× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kéttonnás úthenger alá szorult egy algyői férfi

|
2012. július 17. | Rendőrség

Baleset történt az algyői Berek utcában. Egy útpadkán dolgozó munkás úthengere az árokba borult, sofőrje a jármű alá szorult. A munkagép alól a tűzoltók segítségével szabadították ki az útmunkást.

– Arra jöttünk ki, hogy segítségért kiabál a férfi: állította, egy kavicson ugrott meg az úthenger, mielőtt az árokba dőlt – mondta a Berek utcai Hegedűs Józsefné. Kedden délelőtt a Berek utca-Csónak utca sarkán egy, az útpadkán dolgozó közel 2 tonnás munkagép az árokba borult – sofőrje a monstrum alá szorult.

– Közel fél órába telt, mire a tűzoltók kiszabadították a sérültet. Az utcában dolgozó munkások körbeásták társukat, mivel nagyon nyomta a lábát az úthenger. Végig ébren volt, egy pohár vizet is vittünk neki, mást nem tudtuk tenni – elevenítette fel a balesetet követő perceket Hegedűs Józsefné. Az algyői asszony azt is elárulta: többen azt javasolták, kötelekkel emeljék meg az úthengert.

A helybeliek szerint a napokban aszfaltozták a Berek utcát, már csak az útpadka elsimítása maradt. – Nem szabad engedi, hogy árok mellett ilyen nagy géppel padkázzanak – vélekedett a baleset egyik szemtanúja. Mint fogalmazott: egy kézi tömörítő jobban irányítható, borulás esetén senki sem szorul a munkagép alá.

A Berek utcát nem csatorna, csupán szikkasztó szegélyezi. Mélysége 40 centiméter lehet, lejtése is inkább a lassan mélyülő Balatonra, mintsem a sziklás Adriára hasonlít. A mentést nehezítette, hogy a légkábelekkel sűrűn átszőtt utcába a tűzoltók daruja nem fért be; feszítővágó munkahengerével emelték meg a jobb oldalára borult 2 tonnás úthengert. – Kilátszott a lábfeje, a medencéjéig összetörhetett a lába – hallottuk a helyszínen.

Megtudtuk: a mentők a helyszíni fájdalomcsillapítás és ellátás után az újklinika traumatológiai osztályára szállították a gép kezelőjét, aki 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×