× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Két új csarnok a JURA Ipari Parkban

|
2013. november 23. | Gazdaság
Kamiondokkoló és 50 gépkocsit befogadó parkoló is tartozik a JURA Ipari Park két új csarnokához.

Az Algyő határában elterülő ipari övezetben két, egyenként 1500 négyzetméteres, fűthető ipari csarnoka mellett egy kétszintes, irodákat és szociális helyiségeket befogadó épületet is felhúznak. "A 394 millió forintos beruházás eredményeként elkészülő komplexum munkacsarnokában 2-3 kisebb vállalkozás vagy egy nagyobb, 50-60 személyt foglalkoztató cég fér el kényelmesen. A másik csarnokot raktárként is lehet használni" – mutat körbe Ormay Tamás. Az Algyő Park Kft. ügyvezetője elárulja, három céggel tárgyalnak a kamerás megfigyelőrendszerbe bekapcsolt, optikai kábelekkel is gazdagított épületek bérbeadásáról.

A DAOP-projekt eredményeként elkészülő épület benépesítését – a JURA Ipari Park egyik résztulajdonosaként – az algyői önkormányzat a környező településekhez képest alacsonyabb mértékű építményadóval, a munkahelyteremtő támogatáson felül is biztosított támogatással ösztönzi.

Egyébként az algyői ipari parkot 2004 óta folyamatosan fejlesztik – tudtuk meg az ügyvezetőtől. Példaként említi, hogy 2010-ben 500 millió forintos beruházással megújult a teljes villamos rendszer, több régebbi csarnok, a veszélyesanyag-raktár, kiépült a megfigyelő és beléptető rendszer. Jelenleg 50 vállalkozás, 650 személy dolgozik az algyői JURA Ipari Parkban. A 90 hektáros terület negyede még szabad, ide várják az újabb vállalkozókat.
 

További hírek

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat.

2021. április 13. | Oktatás Bővebben

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

×