× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Járványhelyzet az óvoda szempontjából

|
2021. április 13. | Oktatás

A Covid-19 járványhelyzet médiából ismert adatai, valamint az Oktatási Hivatal álláspontja szerint 2020 őszén valamennyi nevelési-oktatási intézménybe eljuttatott tájékoztatása szerint a nevelési év küszöbén Magyarország biztonságos volt, ezért szeptember elsején a hagyományos nevelés-oktatás megkezdését engedélyezték. A járvány terjedése azonban nehezen kiszámítható, ezért fel kellett készülnünk a védekezésre és a megelőzésre, továbbá ki kellett dolgoznunk olyan eljárásrendet, amely megfelelő támpontot nyújtott a zökkenőmentes működéshez.

A világjárvány az óvodai neveléssel kapcsolatban is számos új helyzetet teremtett. A harmadik hullám arra készteti a mi nevelőközösségünket is, hogy intézményi, csoport és egyéni szinteken egyaránt építsünk a naponta változó helyzetekből fakadó bizonytalanságra, az óvodán kívüli óvodai nevelés során szerzett tapasztalatainkra. Ebben a jelenleg folyamatosan változó járványhelyzetben kiemelten fontos, hogy a gyermekeket körülvevő felnőttek testileg-lelkileg egyensúlyban legyenek. Sajnos a Covid-19 okán a naponta változó körülmények miatt be kellett rendezkednünk a bizonytalanságra és számolnunk kellett azzal, hogy a nevelési színterek változnak.

A mostani időkben elengedhetetlen rugalmassághoz mentális egészségre és erőre van szükségünk, és fokozott figyelemmel kell lennünk önmagunkra, egymásra, másokra, a környezetünkre. Utóbbival elősegítve, hogy a családok és az óvodával kapcsolatban lévők tudatosan, a túlreagálások elkerülésével és a járvány sajátosságaira tekintettel vegyenek részt a helyzet eredményes kezelésében.

Ennek érdekében a járványhelyzettel összefüggő szabályokról a családokat korrekten tájékoztattuk, lehetőséget biztosítottunk az óvodával jogviszonyban álló családok az általuk fontosnak tartott kérdéseiket feltehessék, és e kérdésekre a lehetséges legrövidebb időn belül közérthető válaszokat kapjanak.

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat. Logopédus, gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus felvette a családokkal a kapcsolatot igény szerint, természetesen nem kötelező jelleggel heti rendszerességgel küldenek otthoni feladatokat. Sok szülő jelezte, hogy kevés idejük van az otthoni munka miatt, köszönik, de amint tudják, megoldják azokat.

Ügyeleti igényeket felmértük, jelenleg 15 fő kérte gyermekének felügyeletét. A dajkák fertőtlenítenek, takarítanak, mosnak, vasalnak, hogy nyitásra minden rendelkezésre álljon, zökkenőmentesen kezdhessük meg a munkát.

Folyamatosan együttműködünk a közegészségügyi és járványügyi, valamint a felügyeleti hatóságokkal.

Szükség szerint tanácsot, útbaigazítást kértünk a foglalkozás-egészségügyi orvosunktól, Szabó Attilától, a Központi Operatív Törzzsel, további hatóságokkal, katasztrófavédelemmel folyamatos a kapcsolattartásunk.

Alapelvünk, hogy az óvoda működési és pedagógiai tevékenységei során a közegészségügyi és járványügyi követelmények elsődlegességének figyelembevétele mellett, a járványveszély körülményeihez igazodó módon járjunk el.

Köszönöm az eddig tanúsított megértésüket támogató segítségüket!

Jó egészséget kívánok miden családnak az Algyői Szivárvány Óvoda dolgozói nevében:

Ozsváth Lászlóné óvodavezető

 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×