× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kézilabda: parázs csatát nyert az SZKKSE a városi rangadón

|
2014. május 09. | Sport

A várakozásoknak megfelelően nem érződött a tétnélküliség a KSZSE és az SZKKSE városi rangadóján, ahol parázs ütközetet nyert a már bajnok Marosán-alakulat.

Már az első perctől kezdve látszott, hogy harcos meccset fog vívni a már bajnok SZKKSE-Chance-Exicom és a már biztos bennmaradó KSZSE-Algyő a két gárda rangadóján Algyőn. Ugyan Buchholcz-Huba Dóra egysége jutott többször is előnyhöz a vendégek vezetése után, az SZKKSE a 10. percben átvette a vezetést, amelyet aztán meg is őrzött az első félidőben. Hazai oldalon Homoki Regina és Sebők Stefánia gólerős játékára Karsai Roberta magabiztos büntetői és Zsilák Katalin szélről és indításokból elért találatai érkeztek válaszul. Mindkét oldalon ellentmondást nem tűrő, kőkemény védekezést láthattunk, amit számos kiállítással jutalmaztak a játékvezetők végig a mérkőzés folyamán. A bajnokcsapat támadójátéka elmaradt a várttól és a megszokottól, az indítások és a bejátszások gyakran bizonyultak pontatlannak, s a lövésekkel is akadtak problémák. 13-10-es dorozsmai vezetést követően a szünet után aztán percekig képtelen volt betalálni az elől továbbra is sokszor nagyon pontatlanul játszó SZKKSE, amit a vendéglátók ki is használtak: az első félidei hetesekkor bizonytalankodó Homokinak nem remegett meg eztán a keze, sorra lőtte a gólokat, a végelszámoláskor végül 11-et véshettünk be neve mellé. A 35. percben átvette a vezetést a hazai alakulat, s rövidesen két góllal is vezetett, ám újra tudott egyenlíteni a vendég gárda, ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok. A továbbra is kőkemény találkozón egymást érték a kiállítások, a végére mindkét egységből egy-egy ember a kizárás sorsára is jutott. A helyt-helyt durva játék közepette ismét Zsilák Katalin góljaival, illetve Selmeci Sarolta átlövéseivel ragadta magához az előnyt az SZKKSE, s növelte azt: a 45. percben még 19-20 volt az állás, az 50.-ben már 20-26. A legnagyobb differencia ezután következett (52. perc: 20-28), ám ekkor megtorpant a sokat hibázó Dorozsma, így a végjátékra valamelyest faragni tudott a KSZSE – végül 29-24-es vendég győzelem született a szegedi csapatok rangadóján.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport 24. forduló: KSZSE-Algyő – SZKKSE-Chance-Exicom 24-29 (10-13)

Algyő, Fehér Ignác Általános Iskola, 200 néző. Vezette: Halász András, Tarnavölgyi Gergely.
KSZSE: Almási – Szombati 3, HOMOKI 11/4, Forgó, Sebestyén 2, Faragó 1, Draxler O. 2. Csere: Varga B. (kapus), SEBŐK 5, Farkasinszky, Draxler D., Lőrincz, Szénási. Vezetőedző: Buchholcz-Huba Dóra.
SZKKSE: DOBÓ – Tóth O. 2, Aron 3, Karsai 5/3, Lehmann-Dobó 2, SELMECI 6, ZSILÁK 9. Csere: Kovács G. (kapus), HÓDI, Dávid 1, Grandjean 1, Vér, Huszka. Vezetőedző: Marosán György.
Hétméteres: 6/4, ill. 3/3.
Kiállítás: 16 perc, ill. 14 perc.
Kizárás: Faragó (41′ – 3×2 perc), ill. Selmeci (57′ – 3×2 perc).

Buchholcz-Huba Dóra: "Kikaptunk, de nem veszítettünk: a lányoknak visszajött a hitük, akarattal játszottak, s tudtak egymásért küzdeni. Nem lehet összehasonlítani a két csapatot, hiszen eltérő célokkal vágtunk a bajnokságnak – s mindketten elértük a célunkat. Az enyéimnek csak gratulálni tudok, a dorozsmaiaknak pedig nagyon sok sikert kívánok az NB I-es szerepléshez, legyenek erejük ezt végigvinni!"

