× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Jelentős fejlesztések a Horgásztavak körül

|
2024. március 28. | Önkormányzat

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek. A fejlesztés során kitakarították és felújították az Algyői-csatornát 1,5 km hosszan. Ezen a területen a vízáteresztő elemeket is cserélték. Kitisztították a Fehértói-főcsatorna Algyő felőli partszakaszát is. Az Irma majori út alatti átfolyó is rendbe lett téve, a kitakarítás után a beömlő rész ki lett betonozva, illetve új befolyót is kapott. A halastavak vízellátását szolgáló rendszereket kiszintezték, a beömlő rendszereket megfelelő minőségben átépítették. A tavakhoz vezető út hibáit kijavították.

A tavak vízszintjét több mint egy méterrel megemelték, aminek következtében a vízminőség javult. Vízszint mérő eszközöket helyeztek el minden tóban. A parti nádakat levágták, a partszakaszt kitakarították. Az invazív halfajokat (törpeharcsa, busa) gyérítették. A megfelelő halvédelem, és a szabályszerű horgászat biztosítása érdekében ellenőrzési rendszer alakítottak ki. Az 1-es és 2-es tavakba 20 mázsa 3 nyaras pontyot telepítettek.

Az elvégzett munkák és beszerzések közel 28 millió Ft értéket képviselnek. Ebből 8,5 millió forintot a Gyeviép Nkft. finanszírozott meg. A többi az ATIVIZIG és Algyő Nagyközség Önkormányzat együttműködésének eredménye.

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×