× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kézilabda: a végén izgulhatott, de nyert az FKSE Algyő a Pick U23 ellen

|
2014. szeptember 22. | Sport

Második mérkőzésén a második győzelmét aratta az FKSE Algyő csapata az NB I/B Keleti csoportban, Dankó Ervin legénysége a MOL-Pick Szeged U23-as együttesét verte 27-26-ra.

A hazaiak kissé idegesen kezdték a játékot, így a meccs kétgólos szegedi előnnyel indult, de a 8. percben már megfordult a mérkőzés állása (5-4). A vendégek dinamikus játéka ellenére az első félidő végére a hazai gárda jelentős előnyre tett szert (18-13), amit a második félidő első néhány percében tovább is növelt. Az algyőiek magabiztos játékának köszönhetően a 35. percben már 21-14, a 40. percben 24-17 volt az állás. A mérkőzés eldőlni látszott, azonban a Pick-játékosok hatalmas küzdésvágyról tettek tanúbizonyságot, és fokozatosan ledolgozták a hátrányukat. A hazaiak tízperces gólcsendjéhez és technikai hibáihoz valószínűleg jelentősen hozzájárult az is, hogy a második félidőben szinte folyamatosan emberhátrányban küzdöttek. A végjáték rengeteg izgalmat hozott, a 26. percre ugyanis újból döntetlen volt az állás (26-26). A vendégek azonban nem tudták megfordítani a mérkőzést, Kiss Olivér bravúrjai és Kocsis László 29. percben szerzett gólja megérdemelt győzelmet hozott az algyőieknek. Még a mérkőzés után azért izgulhattak egy kicsit a hazai szurkolók, de a vendégeknek ítélt időntúli szabaddobás már nem változtatott az végeredményen.

A két kör után hibátlan FKSE Algyő legközelebb szeptember 27-én lép parkettre, Ambrus Józseféket a bajnokságot két vereséggel kezdő Békési FKC fogadja a 3. fordulóban.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 2. forduló: FKSE Algyő – MOL-Pick Szeged U23 27-26 (18-13)

Algyő, 150 néző. Vezette: Horváth Zoltán, Simó András.
FKSE Algyő: KISS O. – AMBRUS 5, Raffai 2, Zöldy 5, LÁSZLÓ 3, Szepesi 3, Bélecki 1. Csere: Farkas (kapus), Gazsó, Pál 1, KOCSIS 2, Berta, Valaczkai 2, Varga, Bolvári, Teimel 3. Vezetőedző: Dankó Ervin.

Dankó Ervin: "Igazi presztízsmérkőzés volt. Helyenként jól játszottunk, de a sok kiállítás megzavart minket, és ekkor sok technikai hibái vétettünk. Ezen javítanunk kell!"

 

További hírek

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

2021. szeptember 20. | Sport Bővebben

Női kézilabda NB I./B, Keleti csoport, 1. forduló: Levendula Hotel FKSE-Algyő–Kispest 36–31 (20–17)

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

Már csak az Algyő áll pontveszteség nélkül a megyei I. osztályban. A negyedik fordulóban a Tiszasziget elveszítette a veretlenségét, a péntek esti szegedi rangadó pedig döntetlennel ért véget.

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

A végéhez ért a Levendula Hotel FKSE-Algyő NB I/B-s női kézilabdacsapatának felkészülése. Farkas József tanítványai a hétvégén bemutatkozhatnak az új osztályban, az előző kiírás bronzérmese lesz a vendég a Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnokában.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

Megvan az Algyő szezonbeli első győzelme. Az algyőiek korábban is lezárhatták volna a találkozót a játékot bátran felvállaló deszkiekkel szemben, végül egy öngóllal dőlt el végleg a három pont sorsa.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

×