× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Indul a harmadik ciklus a fecskelakásokban

|
2023. szeptember 22. | Önkormányzat

A 2019 júliusában az Esély Otthon az algyői fiataloknak pályázat keretein belül és az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program forrásaiból, illetve az algyői önkormányzat saját forrásából kiegészítve elindult program harmadik ciklusa indult el augusztus 30-án.

A régi zöld iskola újragondolásból kialakított fecskelakások az algyői 18 és 35 év közötti fiatalok életét célozta meg megkönnyíteni azzal a hátsó szándékkal, hogy a lakók helyben maradását is segítsék. A 13 lakás között vannak kisebbek, 50 négyzetméter körüliek, illetve nagyobbak is, amelyek alapterülete eléri a 70 négyzetmétert. A pályázók költözhetnek egyedül vagy akár családdal is. Az önkormányzat nem kér bérleti díjat a beköltözőktől, nekik csupán a rezsit és közös költséget kell havonta kifizetniük. Így lehetőségük nyílik megtakarítani azt a pénzt, amelyet esetlegesen lakhatásra költenének. Az új otthonok konyhabútorral, ággyal, szekrénnyel és laptoppal is fel vannak szerelve, így ezekre sem kell külön költeniük a fiataloknak. A beköltözőkre némi közösségi munka azért vár majd, de ezáltal jobban bele tudnak folyni Algyő életébe.

A program sikerességét jelzi, hogy a harmadik 2 éves ciklus kezdődött most el, és pályázat megjelenését követően már érkeztek is be a jelentkezések. Molnár Áron polgármester a kulcsok átadása előtt elmondta, hogy nem csak egy fiatal életében nagy öröm önálló életet kezdeni egy saját otthonban, de Algyő életében is jelentős hatása van az ifjúságnak. Hiszen ők fiatalítják a falut, ők hivatottak tovább vinni azokat az értékeket, amelyeket a gyeviek képviselnek.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×