× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Jelentős fejlesztések a Horgásztavak körül

|
2024. március 28. | Önkormányzat

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek. A fejlesztés során kitakarították és felújították az Algyői-csatornát 1,5 km hosszan. Ezen a területen a vízáteresztő elemeket is cserélték. Kitisztították a Fehértói-főcsatorna Algyő felőli partszakaszát is. Az Irma majori út alatti átfolyó is rendbe lett téve, a kitakarítás után a beömlő rész ki lett betonozva, illetve új befolyót is kapott. A halastavak vízellátását szolgáló rendszereket kiszintezték, a beömlő rendszereket megfelelő minőségben átépítették. A tavakhoz vezető út hibáit kijavították.

A tavak vízszintjét több mint egy méterrel megemelték, aminek következtében a vízminőség javult. Vízszint mérő eszközöket helyeztek el minden tóban. A parti nádakat levágták, a partszakaszt kitakarították. Az invazív halfajokat (törpeharcsa, busa) gyérítették. A megfelelő halvédelem, és a szabályszerű horgászat biztosítása érdekében ellenőrzési rendszer alakítottak ki. Az 1-es és 2-es tavakba 20 mázsa 3 nyaras pontyot telepítettek.

Az elvégzett munkák és beszerzések közel 28 millió Ft értéket képviselnek. Ebből 8,5 millió forintot a Gyeviép Nkft. finanszírozott meg. A többi az ATIVIZIG és Algyő Nagyközség Önkormányzat együttműködésének eredménye.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×