× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ismerj meg és fogadj el!

|
2015. május 14. | Egészség, életmód
Az Ifjúsági Vöröskereszt a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány közreműködésével 2015. május 29-én 13.00 órától programot szervez az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában. A program célja a fogyatékossággal élők világának, élethelyzetének megismertetése a tanulókkal.

A program mottója: "Tapasztald meg és megtudod!"

A fő hangsúly az élmény alapú tanuláson van. A különböző állomáshelyeken a gyermekeknek lehetőségük nyílik a fogyatékkal élők helyzetének, mindennapi életének megtapasztalására. Az érdeklődők kipróbálhatják, hogy hogyan kell használni a különböző segédeszközöket, kérdezhetnek, beszélgethetnek a mozgássérült, és más sérültséggel élő fiatalokkal.

Tervezett állomáshelyek:
  • Kerekes székes ügyességi pálya, különböző kerekes székek kipróbálása
  • Vakszoba, Braille írás, vak pingpong, szimulációs szemüveg
    Jeltolmácsolás

A programra várjuk a tanulókat és az érdeklődő szülőket is
 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×