× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Két autó borult árokba a 47-esen

|
2008. augusztus 08. | Rendőrség

Egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött péntek reggel a 47-es út 210-es kilométerénél, az Algyői híd lábánál. Mindkét autó az árokba borult. A teljes útzár 8 óra után szűnt meg.

A baleset miatt teljes, majd félpályás útzárt rendeltek el, amit 8 óra után oldottak fel. A forgalom valamennyi sávon folyamatos. Kisebb torlódás a műszaki mentés idejére alakulhat ki, amely 10-15 percet vesz majd igénybe - tájékoztatott a CSMRFK sajtószóvivője.

A baleset körülményeiről megtudtuk, hogy Hódmezővásárhelyről Szeged irányába a külső sávban szabályosan közlekedett egy magyar forgalmi rendszámú kisteherautó. Mellette a belső sávban - kissé lemaradva - egy magyar forgalmi rendszámú Suzuki Swift személygépjármű haladt szabályosan. Mindkét jármű egyforma sebességgel haladt, amikor a kisteherautó mögött lévő Suzuki Wagon R személyautó sávot akart váltani a külső sávból a belső sávba, de későn észlelte, hogy a belső sávban közlekedő Suzuki Swift-hez túl közel került, így összeütközhetnek. Suzuki Swift vezetője viszont észlelte ezt a helyzetet és hirtelen elrántotta a kormányt balra, minek következtében az útszegélynek ütközött. Az útpadka a belső sávban haladó Suzuki Swift-et jobbra megdobta, így nekiütközött a szabályosan közlekedő Fiat kisteherautónak. Az ütközés következtében mindkét jármű a jobboldali árokba repült, és felborult. Az ütközést előidéző Suzuki Wagon R elkerülte a balesetet, megállt és segítséget nyújtott a balesetet szenvedőknek.

A balesetben - a kiérkező mentősök információi szerint - a Suzuki utasai közül egy személy súlyosan, egy pedig könnyebben sérült, de a klinikán történt orvosi vizsgálatok során megállapították, hogy mindketten könnyebb sérüléséket szenvedtek.

A Szegedi Rendőrkapitányság a Suzuki Wagon R személygépkocsi vezetőjével szemben szabálysértési eljárást kezdeményez.

  

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×