× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Katasztrófavédelmi gyakorlat

|
2021. szeptember 30. | Rendőrség

Szeptember elején két napos katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott községünkben, amelyen több mint kétszáz szakember és önkéntesek is részt vett.

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett gyakorlat első napján veszélyes anyagokkal kapcsolatos mentés szabályszerű végrehajtását gyakorolták a katasztrófavédők, a mentősök, a vöröskeresztes és a vízműves szakemberek. Emellett egy drónos csapat is kivonult, akik a magasból való felderítési és mentési módszereket gyakoroltak. A feladatokat az ártérben kellett megoldani, ahol a hivatásos egységek vezetése és irányítása alatt több település önkéntesei szimulálták a viharkárból keletkezett problémákat. A gyakorlat második napján egy tömegbalesetet jelenítettek meg a Volánbusz Zrt. segítségével. Egy felborult buszból, két összeütközött személyautóból és egy kisbuszból, illetve egy gépkocsiból kellett menteni és ellátni a sérülteket. A szimulációban minden úgy zajlott, ahogyan élesben is működnie kell.

 

További hírek

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

A kosárfonás régi, hagyományos mesterség, azonban egyre kevesebb kézművest lehet találni, aki őrzi még a gyevi kosárfonók titkait. Szalmáné Simon Éva Alkotó-díjas szakemberünk nemcsak ismeri csínyjt-bínyját ennek a technikának, de szívesen tanítja is azt.

2024. június 26. | Kultúra Bővebben

×