiaknak, végül 4-1-es vereséggel búcsúztak a további folytatástól.

„Nagyon sok munkát fektettünk abba, hogy az előző szezonban kivívjuk a főtáblára jutást. Nem is volt könnyű a sorsolásunk, a Szentest és a Makót is legyőztük, ami szép teljesítmény volt a srácoktól. A Gyömrőről tudtam, hogy annak ellenére, hogy most jutottak a megyei első osztályba, mégis nagyon erős csapatról van szó. Úgy hiszem, hogy a Csongrád-Csanád megyei I. osztályban is az élre kerülhetnének. Ennek fényében készültünk, ám az első félórában teljesen megleptek minket. Talán mi sem gondoltuk, hogy ilyen játékerőt fognak képviselni. Ez meg is látszott az első félidőn, hiszen 3-0-ra vezettek. A második félidőben változtatottunk egy picit, és úgy tűnt, jó úton haladunk. 3-1-nél kétszer is volt olyan, hogy egy az egyben vezettük a kapusra a labdát, de ezek a lehetőségek kimaradtak. Az ellenfél minden helyzetét értékesítette, így megérdemelten jutottak tovább. Sajnálom ezt a mérkőzést. A továbbjutásra készültünk, és az esélyünk meg is volt, de nem éltünk vele, így most egy újabb évet kell várni arra, hogy a főtáblára kerülhessünk” – értékelt Podonyi.

A bajnoki rajt kezdetéig viszont sokkal kevesebb víz fog lefolyni a Tiszán, augusztus 21-én Apátfalván lesz jelenésük Darócziéknak. Az előző szezonbeli emlékek ráadásul nem is lehetnek túl kedvesek. Az apátfalviak meglepetés csapatként szerepeltek, ősszel legyőzték az Algyőt, tavasszal 1-1-es döntetlent játszottak a felek.

„Nem készülünk egyszerű meccsre. Ez szerintem egyébként igaz lesz az egész bajnokságra is. Kiegyenlített szezonra számítok, nem feltétlen lesz egy olyan csapat, mint tavaly a Makó FC, amely nagyon simán megnyeri a bajnokságot. Szeretnénk minél előbb végezni, de konkrétan kijelölt pozíció nincs, hiszen tényleg van öt-hat nagyon egyforma képességű csapat. Az Apátfalva elleni meccs is több esélyes. A leggólerősebb játékosuk eligazolt, de a védelem és a középpálya javarészt együtt maradt. Tényleg nem számítok könnyű meccsre, de remélem, vissza tudunk vágni a tavalyi eredményekért” – zárta gondolatait Podonyi Norbert edző.

forrás: www.promenad24.hu (Szeri Csaba)

 

További hírek

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

2021. szeptember 20. | Sport Bővebben

Női kézilabda NB I./B, Keleti csoport, 1. forduló: Levendula Hotel FKSE-Algyő–Kispest 36–31 (20–17)

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

Már csak az Algyő áll pontveszteség nélkül a megyei I. osztályban. A negyedik fordulóban a Tiszasziget elveszítette a veretlenségét, a péntek esti szegedi rangadó pedig döntetlennel ért véget.

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

A végéhez ért a Levendula Hotel FKSE-Algyő NB I/B-s női kézilabdacsapatának felkészülése. Farkas József tanítványai a hétvégén bemutatkozhatnak az új osztályban, az előző kiírás bronzérmese lesz a vendég a Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnokában.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

Megvan az Algyő szezonbeli első győzelme. Az algyőiek korábban is lezárhatták volna a találkozót a játékot bátran felvállaló deszkiekkel szemben, végül egy öngóllal dőlt el végleg a három pont sorsa.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

×