× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Két autó borult árokba a 47-esen

|
2008. augusztus 08. | Rendőrség

Egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött péntek reggel a 47-es út 210-es kilométerénél, az Algyői híd lábánál. Mindkét autó az árokba borult. A teljes útzár 8 óra után szűnt meg.

A baleset miatt teljes, majd félpályás útzárt rendeltek el, amit 8 óra után oldottak fel. A forgalom valamennyi sávon folyamatos. Kisebb torlódás a műszaki mentés idejére alakulhat ki, amely 10-15 percet vesz majd igénybe - tájékoztatott a CSMRFK sajtószóvivője.

A baleset körülményeiről megtudtuk, hogy Hódmezővásárhelyről Szeged irányába a külső sávban szabályosan közlekedett egy magyar forgalmi rendszámú kisteherautó. Mellette a belső sávban - kissé lemaradva - egy magyar forgalmi rendszámú Suzuki Swift személygépjármű haladt szabályosan. Mindkét jármű egyforma sebességgel haladt, amikor a kisteherautó mögött lévő Suzuki Wagon R személyautó sávot akart váltani a külső sávból a belső sávba, de későn észlelte, hogy a belső sávban közlekedő Suzuki Swift-hez túl közel került, így összeütközhetnek. Suzuki Swift vezetője viszont észlelte ezt a helyzetet és hirtelen elrántotta a kormányt balra, minek következtében az útszegélynek ütközött. Az útpadka a belső sávban haladó Suzuki Swift-et jobbra megdobta, így nekiütközött a szabályosan közlekedő Fiat kisteherautónak. Az ütközés következtében mindkét jármű a jobboldali árokba repült, és felborult. Az ütközést előidéző Suzuki Wagon R elkerülte a balesetet, megállt és segítséget nyújtott a balesetet szenvedőknek.

A balesetben - a kiérkező mentősök információi szerint - a Suzuki utasai közül egy személy súlyosan, egy pedig könnyebben sérült, de a klinikán történt orvosi vizsgálatok során megállapították, hogy mindketten könnyebb sérüléséket szenvedtek.

A Szegedi Rendőrkapitányság a Suzuki Wagon R személygépkocsi vezetőjével szemben szabálysértési eljárást kezdeményez.

  

 

További hírek

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Falunap egyik kiemelt rendezvényeként az Algyői Foltvarrók Köre 15. jubileumi kiállítása nyílt meg. 2009-ben nyolc fővel indult a szakköri foglalkozás, jelenleg 15 fővel járnak tárlatokra, fesztiválokra.

2024. június 03. | Kultúra Bővebben

×