× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ismét megrongálták az algyői kilátót

|
2021. április 08. | Rendőrség

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

Molnár Áron elmondta, a rongálók elégették a kilátó melletti pihenő padjainak és asztalainak a burkolatát, valamint felszedték a menedék alját képező faelemeket is.

Megjegyezte, ez a kilátó kö­­zös tulajdon, minden al­győié, és lehet, hogy pont azok használják legtöbbször, akik ezt a vandalizmust elkövették. Azt kérte tőlük a településvezető, hogy vigyázzanak az értékekre, mert lehet, hogy azok felújítására azt a pénzt kell elkölteniük, amit egyébként olyan dologra fordítanának, amely az elkövetőknek is szívügye.

Beszámolt arról is, hogy a mostani helyzet miatt felvetődött, hogy bekamerázzák a kilátót és környékét.

Molnár Áron elmondta, alapvetően nem kamerapárti, a községben mégis jócskán van térfigyelő kamera, és azok előtt történt már rongálás is, az elkövetőket mégsem lehetett felismerni arcuk eltakarása miatt.

Ennek ellenére úgy véli, hogy a pihenőhelyen jóval több időt töltenek el ezek a személyek, így felismerhetőbbek lehetnek.

Sőt, szóba került az is, hogy a 47-es főút mentén lévő kilátót áttelepítik a Tisza-partra, ahol jóval több funkciót tudna betölteni, valamint onnan még több mindent lehetne látni belőle. Hozzátette, ehhez azonban pénzre van szükség, de jó úton haladnak. A civilek segítségét is várják a munkához, de nem anyagi támogatásra van szükség, hanem a kilátó felújításában kellene segítő kezet nyújtaniuk.

A rongálók elégették a kilátó melletti pihenő padjainak és asztalainak a burkolatát.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

×