× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Két autó borult árokba a 47-esen

|
2008. augusztus 08. | Rendőrség

Egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött péntek reggel a 47-es út 210-es kilométerénél, az Algyői híd lábánál. Mindkét autó az árokba borult. A teljes útzár 8 óra után szűnt meg.

A baleset miatt teljes, majd félpályás útzárt rendeltek el, amit 8 óra után oldottak fel. A forgalom valamennyi sávon folyamatos. Kisebb torlódás a műszaki mentés idejére alakulhat ki, amely 10-15 percet vesz majd igénybe - tájékoztatott a CSMRFK sajtószóvivője.

A baleset körülményeiről megtudtuk, hogy Hódmezővásárhelyről Szeged irányába a külső sávban szabályosan közlekedett egy magyar forgalmi rendszámú kisteherautó. Mellette a belső sávban - kissé lemaradva - egy magyar forgalmi rendszámú Suzuki Swift személygépjármű haladt szabályosan. Mindkét jármű egyforma sebességgel haladt, amikor a kisteherautó mögött lévő Suzuki Wagon R személyautó sávot akart váltani a külső sávból a belső sávba, de későn észlelte, hogy a belső sávban közlekedő Suzuki Swift-hez túl közel került, így összeütközhetnek. Suzuki Swift vezetője viszont észlelte ezt a helyzetet és hirtelen elrántotta a kormányt balra, minek következtében az útszegélynek ütközött. Az útpadka a belső sávban haladó Suzuki Swift-et jobbra megdobta, így nekiütközött a szabályosan közlekedő Fiat kisteherautónak. Az ütközés következtében mindkét jármű a jobboldali árokba repült, és felborult. Az ütközést előidéző Suzuki Wagon R elkerülte a balesetet, megállt és segítséget nyújtott a balesetet szenvedőknek.

A balesetben - a kiérkező mentősök információi szerint - a Suzuki utasai közül egy személy súlyosan, egy pedig könnyebben sérült, de a klinikán történt orvosi vizsgálatok során megállapították, hogy mindketten könnyebb sérüléséket szenvedtek.

A Szegedi Rendőrkapitányság a Suzuki Wagon R személygépkocsi vezetőjével szemben szabálysértési eljárást kezdeményez.

  

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×