× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

III. Algyői Zenei Tábor

|
2013. július 10. | Napjaink

Idén (július 29. – augusztus 2.) harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Algyői Zenei Tábor, aminek célja, hogy minél szélesebb körben tegyük ismeretesé a hangszerek, a zene által képviselt világ szépségeit.

Elsősorban a fúvós hangszerek világába szeretnénk minden kedves érdeklődőt elkalauzolni, a billentyűs és húros hangszerek sem maradnak ki a sorból.

A tábor a csoportos zenélésre alapszik, hiszen hitvallásunk is az, hogy mindenki olyan ember a hétköznapokban, ahogy a társaival együtt tud muzsikálni.

A délutáni programokra nem csak az ifjú muzsikusokat várjuk, hanem mindenkit, aki szeretne új és érdekes dolgokkal megismerkedni.

A tábor oktatói: Pataki Andrea – fagott előadómûvész, állandó tagja a Makói Koncert Fúvószenekarnak és az Algyői Hagyományőrző Citerazenekarnak. Pécsi tanulmányai alatt rendszeres kisegítője volt a Pécsi Nemzeti Színház zenekarának és a Pannon Filharmonikus Zenekarnak. Több ízben részt vett nemzetközi kurzusokon, többek között Bogányi Bence – Nürnberg, Herpay Ágnes DLA – Besztercebánya, Papp Zsolt – Szeged, Lakatos György – Budapest. 2010-ben tagja az Európa Kulturális Fôvárosa Koncert Fúvószenekarának, vezényelt Dr. Marosi László.

Papp Miklós – tubaművész, -tanár. A makói Magán Zeneiskola mélyrézfúvós tanára. Állandó tagja a Makói Koncert Fúvószenekarnak és állandó kisegítője a térség számos együttesének. Szegedi tanulmányai alatt számos verseny helyezettje. Több ízben résztvevője a Budapesti Rézfúvós Találkozónak ahol Oystein Baadsvik növendéke. 2010-ben tagja az Európa Kulturális Fôvárosa Koncert Fúvószenekarának, vezényelt Dr. Marosi László.

A tábor programja: 9-től 13 óráig egyéni és csoportos órák, 15-től 16 óráig hangszerbemutatók, 17-től 18 óráig hangverseny – a belépés díjtalan. Az utolsó napon gálahangverseny a táborlakók közreműködésével.

A tábor idôpontja: 2013. 07. 29. – 08. 02. Jelentkezési határidô: 2013. 07. 21.

Jelentkezni az alábbi címeken lehet: andreapataki88@gmail.com vagy yfb822s@gmail.com

Bővebb információ: +36/30/545-8131 vagy +36/30/304-1099

A tábor költsége: 5000 Ft/ fő

Helyszín: Algyôi Faluház és Könyvtár, 6750 Algyô, Búvár utca 5.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×