× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kajak-kenu: Kopasz Bálint figyelmeztető verést kapott

|
2021. május 18. | Sport

Az olimpiai bajnoki címre is esélyesnek kikiáltott győri kajakos, csak annak örülhet a szegedi világkupa K1-1000 méteres döntői után, hogy másfél éve jó jósnak bizonyult, illetve hogy tokióig 68 nap van még hátra.

A 24.hu 2019 szeptemberében közölt nagyinterjút Kopasz Bálinttal, aki egy hónappal korábban a szegedi világbajnokságon szerzett aranyérmet a klasszikus K1-1000 méteren. A világbajnoki címével egyszersmind a tokiói olimpia első számú aranyvárományosává előlépő kajakost arról is kérdeztük, lát-e olyan fiatal üstököst, akin már látszik, hogy nagy versenyző lesz, beleszólhat az olimpiai érmek elosztásába.

Jacob Schopf 20 éves, az idei a német válogatót jó idővel nyerte egyesben és nagyon erősnek tűnik. Össze is rakták Max Hoff-fal, akivel kettesben 1000 méteren világbajnokok lettek Szegeden – válaszolta a győriek akkor még csak 21, ma már 23 éves reménysége.

Az interjú felvétele után Kopasz Bálint elutazott Tokióba, ahol az előolimpián legyőzte a németet. Mindez azért érdekes, mert az olimpia egy évet csúszott, így Schopfnak egy évvel több ideje maradt beleerősödni a nemzetközi mezőnybe. Úgy tűnik, a német nem aludta át a vírushelyzetet,  mert a szegedi világkupa szombati döntői alkalmával nagyon simán legyőzte a nála két évvel idősebb Kopaszt. De nem csak őt, hanem a szám két másik specialistáját, világbajnokát, a cseh Josef Dostalt, és a portugál Fernando Pimentát is.

A 21 éves Schopf ezzel pályafutása első nagy nemzetközi sikerét aratta egyesben. A győriek klasszisa, Kopasz ráaádsul a dobogóról is lemaradt, negyedikként zárt, ami  bő két hónappal az olimpia rajtja előtt legalábbis erős figyelmeztetés számára.

Jó formában éreztem magam a bemelegítésnél, egyszerűen azt történt, hogy az ellenfeleim nagyon jól felkészültek. Ennyire erős utazósebességet nem szoktak produkálni a rajttól végig, én pedig nem akartam lemaradni. A végén ugyan indítottam, de a többiek is bírták, egyszerűen ők most jobb formában voltak. Nem vagyok elégedett ezzel a helyezéssel, de most ennyire voltam képes – nyilatkozta a futam után az MTI-nek Kopasz Bálint, aki mostantól a két hét múlva sorra kerülő olimpiai válogatóra készül.

K-1 1000 m (olimpiai szám):

  1. Jacob Schopf (német) 3:36.94 p
  2. Josef Dostal (cseh) 3:37.50
  3. Fernando Pimenta (portugál) 3:38.94
  4. Kopasz Bálint 3:39.51

forrás: www.24.hu

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×