× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ismét megrongálták az algyői kilátót

|
2021. április 08. | Rendőrség

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

Molnár Áron elmondta, a rongálók elégették a kilátó melletti pihenő padjainak és asztalainak a burkolatát, valamint felszedték a menedék alját képező faelemeket is.

Megjegyezte, ez a kilátó kö­­zös tulajdon, minden al­győié, és lehet, hogy pont azok használják legtöbbször, akik ezt a vandalizmust elkövették. Azt kérte tőlük a településvezető, hogy vigyázzanak az értékekre, mert lehet, hogy azok felújítására azt a pénzt kell elkölteniük, amit egyébként olyan dologra fordítanának, amely az elkövetőknek is szívügye.

Beszámolt arról is, hogy a mostani helyzet miatt felvetődött, hogy bekamerázzák a kilátót és környékét.

Molnár Áron elmondta, alapvetően nem kamerapárti, a községben mégis jócskán van térfigyelő kamera, és azok előtt történt már rongálás is, az elkövetőket mégsem lehetett felismerni arcuk eltakarása miatt.

Ennek ellenére úgy véli, hogy a pihenőhelyen jóval több időt töltenek el ezek a személyek, így felismerhetőbbek lehetnek.

Sőt, szóba került az is, hogy a 47-es főút mentén lévő kilátót áttelepítik a Tisza-partra, ahol jóval több funkciót tudna betölteni, valamint onnan még több mindent lehetne látni belőle. Hozzátette, ehhez azonban pénzre van szükség, de jó úton haladnak. A civilek segítségét is várják a munkához, de nem anyagi támogatásra van szükség, hanem a kilátó felújításában kellene segítő kezet nyújtaniuk.

A rongálók elégették a kilátó melletti pihenő padjainak és asztalainak a burkolatát.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×