× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Jégpályát hozott Algyőre 2020

|
2021. január 07. | Önkormányzat

Jól szervezett csapat dolgozik a szociális területen, így sikeresen helytálltak a járványhelyzet kezelésében, a községet viszont gazdaságilag megviselte a koronavírus. Ennek ellenére több pozitívumról be tudott számolni a polgármester, egyik ilyen, hogy jelentős forrást nyertek az új bölcsőde megépítésére. 

Algyőnek 4-5 millió forintos többletkiadást okozott eddig a világjárvány, ráadásul elbocsátásokat is véghez kellett vinnie az önkormányzatnak, a gépjárműadó megvonása pedig 270 millió forintos kiesést jelentett – ez derült ki a Molnár Áron polgármesterrel készült évértékelőnkből.

Elmondta, sokan irigykedve tekintenek az 1,3 milliárd forintos iparűzési adóból származó éves bevételükre, azonban pontosan ennyibe kerül az intézményeik fenntartása, a település működtetése, ráadásul idén ez az összeg is csökkent 100 millió forinttal.

Ugyanakkor beszámolt arról, hogy jól szervezett csapat dolgozik a szociális szférában, most még nagyobb odafigyeléssel végezték az idősek ellátását,

így sikeresen helytálltak a koronavírus-járvány kezelésében. Egy központi telefonszámot is indítottak, ami a nap 24 órájában hívható.

Beszélt arról is, hogy a vírus ellenére fejlődni tudott a település, a legfontosabb beruházás a jégpálya volt, amit a Tisza Volán SC-vel közösen hoztak létre 272 milliós TAO-támo­gatásból.

Kiemelte, ez hiánypótló fejlesztés volt az egész régió számára, ezt az elmúlt másfél hónap látogatói száma jól tükrözi.

Hasonlóan nagy előrelépést tartogat a 2021-es év is, amikor is megkezdődik a Tiszavirág utcában az új bölcsőde építése, amire tavaly nyertek 737 millió 989 ezer forintot, ezt 150 millió forint önerővel egészítették ki. Erre azért van nagy szükség, mert a bölcsődés korú gyermekek száma az elmúlt 5 évben 14 százalékkal nőtt, és nem tudták az összes gyermeket befogadni a meglévő intézménybe.

A jövő évi költségvetés mellett a hamarosan megjelenő uniós pályázatokra is készülnek, hiszen óvodát szeretnének építeni, valamint felújítani a faluházat, rendbe tenni a Kastélykert utcát, az ipari parkban lévő tűzoltólaktanyát munkásszállóvá alakítani és rendezni a Tisza-partot.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×