× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ismét megrongálták az algyői kilátót

|
2021. április 08. | Rendőrség

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

Molnár Áron elmondta, a rongálók elégették a kilátó melletti pihenő padjainak és asztalainak a burkolatát, valamint felszedték a menedék alját képező faelemeket is.

Megjegyezte, ez a kilátó kö­­zös tulajdon, minden al­győié, és lehet, hogy pont azok használják legtöbbször, akik ezt a vandalizmust elkövették. Azt kérte tőlük a településvezető, hogy vigyázzanak az értékekre, mert lehet, hogy azok felújítására azt a pénzt kell elkölteniük, amit egyébként olyan dologra fordítanának, amely az elkövetőknek is szívügye.

Beszámolt arról is, hogy a mostani helyzet miatt felvetődött, hogy bekamerázzák a kilátót és környékét.

Molnár Áron elmondta, alapvetően nem kamerapárti, a községben mégis jócskán van térfigyelő kamera, és azok előtt történt már rongálás is, az elkövetőket mégsem lehetett felismerni arcuk eltakarása miatt.

Ennek ellenére úgy véli, hogy a pihenőhelyen jóval több időt töltenek el ezek a személyek, így felismerhetőbbek lehetnek.

Sőt, szóba került az is, hogy a 47-es főút mentén lévő kilátót áttelepítik a Tisza-partra, ahol jóval több funkciót tudna betölteni, valamint onnan még több mindent lehetne látni belőle. Hozzátette, ehhez azonban pénzre van szükség, de jó úton haladnak. A civilek segítségét is várják a munkához, de nem anyagi támogatásra van szükség, hanem a kilátó felújításában kellene segítő kezet nyújtaniuk.

A rongálók elégették a kilátó melletti pihenő padjainak és asztalainak a burkolatát.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat.

2021. április 13. | Oktatás Bővebben

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

×