× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Jótékonysági adománygyűjtés rendhagyó módon

|
2021. január 22. | Napjaink

Ez az év sok szempontból más volt, de egy biztosan nem változott: az emberek szeretnek segíteni.

Amikor kiderült, hogy nem lehet rendezvényt tartani, a hagyományos komolyzenei koncert megszervezése elmaradt és az ezzel járó lelkesedés is alábbhagyott. Beszéltem a zenészekkel, akik minden évben csodásan játszanak nekünk és ők még azt is vállalták volna, hogy készítenek felvételt, de valahogy az már nem ugyanaz az érzés lett volna, mint ott ülni a faluház nagytermében és hallgatni, ahogy megszólalnak a szebbnél szebb dallamok.

Aztán sorra jöttek az üzenetek: lesz adománygyűjtés, hova és mikor tudjuk eljuttatni a pénzt? Ez olyan lendületet adott, hogy azt gondoltuk, ha másképp is, de meg kell szervezni a gyűjtést. Ismét számíthattunk a Gyevikult Nkft. együttműködésére, akik szívesen vállalták, hogy munkaidőben hozzájuk is el lehet juttatni a támogatói összeget. És csak gyűlt, gyűlt a pénz. Csodás érzés volt, hogy milyen sokan jöttek és adtak, köztük olyan emberek is, akik nem Algyőn élnek, de mégis szerettek volna segíteni.

Két hét alatt 150 ezer forint jött össze, amit egyenlően elosztva 15 család kapott meg karácsony előtt. A támogatandó családok listáját a védőnők, az óvoda és a bölcsőde állította össze, köszönet érte.

Szalmáné Simon Éva mesefinom kalácsot, Fodor László mézet küldött a családoknak. Gulyás Sándor polgárőr segítségével sikerült eljutni egy nagyfai családhoz is.

Hálásan köszönöm az algyői családok nevében mindenkinek, aki segített!

„Az élet fontos dolgai nem azok, amiket általában fontosaknak tartunk. Pénz, pálya, haladás, siker, munka: ha arról van szó, hogy megtaláljuk magunkat ebben a világban s érdemesnek ítéljük a benne létezést, akkor ezek mind nagyon aprócska dolgok. Az érzések és a hangulatok fontosak, melyek lelkünket színezik s a lelkünkön keresztül a világot is, melyben élünk.” (Wass Albert)

Molnárné Dudás Katalin (Algyői Kerecsen Egyesület)

 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×