Marosán György: "Nagyon rosszul játszottunk, nem öt góllal vagyunk jobbak mai ellenfelünknél, de nyilván nehéz azt az emocionális szintet hozni, mint egy olyan meccsen, amelynek valóban van tétje. Nem érzem úgy, hogy kézilabdapályára való ellenfelünk második félidei védekezése. Nem a kemény játékkal van bajom, csak az alattomos, hátulról történő szabálytalanságokkal. Örülök a két pontnak, és hogy sérülés nélkül megúsztuk ezt a meccset."



SZEGEDma.hu online közvetítése:

 

60′ Homoki átlövése pattan meg a falon, felső léc így is. Zsilák a szélről, Varga bravúrja ismét! Grandjean ejtését is fogja. Még egy lövés, ez elszáll a vendég kapu fölött.

59′ Karsai harcol ki szabaddobást. Szénási csap oda Karsainak, két perc ez is. Aron nagy lövését védi Varga, Zsilák ismétel a szélről, mellé.

58′ Dávid és Karsai egymásra vár egy rossz passznál, majdnem elveszítik a labdát, Szénási küzd velük, de sikertelenül. Hatalmas kapufa. Sebők tör be szépen, 24-29-re jön fel a KSZSE-Algyő. Grandjean kap nagyot Sebestyéntől, megússza.

57′ Homoki tör be, Selmeci állítja meg, kiáll ő is végleg. Kovács Gabriella jön a hetesre, Homokin azonban nem fog ki, 23-29. Időt kér az SZKKSE.

56′ Sebestyén lő pattintott gólt, 22-29. Jó hazai védekezés, Homoki indul, gól, de nem adják meg. Elszórja ismét a labdát a zöld-fekete alakulat.

55′ Dobó véd egy gyengébb lövést. Huszka durrant fölé beállóból. Ez sem semmi, Vért terítik le, de marad a labda a hazaiaknál.

54′ Selmeci lő hatalmas, csattanós gólt, 21-29! Varga Brigitta a kapuban a hazaiaknál.

53′ Selemeci tör be, elesik, semmi. A túloldalon Sebestyén, véd Dobó. Huszka Renáta beállóban a vendégeknél.

52′ Zsilák indul ismét egy jó védekezés után, lerohan, beéri Homokit gólokban, 20-28! Homoki visszaveszi a vezetést kettejük gólversenyében, 21-28!

51′ Selmeci távoli lövése pattan, 20-27. Jó védekezés ismét, Grandjean indul, hosszú neki a passz.

50′ Vér védekezik, Zsilák megindul, ott a 8. gólja, 20-26. Marosán György kap sárga lapot. Időt kér a KSZSE. Újabb jó védekezés, de nem indul az SZKKSE.

49′ Sebők, 20-24. Karsai gyorsan visszaállítja az ötgólos vendég előnyt, 20-25.

48′ Homoki lövését hárman sáncolják, de marad a hazaiaknál a labda. Megszerzi az SZKKSE. Grandjean kapja a szélen, ejt, okos gól Granzsitól! 19-24!

47′ Jól védekeznek a vendégek. Zsilák tarthatatlan, megint megtáltosodott, mint az első félidőben! 19-23!

46′ Homokival szemben Dobó véd, Zsilák Katalin megindul, beveri, 19-22! Éltetik az ultrák, időkérés közben. Grandjean Gréta benn a vendégeknél.

45′ Hatalmas Homoki-gól, 19-20. Sebők tör be, véd Dobó. Aron csuklóból lehúzza a lövést az alsó sarokra, védhetetlen! 19-21!

44′ Zsilák kap indítást, Draxler Dorottya lefogja, így is belövi, két perc a védőnek, 18-20.

43′ Homoki Regina gyorsan megfelel rá, 18-18! Óriási találat a jobb felsőbe, 18-19, Aron!

42′ Tóth Orsolya tör be, 16-17. Draxler Orsolya egyenlít a szélről, 17-17. Selmeci de nagy gólt ragaszt a jobb felsőbe, 17-18!

