× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kézilabda: péntek 13 szerencsét hozott az FKSE Algyőnek Kecskeméten

|
2015. március 18. | Sport
Rendkívül magabiztos, tizenhárom gólos sikert aratott az újonc EX-ON FKSE Algyő a Kecskemét otthonában a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport 17. fordulójában.

Ha eddig nem is voltak babonásak a KTE-Kisokos játékosai, péntektől biztosan mindannyian jobban odafigyelnek majd a baljós előjelekre. A néphagyomány szerint a péntek 13. ugyanis szerencsétlen nap. Nem csak az ókori Rómában vagy a középkori Angliában, de 2015. március 13-án Kecskeméten is péntek volt a kivégzések napja: az férfi kézilabda másodosztály 19. fordulójában az FKSE Algyő tizenhárom góllal verte a vendéglátókat.

A harciasan és magabiztosan játszó vendégek kezdetektől fogva uralták a játékot. Az első támadásukból megszerzett vezetésüket nem adták ki a kezükből, és semmitől, még egy hármas emberhátránytól sem bizonytalanodtak el.

Az első félidő végére megszerzett kétgólos előnyt a második játékrész elején is tartani tudta Dankó Ervin legénysége, sőt a 39. percben új erőre kapott, s ötgólosra növelte fölényét. Innentől kezdve tehetetlennek látszottak a hazaiak, ami még felszabadultabbá tette a vendégek játékát, s a meccs végére igazi örömkézilabdát játszottak az algyőiek.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 17. forduló: KTE-Kisokos – EX-ON FKSE Algyő 21-34 (12-14)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Csányi Tibor, Zörgő Róbert.
FKSE Algyő: Kiss O. – Raffai 1, Zöldy 8, Gazsó 4, Kardos 4, Valaczki 2, Teimel 4. Csere: Farkas (kapus), Ambrus 1, Pál, Szepesi 1, Kocsis 6, Miksi, Béleczki 1, Varga 2, Zsadányi. Vezetőedző: Dankó Ervin.

Dankó Ervin: "A győzelemhez három dolog kell: csapat, csapat és csapat. Igazi csapatdiadal volt ez a győzelem. Minden erényünket érvényesíteni tudtuk ezen a mérkőzésen. Végre megmutattuk a fogunk fehérjét, és beleharaptunk az ellenfelünkbe."
 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×