× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kézilabda: hétvégén elkezdődik a tavasz az Algyő számára

|
2015. február 06. | Sport
Hétvégén megkezdődik az NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokság tavaszi szakasza. Az EX-ON FKSE Algyő szombaton 17 órától a Füzesabony gárdáját fogadja.

Várakozással teli izgalommal készülnek az algyői fiúk a szombatra. A felkészülési időszakban rengeteget dolgoztak, hogy még egységesebb és jobb csapattá érjenek. A csapatösszetartást is szolgáló disznótor után kemény alapozás várt rájuk, majd edzőmérkőzéseken élesítették formájukat. Ellenfeleik voltak az Orosházi FKSE LINAMAR élvonalbeli és a másodosztályban szereplő U23-as alakulata, illetve az NB II-es Kiskunfélegyháza is. Egy kis finomhangolásra még Veszprémbe is elutaztak Varga Balázsék, ahol az NB I/B-s balatonfüredi U23-as fiúkkal, a Veszprémi Egyetem volt NB I-es játékosokkal tarkított csapatával és az MKB Veszprém U23-as gárdájával mérhették össze erejüket.

Az influenza, illetve kisebb sérülések legyengítették ugyan némelyiküket, de remélhetőleg a közönség a hétvégén ennek nyomát sem leli majd.

"A felkészülésünk jól sikerült, s már az egész csapat várja az éles mérkőzéseket. Egyik ellenfelünket sem becsüljük le, de félni sem fogunk senkitől. Célunk, hogy minden mérkőzésen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsunk, azaz hogy a tavaszi szezonra a stabilitás jellemezzen minket. Szeretném, ha még több játékosom megmutathatná ebben a félévben tudását" – fogalmazott Dankó Ervin vezetőedző az együttes mögött álló időszakról. "Mind védekezésben, mind támadásban új játékszerkezeteket is gyakoroltunk. Különösen nagy megterhelést kaptunk Veszprémben. Két nap alatt három mérkőzést vívtunk. Alapvetően elégedett lehetek, hiszen 2 győzelemmel és 1 döntetlennel veretlenek maradtunk. Ez természetesen csak egy állomás. A bajnokikon nyújtott teljesítmény lesz a mérvadó" – tette hozzá a tréner.
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×