× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Katasztrófavédelmi gyakorlat

|
2021. szeptember 30. | Rendőrség

Szeptember elején két napos katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott községünkben, amelyen több mint kétszáz szakember és önkéntesek is részt vett.

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett gyakorlat első napján veszélyes anyagokkal kapcsolatos mentés szabályszerű végrehajtását gyakorolták a katasztrófavédők, a mentősök, a vöröskeresztes és a vízműves szakemberek. Emellett egy drónos csapat is kivonult, akik a magasból való felderítési és mentési módszereket gyakoroltak. A feladatokat az ártérben kellett megoldani, ahol a hivatásos egységek vezetése és irányítása alatt több település önkéntesei szimulálták a viharkárból keletkezett problémákat. A gyakorlat második napján egy tömegbalesetet jelenítettek meg a Volánbusz Zrt. segítségével. Egy felborult buszból, két összeütközött személyautóból és egy kisbuszból, illetve egy gépkocsiból kellett menteni és ellátni a sérülteket. A szimulációban minden úgy zajlott, ahogyan élesben is működnie kell.

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×