× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kézilabda: péntek 13 szerencsét hozott az FKSE Algyőnek Kecskeméten

|
2015. március 18. | Sport
Rendkívül magabiztos, tizenhárom gólos sikert aratott az újonc EX-ON FKSE Algyő a Kecskemét otthonában a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport 17. fordulójában.

Ha eddig nem is voltak babonásak a KTE-Kisokos játékosai, péntektől biztosan mindannyian jobban odafigyelnek majd a baljós előjelekre. A néphagyomány szerint a péntek 13. ugyanis szerencsétlen nap. Nem csak az ókori Rómában vagy a középkori Angliában, de 2015. március 13-án Kecskeméten is péntek volt a kivégzések napja: az férfi kézilabda másodosztály 19. fordulójában az FKSE Algyő tizenhárom góllal verte a vendéglátókat.

A harciasan és magabiztosan játszó vendégek kezdetektől fogva uralták a játékot. Az első támadásukból megszerzett vezetésüket nem adták ki a kezükből, és semmitől, még egy hármas emberhátránytól sem bizonytalanodtak el.

Az első félidő végére megszerzett kétgólos előnyt a második játékrész elején is tartani tudta Dankó Ervin legénysége, sőt a 39. percben új erőre kapott, s ötgólosra növelte fölényét. Innentől kezdve tehetetlennek látszottak a hazaiak, ami még felszabadultabbá tette a vendégek játékát, s a meccs végére igazi örömkézilabdát játszottak az algyőiek.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 17. forduló: KTE-Kisokos – EX-ON FKSE Algyő 21-34 (12-14)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Csányi Tibor, Zörgő Róbert.
FKSE Algyő: Kiss O. – Raffai 1, Zöldy 8, Gazsó 4, Kardos 4, Valaczki 2, Teimel 4. Csere: Farkas (kapus), Ambrus 1, Pál, Szepesi 1, Kocsis 6, Miksi, Béleczki 1, Varga 2, Zsadányi. Vezetőedző: Dankó Ervin.

Dankó Ervin: "A győzelemhez három dolog kell: csapat, csapat és csapat. Igazi csapatdiadal volt ez a győzelem. Minden erényünket érvényesíteni tudtuk ezen a mérkőzésen. Végre megmutattuk a fogunk fehérjét, és beleharaptunk az ellenfelünkbe."
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×