× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Két hétig tart az egészséghét Algyőn

|
2009. május 05. | Egészség, életmód

Gyereknek, felnőttnek egyaránt nyújt programokat az algyői iskolai egészséghét – a színes rendezvényeken sportolni és játszani is lehet.

Tegnap kezdődött és május 15-ig tart Algyőn az Általános Iskolában az egészséghét. A programok sorában az egészséges életmóddal és táplálkozással kapcsolatban korábban rajzpályázatot hirdettek, ennek eredményét az utolsó napon ismertetik és a díjakat is ekkor adják át.

Molnárné Vida Zsuzsanna alpolgármestertől megtudtuk, évekre visszanyúló hagyománya van a rendezvénysorozatnak a településen, a múlt héten az óvodai egészséghetet tartották meg.

Az iskolások számára az előadások mellett lehetőség nyílik a fürdőben úszóversenyre, de lesz kerékpártúra és a drogprevenció is nagy hangsúlyt kap.

A programokba a szülőket is bevonják, számokra is szerveztek külön előadásokat. A leglátványosabb program a zöldség-gyümölcs szobrászat lesz – mondta az alpolgármester. Emellett mérnek vérnyomást, testzsírt felnőtteknek, gyerekeknek, és lesz fogápolási bemutató is.

 


 

Programok:

május 5.   Drogprevenciós foglalkozások 5-8. évfolyam tanulóiknak
május 4.   Drogprevenciós előadások szülőknek, pedagógusoknak  
május 11. A Mentőszolgálat bemutatója a Faluházban
május 8.   Kerékpártúra
május 12. Úszóverseny
május 15. Zárónap- helyszín: Zöld Iskola

Egészséges táplálkozás kóstolóval, játékos sportversenyek, zöldség-gyümölcs szobrászat,fogápolás, gyógyteák, stb.

A rendezvény támogatói:
- ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht.
- ARCADIA –Reklám Kft.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×