× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Jégpályát hozott Algyőre 2020

|
2021. január 07. | Önkormányzat

Jól szervezett csapat dolgozik a szociális területen, így sikeresen helytálltak a járványhelyzet kezelésében, a községet viszont gazdaságilag megviselte a koronavírus. Ennek ellenére több pozitívumról be tudott számolni a polgármester, egyik ilyen, hogy jelentős forrást nyertek az új bölcsőde megépítésére. 

Algyőnek 4-5 millió forintos többletkiadást okozott eddig a világjárvány, ráadásul elbocsátásokat is véghez kellett vinnie az önkormányzatnak, a gépjárműadó megvonása pedig 270 millió forintos kiesést jelentett – ez derült ki a Molnár Áron polgármesterrel készült évértékelőnkből.

Elmondta, sokan irigykedve tekintenek az 1,3 milliárd forintos iparűzési adóból származó éves bevételükre, azonban pontosan ennyibe kerül az intézményeik fenntartása, a település működtetése, ráadásul idén ez az összeg is csökkent 100 millió forinttal.

Ugyanakkor beszámolt arról, hogy jól szervezett csapat dolgozik a szociális szférában, most még nagyobb odafigyeléssel végezték az idősek ellátását,

így sikeresen helytálltak a koronavírus-járvány kezelésében. Egy központi telefonszámot is indítottak, ami a nap 24 órájában hívható.

Beszélt arról is, hogy a vírus ellenére fejlődni tudott a település, a legfontosabb beruházás a jégpálya volt, amit a Tisza Volán SC-vel közösen hoztak létre 272 milliós TAO-támo­gatásból.

Kiemelte, ez hiánypótló fejlesztés volt az egész régió számára, ezt az elmúlt másfél hónap látogatói száma jól tükrözi.

Hasonlóan nagy előrelépést tartogat a 2021-es év is, amikor is megkezdődik a Tiszavirág utcában az új bölcsőde építése, amire tavaly nyertek 737 millió 989 ezer forintot, ezt 150 millió forint önerővel egészítették ki. Erre azért van nagy szükség, mert a bölcsődés korú gyermekek száma az elmúlt 5 évben 14 százalékkal nőtt, és nem tudták az összes gyermeket befogadni a meglévő intézménybe.

A jövő évi költségvetés mellett a hamarosan megjelenő uniós pályázatokra is készülnek, hiszen óvodát szeretnének építeni, valamint felújítani a faluházat, rendbe tenni a Kastélykert utcát, az ipari parkban lévő tűzoltólaktanyát munkásszállóvá alakítani és rendezni a Tisza-partot.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×