× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Jótékonysági ifjúsági programok a Wemsical szervezésében

|
2014. november 12. | Sport
Negyedik alkalommal rendeztünk jótékonysági gördeszka versenyt Algyőn. A 2014. szeptember 13-i rossz időjárás sajnos nem engedte meg, hogy a Tiszavirág utcai extrémsport-pályán bonyolítsuk le a programot, ezért az algyői Ifjúsági ház és a szomszédságában lévő edzőterem adott otthont a versenynek. A 30 versenyző 2 kategóriában, 16 év alatti és feletti korcsoportban indult. A gördeszkás fiatalok mindvégig nehéz és látványos trükköket mutattak be, szoros verseny alakult ki a végére. A kategóriák nyertesei értékes díjazásban részesültek a Garage Store illetve a Supra, a Krew és a Restless márkák jóvoltából. A program zárásaként a versenyzőket és a résztvevőket az Algyői Szőke Tisza Nyugdíjasklub tagjai által sütött kenyérlángossal vendégeltük meg. A verseny nevezési díjait, összesen 14 zsák ruhát, játékot és tartós élelmiszert – az algyői Egyesített Szociális Intézmény segítségével – nehéz körülmények között élő gyermekek és gyerekes családok részére jutattuk el. A gyűjtésben a Főnix Projekt csapata segédkezett.

A Wemsical – a Fatima Ház Alapítvánnyal és a Főnix Projekttel közösen – 2014. október 17-én szervezett ifjúsági jótékonysági estet, amelynek a szegedi Rongy Kocsma adott helyet. A program ideje alatt egy nagy doboz élelmiszer, 12 zsák jó minőségű ruha és 1 zsák játék gyűlt össze, amelyet a Fatima Ház Alapítvány juttat el a rászoruló családok részére. Az esten fellépett három előadó – a szegedi Réteg, az IFS, és az eNeNKá zenekar, illetve Dj GNU és Nyenyec – zenei szettjeivel szórakoztatta a közönséget, amelyet a Rádió Mi élőben közvetített.

Ezúton köszönjük a résztvevőknek a felajánlásokat és adományokat, továbbá támogatóinknak a rendezvények megvalósításában nyújtott segítséget!

Támogatóink voltak: Algyő Nagyközség Önkormányzata, Restless, Bitang, Szőke Tisza Nyugdíjasklub, Gyeviép Kht., Algyői Sportkör, Garage Store, Krew, Supra, Student Copy, Rádió Mi, People-WorkShop, SunBarz Ghetto Workout, Lusta Bítek, Fiatalok egy Élhetőbb Környezetért Közhasznú Egyesület, Algyői Faluház és Könyvtár, Faluház Büfé és Kávézó, Főnix Projekt, Rongy Kocsma.

2014. december 13-án, közösen a Fiatalok egy Élhetőbb Környezetért Közhasznú Egyesülettel, a hagyományokhoz híven, karácsonyi ifjúsági estet szervezünk, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. A programról a decemberi Hírmondóban, illetve az internetes felületeken tájékoztatunk mindenkit.
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×