41′ Faragó fogja le Karsait, páros kiállítás, bár Faragót ápolni kell. Neki ez a harmadik, így kizárják. Pillanatok alatt sokkal feszültebb lett a meccs.

40′ Úgy játszik az SZKKSE, mintha nem is lenne hátrányban: Dávidot játsszák üresre, be is pattintja! 16-16!

39′ Lehmann-Dobó Andreát éltetik az ultrák, 15-15! Selmeci kap két percet. Nem spórolnak a sporik a kiállításokkal, de azt kell mondjuk jogosak az ítéletek. Draxler Orsolya a szélről, 16-15.

38′ Karsai zúgó kapufája Dorozsmáig visszhangzik. Faragó belemenése.

37′ Selmeci töri meg a dorozsmai gólcsendet végül, 15-14! Szombati a szélről, Dobó a rövid kapufánál, nincs gól.

36′ Sebők lőne át, blokk. Sebők majdnem eladja, Homokinak adja, aki emelkedik, nagy gól, 15-13!

35′ Öt perce gólképtelen az SZKKSE. A második félidőben. Összesen hét perce. Faragó góljával vezet a KSZSE, 14-13! Aztán kap két percet védekezésben. Zsilák a szélről, elejti a labdát, bosszantó hibák.

34′ Olyan sok a pontatlanság, hogy Hódi törhet kapura, de szerelik. Homoki tör be, Hódi elkapja, két perc és hetes. Homoki bevágja a büntetőt, 13-13!

33′ Karsai mellé lő. Forgónak nem megy ma, mellé durrant. Elszórja a labdát az SZKKSE, Szombati lerohan, vasárnapi gól, 12-13!

32′ Sebők harcol ki hetest, Homoki Regina belövi, ő a mezőny legeredményesebbje jelenleg, Zsilák meg két percet kapott előtte.

31′ A KSZSE kezd. Sebők ellépi. Selmeci mellé lő.

SZÜNET!

30′ Karsai majdnem elszórja, aztán Lehmann-Dobónak, ő beállóból befordul és Almási Dóra parádés bravúrjának tapsolhat a publikum. Jó védekezés labdaszerzés, Tóth lerohan, villámgyors, felső lécet talál! 10-13 a szünet.

29′ Ostromol a KSZSE. Passzívba hajlik a hazai alakulat. Dobó védi Forgó lövését. lehmann-Dobót fogják le beállóban, gyenge a lövés, de szabaddobás.

28′ Karsai lőhet büntetőt, be is küldi a jobb felsőbe, 10-13! Belemenés a hazaiaknál. Dávid tör be, de elveszíti a lasztit. Karsai üti el a labdát járatáskor.

27′ Selmeci a legszebb linebacker-hagyományoknak megfelelően tarolja le a támadót, két perc, jogos. Elvéti a KSZSE, nincs gól. Dobó kapus nem indít. Sebestyén is kap két perc kényszerpihenőt, Zsilákot vitte földre.

26′ Kihagyja a hetest Homoki, kapufára pattint, de a kipattanót már belövi, 10-12! Elszórja a labdát az SZKKSE.

25′ Hódi kőkemény védekezésben, labdaszerzés, majd -eladás indításkor. A hazai 7-es, Homoki harcol ki hetest.

24′ Lehmann-Dobó Andrea beállóból, 9-12. Jól védekezik a Dorozsma, de marad a hazaiaknál a laszti. Forgó harcol ki szabaddobást.

23′ Zsilák Katica ismét a szélről, 8-11! Már 4 gólos. Sebők betörése ér hetest. Homoki áll oda, belövi, 9-11.

22′ Zsilák táltosodik meg. Kiállítást is kiharcol a gólnál, előnyben az SZKKSE. Homoki óriási kapufája.

21′ Szombati is meglövi újabb gólját, 8-9. Nyílt sisakos küzdelem. Kimaradó támadások.

20′ Tóth emelkedik a szélről, hosszú kapufát talál, a kipattanón Zsilák, ő már beveri a tehetetlen Almási mellett, 6-8. Sebők gyors válasza, 7-8. AZ SZKKSE nem tétlenkedik, ismét Zsilák, 7-9.

