× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Katasztrófavédelmi gyakorlat

|
2021. szeptember 30. | Rendőrség

Szeptember elején két napos katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott községünkben, amelyen több mint kétszáz szakember és önkéntesek is részt vett.

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett gyakorlat első napján veszélyes anyagokkal kapcsolatos mentés szabályszerű végrehajtását gyakorolták a katasztrófavédők, a mentősök, a vöröskeresztes és a vízműves szakemberek. Emellett egy drónos csapat is kivonult, akik a magasból való felderítési és mentési módszereket gyakoroltak. A feladatokat az ártérben kellett megoldani, ahol a hivatásos egységek vezetése és irányítása alatt több település önkéntesei szimulálták a viharkárból keletkezett problémákat. A gyakorlat második napján egy tömegbalesetet jelenítettek meg a Volánbusz Zrt. segítségével. Egy felborult buszból, két összeütközött személyautóból és egy kisbuszból, illetve egy gépkocsiból kellett menteni és ellátni a sérülteket. A szimulációban minden úgy zajlott, ahogyan élesben is működnie kell.

 

További hírek

Hazai pályán kapott ki az Algyő

2021. október 12. | Sport Bővebben

Az ATIVIZIG a vízszintszabályozó műtárgyakat ellenőrzi.

2021. október 06. | Gazdaság Bővebben

Algyő három ponttal távozott Mórahalomról, és szerzett értékes győzelmet: habár a hazaiak előtt felcsillant a pontszerzés reménye a fordulást követően, végül a szerencse is rákacsintott az Algyőre, és győzött.

2021. október 06. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve kiírja a 2022. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan.

2021. október 04. | Oktatás Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata sikeres közbeszerzés után 2021. szeptember 20-án aláírta a szerződést a nyertes kivitelezővel az új, 60 férőhelyes bölcsőde megépítéséhez.

2021. szeptember 29. | Oktatás Bővebben

×