× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Itt a farsang az Algyői Szivárvány Óvodában

|
2015. március 03. | Oktatás

A Hagyományőrző tánccsoport rövid, vidám farsangi jelenettel készült a gyermekeknek. Hangos, táncházi muzsikával, csörömpöléssel próbáltuk elűzni a telet. A borongós reggel után többször elmondtuk, hogy „Jöjjön a tavasz, menjen a tél!”. Egyszer csak kisütött a nap és valóban tavaszias idő köszöntött ránk.

Másnap a Szivárvány Meseszínház színvonalas műsorának lehettünk tanúi. A lelkes, táncos lábú óvó nénik egy fergeteges előadással leptek meg bennünket. A gyermekek hangos tapssal jutalmazták őket és végül közös tánccal zártuk a délelőttöt.

Az óvodások már nagyon várták a farsangi mulatságot a csoportokban. A szülőkkel együtt lelkesen készítették a jelmezeket. A gyermekek nevében köszönjük a finomságokat, amivel hozzájárultak rendezvényünkhöz.

 

További hírek

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Falunap egyik kiemelt rendezvényeként az Algyői Foltvarrók Köre 15. jubileumi kiállítása nyílt meg. 2009-ben nyolc fővel indult a szakköri foglalkozás, jelenleg 15 fővel járnak tárlatokra, fesztiválokra.

2024. június 03. | Kultúra Bővebben

×