19′ Marosán György kér időt. Aronnak rossz a passz. Hódi tarolja le Homokit. Forgó lövése mellé.

18′ Faragó Fanni teríti le Karsait, ez is két perc. Nem lesz gól a vendégeknél, de Szombati remek labdát kap beállóban, be is lövi, 6-7.

17′ Labdát szerez a Dorozsma, Karsai betörése nagy eséssel ér véget, de belemenést fújnak. Homoki ront be, a falban álló Lehmann-Dobóval el is esnek, előbbi gólnak örülhet, utóbbi kiállítás miatt bánkódhat, 5-7.

16′ Sebők Stefánia tör be, s kerül a padlóra, őt is ápolni kell, jegelik a derekát. Selmeci jutalma sárga lap a tettért. Nehezen áll talpra a hazaiak átlövője, de szerencsére jól van, játszhat tovább. Óriási kapufa, Aron válasza pedig gyors gól, 4-7.

15′ Egy-egy kimaradt támadás mindkét oldalon, aztán időt kér Buchholcz-Huba Dóra.

14′ Jó védekezés után rohamoz a KSZSE, Sebestyén felső lécre ejt. Karsai Roberta átlövése jó, 4-6.

13′ Selmeci javít, labdát szerez, lerohan, 3-5. Sebők tör be, 4-5.

12′ Selmeci teremti le Homokit, aztán megakad a hazai támadás. A túloldalon pontatlanság, eladja alabdát egy rossz bejátszásnál az SZKKSE.

11′ Kimarad a hazai roham, a túloldalon Karsai lő fölé fél méterrel.

10′ Dobó Mónikának, akinek ma van a névnapja, a kapufa is segít. Karsai újabb hetese, 3-4.

9′ Majdnem eladott labda után Tóth megy át átlövőbe, felső lécet talál. Jó védekezés után, Szombati marad lenn, Tóth kap remek indítást, 3-3. Szombatit ápolni kell, szerencsére úgy tűnik, jól van.

8′ Elől eladja a labdát a Dorozsma. Homokinak csinálják meg a helyet, belövi, 3-2.

7′ Labdát szerez az SZKKSE, de rossz az indítás Tóthnak. Aztán jól védekezik a vendégcsapat, véd Dobó.

6′ Sebestyén beállóból, 2-1. Gyors egyenlítés, Selmeci átlövése, 2-2.

5′ Forgó hetesét védi Dobó Mónika. Belemenés egy szép figura végén a vendégeknél.

4′ Sebők egyenlít emberelőnyben, 1-1.

3′ Karsai beveri a bal felsőbe, 0-1.

2′ Mellé lő a KSZSE. Az ellenattak végén kiállítás, Szombati. És hetes.

1′ Az SZKKSE kezd. Kimarad a hosszú SZKKSE támadása.

15.58: A csapatok bemutatásakor az SZKKSE drukkerek sportszerűen dobolnak a hazaiaknak is, hiszen szegedi csapatokról van szó, a mai mérkőzés a szegedi női kézilabda ünnepe, ahol a bajnok SZKKSE, és az idei szezonra stabil NB I/B-s gárdává vált KSZSE csap össze.

15.55: Visszatért a bajnokcsapat, a megszokott zöld-fekete szerelésben fog játszani a Marosán-csapat. Közben a kora délutáni sajtótájékoztatóról itt van, s a helyszínen tekinti meg leendő csapat mérkőzését Barján Bianka és Futaki Hajnalka, az SZKKSE két új igazolása. Hangol a B-közép is, a szegedi pólós ultrák zöld mezt öltöttek, most kézilabdadrukkerek lesznek. A szpíker közben köszönti az édesanyákat Anyák napja alkalmából. Csatlakozunk mi is, köszöntjük az Édesanyákat e szép ünnepen!

15.50: Még javában melegítenek a csapatok és a játékvezetői páros is. A vendégek elindulnak meccsdresszt ölteni. A hazaiak fehér felső, fekete nadrág kombinációban szerepelnek ma, ez már biztos.

15.40: Köszöntjük Olvasóinkat Algyőről, ahol hamarosan kezdődik a szegedi városi rangadó a KSZSE és az SZKKSE között!

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×