× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Jótékonysági adománygyűjtés rendhagyó módon

|
2021. január 22. | Napjaink

Ez az év sok szempontból más volt, de egy biztosan nem változott: az emberek szeretnek segíteni.

Amikor kiderült, hogy nem lehet rendezvényt tartani, a hagyományos komolyzenei koncert megszervezése elmaradt és az ezzel járó lelkesedés is alábbhagyott. Beszéltem a zenészekkel, akik minden évben csodásan játszanak nekünk és ők még azt is vállalták volna, hogy készítenek felvételt, de valahogy az már nem ugyanaz az érzés lett volna, mint ott ülni a faluház nagytermében és hallgatni, ahogy megszólalnak a szebbnél szebb dallamok.

Aztán sorra jöttek az üzenetek: lesz adománygyűjtés, hova és mikor tudjuk eljuttatni a pénzt? Ez olyan lendületet adott, hogy azt gondoltuk, ha másképp is, de meg kell szervezni a gyűjtést. Ismét számíthattunk a Gyevikult Nkft. együttműködésére, akik szívesen vállalták, hogy munkaidőben hozzájuk is el lehet juttatni a támogatói összeget. És csak gyűlt, gyűlt a pénz. Csodás érzés volt, hogy milyen sokan jöttek és adtak, köztük olyan emberek is, akik nem Algyőn élnek, de mégis szerettek volna segíteni.

Két hét alatt 150 ezer forint jött össze, amit egyenlően elosztva 15 család kapott meg karácsony előtt. A támogatandó családok listáját a védőnők, az óvoda és a bölcsőde állította össze, köszönet érte.

Szalmáné Simon Éva mesefinom kalácsot, Fodor László mézet küldött a családoknak. Gulyás Sándor polgárőr segítségével sikerült eljutni egy nagyfai családhoz is.

Hálásan köszönöm az algyői családok nevében mindenkinek, aki segített!

„Az élet fontos dolgai nem azok, amiket általában fontosaknak tartunk. Pénz, pálya, haladás, siker, munka: ha arról van szó, hogy megtaláljuk magunkat ebben a világban s érdemesnek ítéljük a benne létezést, akkor ezek mind nagyon aprócska dolgok. Az érzések és a hangulatok fontosak, melyek lelkünket színezik s a lelkünkön keresztül a világot is, melyben élünk.” (Wass Albert)

Molnárné Dudás Katalin (Algyői Kerecsen Egyesület)

 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×