× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Katasztrófavédelmi gyakorlat

|
2021. szeptember 30. | Rendőrség

Szeptember elején két napos katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott községünkben, amelyen több mint kétszáz szakember és önkéntesek is részt vett.

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett gyakorlat első napján veszélyes anyagokkal kapcsolatos mentés szabályszerű végrehajtását gyakorolták a katasztrófavédők, a mentősök, a vöröskeresztes és a vízműves szakemberek. Emellett egy drónos csapat is kivonult, akik a magasból való felderítési és mentési módszereket gyakoroltak. A feladatokat az ártérben kellett megoldani, ahol a hivatásos egységek vezetése és irányítása alatt több település önkéntesei szimulálták a viharkárból keletkezett problémákat. A gyakorlat második napján egy tömegbalesetet jelenítettek meg a Volánbusz Zrt. segítségével. Egy felborult buszból, két összeütközött személyautóból és egy kisbuszból, illetve egy gépkocsiból kellett menteni és ellátni a sérülteket. A szimulációban minden úgy zajlott, ahogyan élesben is működnie kell.

 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×