× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Jónak lenni Algyőn is jó

|
2013. december 14. | Napjaink
A közelgő Karácsony hangulata egyre inkább hatalmába keríti mindannyiunk lelkét. Ebben a szeretetteljes időszakban valamennyien megkülönböztetett figyelemmel fordulunk egymás felé, láthatóan több a mosoly, a kedvesség, a figyelmesség.

Bár a Karácsony elsősorban a családok ünnepe, mégsem feledkezhetünk meg ezeken a szent napokon azokról az embertársainkról sem, akik valamiben szükséget szenvednek. Napjainkban, amikor folyamatosan nő a társadalmi bizonytalanság, a nehezen megteremtett egzisztencia gyakorta kerül veszélybe, sokszor már csak a csodát várjuk. A csoda azonban bennünk, emberekben van.

Az elmúlt időszak számtalan példája bizonyítja, hogy ez a kis közösség, a mi közösségünk képes összefogni a jó cél érdekében és segíteni tud nehéz sorsú embertársainknak – ott, ahol bizony elkél a támogatás. "Ne a világot szeresd, hanem a szomszédodat!" – hangzik az ősi keleti mondás. Legyen így! Felejtsük el az irigységet és tiszteljük egymást, mert csak az a közösség képes nagy tettekre, ahol a jó ügyek megtalálják a maguk jó embereit.

Én hiszem és tapasztaltam is, hogy településünkön többségben vannak a névtelen, a hivalkodást kerülve segítő "jó" emberek.

E gondolatokkal kívánok minden Algyőinek szép Karácsonyt, Boldog Új Évet és sok-sok derűs hétköznapot!

Kívánom, hogy találják meg az egymáshoz vezető utat és szűnjön meg a fagy – ne csak a szobákban, hanem a szívekben is!

Egyúttal megragadom az alkalmat, hogy felhívással forduljak a Tisztelt Algyőiekhez. Alapszervezetünk, mint minden évben, most is gyűjtést szervez, melynek időpontja:

  • 2013. december 16. (hétfő) 15 órától 17 óráig
  • 2013. december 17. (kedd) 15 órától 17 óráig

Helyszíne a Civil Szervezetek Háza (a volt Vadász söröző, Kastélykert u. 38.).

Az összegyűlt adományokból 2013. december 18-án, szerdán 16 és 18 óra között mindenki kedvére válogathat!

Jelen leszünk továbbá 2013. december 21-én a főtéren megrendezésre kerülő Adventi Vásáron, ahol egy nemes cél érdekében várjuk a jótékonysági akciónkhoz csatlakozni kívánókat. Aki adományt ajánl fel e nemes célra, megajándékozzuk a tagságunk által erre az alkalomra készített, finom helyi ízeket idéző lekvárral, vagy száraz tésztával.
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×