× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kéttonnás úthenger alá szorult egy algyői férfi

|
2012. július 17. | Rendőrség

Baleset történt az algyői Berek utcában. Egy útpadkán dolgozó munkás úthengere az árokba borult, sofőrje a jármű alá szorult. A munkagép alól a tűzoltók segítségével szabadították ki az útmunkást.

– Arra jöttünk ki, hogy segítségért kiabál a férfi: állította, egy kavicson ugrott meg az úthenger, mielőtt az árokba dőlt – mondta a Berek utcai Hegedűs Józsefné. Kedden délelőtt a Berek utca-Csónak utca sarkán egy, az útpadkán dolgozó közel 2 tonnás munkagép az árokba borult – sofőrje a monstrum alá szorult.

– Közel fél órába telt, mire a tűzoltók kiszabadították a sérültet. Az utcában dolgozó munkások körbeásták társukat, mivel nagyon nyomta a lábát az úthenger. Végig ébren volt, egy pohár vizet is vittünk neki, mást nem tudtuk tenni – elevenítette fel a balesetet követő perceket Hegedűs Józsefné. Az algyői asszony azt is elárulta: többen azt javasolták, kötelekkel emeljék meg az úthengert.

A helybeliek szerint a napokban aszfaltozták a Berek utcát, már csak az útpadka elsimítása maradt. – Nem szabad engedi, hogy árok mellett ilyen nagy géppel padkázzanak – vélekedett a baleset egyik szemtanúja. Mint fogalmazott: egy kézi tömörítő jobban irányítható, borulás esetén senki sem szorul a munkagép alá.

A Berek utcát nem csatorna, csupán szikkasztó szegélyezi. Mélysége 40 centiméter lehet, lejtése is inkább a lassan mélyülő Balatonra, mintsem a sziklás Adriára hasonlít. A mentést nehezítette, hogy a légkábelekkel sűrűn átszőtt utcába a tűzoltók daruja nem fért be; feszítővágó munkahengerével emelték meg a jobb oldalára borult 2 tonnás úthengert. – Kilátszott a lábfeje, a medencéjéig összetörhetett a lába – hallottuk a helyszínen.

Megtudtuk: a mentők a helyszíni fájdalomcsillapítás és ellátás után az újklinika traumatológiai osztályára szállították a gép kezelőjét, aki 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×