× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Indul a harmadik ciklus a fecskelakásokban

|
2023. szeptember 22. | Önkormányzat

A 2019 júliusában az Esély Otthon az algyői fiataloknak pályázat keretein belül és az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program forrásaiból, illetve az algyői önkormányzat saját forrásából kiegészítve elindult program harmadik ciklusa indult el augusztus 30-án.

A régi zöld iskola újragondolásból kialakított fecskelakások az algyői 18 és 35 év közötti fiatalok életét célozta meg megkönnyíteni azzal a hátsó szándékkal, hogy a lakók helyben maradását is segítsék. A 13 lakás között vannak kisebbek, 50 négyzetméter körüliek, illetve nagyobbak is, amelyek alapterülete eléri a 70 négyzetmétert. A pályázók költözhetnek egyedül vagy akár családdal is. Az önkormányzat nem kér bérleti díjat a beköltözőktől, nekik csupán a rezsit és közös költséget kell havonta kifizetniük. Így lehetőségük nyílik megtakarítani azt a pénzt, amelyet esetlegesen lakhatásra költenének. Az új otthonok konyhabútorral, ággyal, szekrénnyel és laptoppal is fel vannak szerelve, így ezekre sem kell külön költeniük a fiataloknak. A beköltözőkre némi közösségi munka azért vár majd, de ezáltal jobban bele tudnak folyni Algyő életébe.

A program sikerességét jelzi, hogy a harmadik 2 éves ciklus kezdődött most el, és pályázat megjelenését követően már érkeztek is be a jelentkezések. Molnár Áron polgármester a kulcsok átadása előtt elmondta, hogy nem csak egy fiatal életében nagy öröm önálló életet kezdeni egy saját otthonban, de Algyő életében is jelentős hatása van az ifjúságnak. Hiszen ők fiatalítják a falut, ők hivatottak tovább vinni azokat az értékeket, amelyeket a gyeviek képviselnek.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×