× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Jótékonysági ifjúsági programok a Wemsical szervezésében

|
2014. november 12. | Sport
Negyedik alkalommal rendeztünk jótékonysági gördeszka versenyt Algyőn. A 2014. szeptember 13-i rossz időjárás sajnos nem engedte meg, hogy a Tiszavirág utcai extrémsport-pályán bonyolítsuk le a programot, ezért az algyői Ifjúsági ház és a szomszédságában lévő edzőterem adott otthont a versenynek. A 30 versenyző 2 kategóriában, 16 év alatti és feletti korcsoportban indult. A gördeszkás fiatalok mindvégig nehéz és látványos trükköket mutattak be, szoros verseny alakult ki a végére. A kategóriák nyertesei értékes díjazásban részesültek a Garage Store illetve a Supra, a Krew és a Restless márkák jóvoltából. A program zárásaként a versenyzőket és a résztvevőket az Algyői Szőke Tisza Nyugdíjasklub tagjai által sütött kenyérlángossal vendégeltük meg. A verseny nevezési díjait, összesen 14 zsák ruhát, játékot és tartós élelmiszert – az algyői Egyesített Szociális Intézmény segítségével – nehéz körülmények között élő gyermekek és gyerekes családok részére jutattuk el. A gyűjtésben a Főnix Projekt csapata segédkezett.

A Wemsical – a Fatima Ház Alapítvánnyal és a Főnix Projekttel közösen – 2014. október 17-én szervezett ifjúsági jótékonysági estet, amelynek a szegedi Rongy Kocsma adott helyet. A program ideje alatt egy nagy doboz élelmiszer, 12 zsák jó minőségű ruha és 1 zsák játék gyűlt össze, amelyet a Fatima Ház Alapítvány juttat el a rászoruló családok részére. Az esten fellépett három előadó – a szegedi Réteg, az IFS, és az eNeNKá zenekar, illetve Dj GNU és Nyenyec – zenei szettjeivel szórakoztatta a közönséget, amelyet a Rádió Mi élőben közvetített.

Ezúton köszönjük a résztvevőknek a felajánlásokat és adományokat, továbbá támogatóinknak a rendezvények megvalósításában nyújtott segítséget!

Támogatóink voltak: Algyő Nagyközség Önkormányzata, Restless, Bitang, Szőke Tisza Nyugdíjasklub, Gyeviép Kht., Algyői Sportkör, Garage Store, Krew, Supra, Student Copy, Rádió Mi, People-WorkShop, SunBarz Ghetto Workout, Lusta Bítek, Fiatalok egy Élhetőbb Környezetért Közhasznú Egyesület, Algyői Faluház és Könyvtár, Faluház Büfé és Kávézó, Főnix Projekt, Rongy Kocsma.

2014. december 13-án, közösen a Fiatalok egy Élhetőbb Környezetért Közhasznú Egyesülettel, a hagyományokhoz híven, karácsonyi ifjúsági estet szervezünk, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. A programról a decemberi Hírmondóban, illetve az internetes felületeken tájékoztatunk mindenkit.
 

További hírek

Május elsejétől az algyői Borbála fürdő is újra várja vendégeit, akik már a megújult beléptetőrendszeren keresztül jutnak be, ugyanis a járványhelyzet alatt lecserélték a karórás rendszert.

2021. május 07. | Sport Bővebben

Kitakarítják a fokokat és leeresztik a vizet a kubikgödrökből, amelyekben a szúnyogok szaporodni szoktak. Az invázió elleni védekezésben a katasztrófavédelem is segített. 

2021. május 05. | Önkormányzat Bővebben

Megkezdődött az Atka felé vezető út 47-es főút és a vasúti átjáró közötti szakaszának javítása, a kátyúzás és padka javítás idején forgalom terelésre, időszakos fennakadásokra lehet számítani az elkövetkező egy-két napban.

2021. május 05. | Önkormányzat Bővebben

Algyőn kinyitottak a szabadidős és kulturális intézmények is.

2021. május 04. | Kultúra Bővebben

Egyre többen költöznek a délnyugati lakóövezetbe Algyőn, így égető problémává vált a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése a Pipacs és a Gólya utcában.

2021. május 04. | Önkormányzat Bővebben

×