× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Játékok a Föld Napja alkalmából

|
2014. május 28. | Oktatás

Fontosnak tartjuk a Szivrvány óvodában a környezetünk megóvását, a környezettudatos magatartásra nevelést. Miközben az ovis csoportok beszélgettek a Föld megóvásának fontosságáról, kiszíneztek egy-egy színezőt közösen, melyet kis kiállításon megcsodálhattak a gyerekek. „Zöld Tanoda”-t rendeztünk be az udvari babaházikóban, ahol megismerkedhettek a gyerekek a Föld állataival, az Év fájával, madarával, hüllőjével stb. Ugyanitt állatos memória játékkal játszhattak, mely újrahasznosított kupakokból készült. A Gyermekkert kültéri foglalkoztatójában a szelektív hulladékgyűjtéssel ismerkedtek, illetve a meglévő tapasztalatokat mélyíthették, bővíthették például a „Kukatündér” játékkal. Üveg, fém, műanyag, papír, veszélyes hulladék szétválogatása, a megfelelô színű és jelű kukába helyezése is feladat volt. Játszottunk ”Kupakkirakó”-t: különböző színű és méretű kupakokból képeket, figurákat formáltak a gyerekek. Földgömb-puzzle kirakásával is próbálkozhattak a nagyobbak. A mozgásos játékok sem maradhattak el a Gyerekkert füves területén: labdajátékokat játszottunk a felfújható Földgömb-labdával. A tavaszi folyamatos Föld-barát kertészkedéssel, növényápolással, hajtatással, csíráztatással, a komposztáló és az esővízgyűjtő használatával folytatódnak a Föld napi játékos tevékenységek kis közösségünkben. A csoport fáit is folyamatosan gondozzuk, az új csoportok új fát választanak. Reméljük, hogy a gyerekek sok-sok életre szóló élménnyel gazdagodnak változatos, játékos tevékenységeink, rendezvényeink segítségével.

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×