Dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi püspök teljesen váratlanul, minden főiskolai tanári megbízásom megtartásával április 5-én kinevezett a Szeged Szent Gellért plébánia vezetőjének és egyben megbízott az algyői Szent Anna plébánia ellátásával is.

"> Dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi püspök teljesen váratlanul, minden főiskolai tanári megbízásom megtartásával április 5-én kinevezett a Szeged Szent Gellért plébánia vezetőjének és egyben megbízott az algyői Szent Anna plébánia ellátásával is.

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kedves Testvérek! Kedves Algyôiek!

|
2011. július 12. | Egyház

Dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi püspök teljesen váratlanul, minden főiskolai tanári megbízásom megtartásával április 5-én kinevezett a Szeged Szent Gellért plébánia vezetőjének és egyben megbízott az algyői Szent Anna plébánia ellátásával is.

Azok számára, akik nem ismernek, engedjék meg, hogy néhány adatot közöljek magamról. 1952-ben születtem, teológiát Szegeden, Budapesten és Rómában tanultam, majd ezt követően kerültem a Szegedi Hittudományi főiskolára biblikus tanárnak, és a papi szemináriumba a kispapok fegyelmi elöljárójának, prefektusnak. Emellett rendszeresen végeztem kisegítő munkát Alsóvároson, Újszegeden, Felsővároson és 1975-1993-ig kisegítőként működtem Szeged Tarjánvárosi plébánián Singer Ferenc templomépítő plébános mellett. 1980- 2005-ig vezettem a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán a Biblikus tanszéket és jelenleg is ott tanítok. Tudományos és közéleti munkásságom ismert, Egyház és Universitas tanácsadó voltam Szeged város önkormányzatában, írója vagyok 23 könyvnek, és 70 jelentős teológiai tanulmánynak, 11 könyvet és 31 szakcikket fordítottam magyarra. 23 éve vezetem a Szegedi Nemzetközi Biblikus konferenciát, melynek 18 konferencia kötete jelent meg. Heti rendszerességgel írok a Hírvivő (Szerbia), Keresztény Szó (Erdély.) időnként Új Ember katolikus újságokban, és jelenleg is tanítok a Szabadkai (Szerbia) teológiai kurzuson. Ebben az egyházközségben Dr. Balogh József atya plébánossága idején tartottam lelkigyakorlatot. Plébánosi feladatomat Algyőn a tanári munka és a Tarjáni Szent Gellért plébánia vezetése mellett fogom ellátni. Elôször is megköszönöm Dr. Laurinyecz Mihály plébános úrnak a 11 éves hangyaszorgalmú munkáját, amellyel ezt az egyházközséget is lelkiismeretesen gondozta, a plébánia tetőzetét megjavította és számos renoválást végzett. Misi atyától tudomásom van róla, hogy munkáját számos munkatárs jó szívvel és áldozatos lélekkel segítette. Mindezeknek előre is köszönöm várható támogatásukat!

Hála Istennek, sokak szomorúak Misi atya távozása miatt, ami annak a jele, az elmúlt 11 évben jó és lelkiismeretes papot ismertek meg benne itt, Algyőn. Remélem, hogy lelkipásztori munkámmal folytatni tudom mindazt, amit Misi atya csinált, és bízom benne, hogy Isten segítségével tovább gyarapíthatom az algyői egyházközséget! Az algyői plébánia igen ősi és számos különböző egyéniségű és híres pap teljesített itt szolgálatot, Mucza Béla atya még díszpolgár is lett a községnek. Többen is érkezetek a Gál Ferenc Hittudományi Főiskoláról, Dr. Balogh József, Réthy István apátúr és Dr Laurinyecz Mihály atya is algyői működésük előtt a város és az egyházmegye szívében is dolgoztak. Talán a hívek fájdalmasan tudomásául vették, hogy 1995-től Szeged-Petőfi telepről, 2002-től pedig Szeged Tarján-városból látták el a papok ezt a plébániát. Így most is meg fogják értik, hogy mindennap nem tudok személyesen jelen lenni a közösségben és a plébánián, mivel főiskolai tanári feladatomat éppen úgy el kell látnom, mint az anya-plébániát. Tisztelettel és szeretettel kérem munkatársaimat, hogy támogassanak jövendő plébánosi munkámban, éppen úgy, mint Misi atyával tették! Imájukat ezúttal is köszönöm és szüntelenül imádkozom az algyői egyházközség minden tagjáért.

 

További hírek

Felelősségteljes, valós alapokon nyugvó gazdálkodás eredményeként az öt éves ciklus végére a gazdasági szempontból országos és nemzetközi szinten is nehéz, több válságelemet tartalmazó körülmény ellenére az Önkormányzat vagyona növekedett.

2024. május 06. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata a megemelkedett szúnyogszámra való tekintettel szúnyoglárva-irtó tablettával segíti a lakosokat.

2024. május 02. | Gazdaság Bővebben

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

×