× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Jégpályát hozott Algyőre 2020

|
2021. január 07. | Önkormányzat

Jól szervezett csapat dolgozik a szociális területen, így sikeresen helytálltak a járványhelyzet kezelésében, a községet viszont gazdaságilag megviselte a koronavírus. Ennek ellenére több pozitívumról be tudott számolni a polgármester, egyik ilyen, hogy jelentős forrást nyertek az új bölcsőde megépítésére. 

Algyőnek 4-5 millió forintos többletkiadást okozott eddig a világjárvány, ráadásul elbocsátásokat is véghez kellett vinnie az önkormányzatnak, a gépjárműadó megvonása pedig 270 millió forintos kiesést jelentett – ez derült ki a Molnár Áron polgármesterrel készült évértékelőnkből.

Elmondta, sokan irigykedve tekintenek az 1,3 milliárd forintos iparűzési adóból származó éves bevételükre, azonban pontosan ennyibe kerül az intézményeik fenntartása, a település működtetése, ráadásul idén ez az összeg is csökkent 100 millió forinttal.

Ugyanakkor beszámolt arról, hogy jól szervezett csapat dolgozik a szociális szférában, most még nagyobb odafigyeléssel végezték az idősek ellátását,

így sikeresen helytálltak a koronavírus-járvány kezelésében. Egy központi telefonszámot is indítottak, ami a nap 24 órájában hívható.

Beszélt arról is, hogy a vírus ellenére fejlődni tudott a település, a legfontosabb beruházás a jégpálya volt, amit a Tisza Volán SC-vel közösen hoztak létre 272 milliós TAO-támo­gatásból.

Kiemelte, ez hiánypótló fejlesztés volt az egész régió számára, ezt az elmúlt másfél hónap látogatói száma jól tükrözi.

Hasonlóan nagy előrelépést tartogat a 2021-es év is, amikor is megkezdődik a Tiszavirág utcában az új bölcsőde építése, amire tavaly nyertek 737 millió 989 ezer forintot, ezt 150 millió forint önerővel egészítették ki. Erre azért van nagy szükség, mert a bölcsődés korú gyermekek száma az elmúlt 5 évben 14 százalékkal nőtt, és nem tudták az összes gyermeket befogadni a meglévő intézménybe.

A jövő évi költségvetés mellett a hamarosan megjelenő uniós pályázatokra is készülnek, hiszen óvodát szeretnének építeni, valamint felújítani a faluházat, rendbe tenni a Kastélykert utcát, az ipari parkban lévő tűzoltólaktanyát munkásszállóvá alakítani és rendezni a Tisza-partot.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Ez az év sok szempontból más volt, de egy biztosan nem változott: az emberek szeretnek segíteni.

2021. január 22. | Napjaink Bővebben

Nem tudta megnehezíteni az NB II.-es Le­vendula Hotel FKSE-Algyő az NB I.-ben remeklő MTK Budapest dolgát a női kézilabda magyar kupa 3. fordulójában.

2021. január 17. | Sport Bővebben

Az Önkormányzat D-vitamin csomaggal támogatja a hivatal és intézményeinek dolgozóit. Molnár Áron polgármester elmondta, hogy fontosnak tartja a megelőzést és a szervezetünk támogatását ezekben az időkben.

2021. január 12. | Önkormányzat Bővebben

A tavalyi év nehézségeit nem kell bemutatnunk senkinek, a Fashion Street háza táján is kérdésessé vált, meg fog-e jelenni print magazinunk az évben. A limitált példányszám miatt a legizgalmasabb cikkeinket online is elérhetővé tesszük. Íme az egyik kedvenc anyagunk, egy rendkívül motiváló interjú egy nagyon fiatal, de annál eltökéltebb sportolóval.

2021. január 09. | Sport Bővebben

Utcán hagyott pótkocsinak ütközött egy jármű Algyőn. Ugyan a sofőr figyelmetlensége okozta a bajt, de a nemrégiben történt eset újra rávilágított ar­­ra a problémára a településen, hogy sokan az utcán tárolják a gépjárműveiket, olyan tehergépkocsikat, mezőgazdasági gépeket, pótkocsikat, amelyeknek az utcai tárolása a belterület döntő részén tilos.

2021. január 08. | Napjaink Bővebben

×