× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Jeleket hagynak az utókornak a művek

|
2019. november 12. | Migrált hírek

Kihirdették szombaton a Jelek című irodalmi pályázat eredményét.

A pályázatnak két első helyezettje is lett, egyik Jáger László, a másik pedig Surman László. Négy második és ugyanennyi harmadik helyezettet díjaztak, valamint kiosztottak tizenöt különdíjat is. Nemcsak a szakavatott zsűri, hanem a nagyérdemű is megválaszthatta az általa vélt legjobbakat, a közösségi oldalon megrendezett voksoláson Takács Dóra és Vönöczki Ferencné végzett az első helyen. Őket közönségdíjjal ismerték el.

Algyőn másodjára szervezték meg az amatőr alkotók számára a megmérettetést. A tavalyinak duplája, több mint 180 mű érkezett a felhívásra, Szerbiából és Romániából is beneveztek. Minden korosztály lehetőséget kapott, a legfiatalabb pályázó 20, míg a legidősebb 87 éves volt.

Hegedűs Gábor ötletgazdától megtudtuk, céljuk ezúttal is az volt, hogy bemutatkozási lehetőséget adjanak azoknak, akik még most kezdik bontogatni szárnyaikat az irodalmi művek írása kapcsán. Emellett célként tűzték ki, hogy felhívják a figyelmet a magyar nyelven írt alkotásokra, hiszen egy-egy alkotó jelet hagy maga után az utókornak irodalmunkról.

A záróeseményen elhangzott, nem volt egyszerű dolga a zsűritagoknak a legjobbak kiválasztásában, ahogyan abban sem, hogy eldöntsék, mely írásokat foglalják kötetbe, ugyanis a legremekebb műveket Jelek 2019 címen kiadják.

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata a megemelkedett szúnyogszámra való tekintettel szúnyoglárva-irtó tablettával segíti a lakosokat.

2024. május 02. | Gazdaság Bővebben

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

×