× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

II. Algyő-Petres Árvízi Emlékfutás és Teljesítménytúra

|
2021. június 22. | Sport

Idén június 5-én második alkalommal került megrendezésre az Algyő-Petres Árvízi Emlékfutás és Teljesítménytúra, amelyet a 1879-es nagy árvíz emlékére szerveznek a rendezők. A 29 km-es távot futva, biciklivel vagy gyalog is lehet teljesíteni. Nagy élmény ez sportembereknek és családoknak is.

A rendezvényt Algyő Nagyközség Önkormányzata és az ALTE szervezi. Eredetileg március elején lett volna a program, de a járványügyi korlátozások 2021-ben ezt nem tették lehetővé, így várni kellett a meleg nyári napokig, ami kicsit megnehezítette a résztvevők teljesítését, de minden induló kiállta a próbát és eljutott Petresig. Itt törete át a gátat a folyó 1879 március 5-én, majd az ár néhány nappal később elöntötte Algyőt, ezzel szinte teljesen megsemmisítve a települést.

Az emlékfutás a Szent Anna kikötőtől indult, ahol az idei év során állított árvízi emlékoszlop megkoszorúzása után kezdhették meg a túrát először a biciklisták, a gyalogosok, majd a futók. A táv felénél kihelyezett frissítőállomáson pihenhettek meg az indulók. Számos látnivaló és természeti szépség várta őket az út során is. A célba visszaérve pedig zsíros deszkát, gyümölcsöt ehettek és limonádét ihattak. Minden induló kapott ajándékba egy a verseny térképét ábrázoló csősálat, ami ilyen nagy melegben nagyon praktikusnak bizonyult. A sikeres teljesítést követően a szervezők megajándékozták őket egy emléklappal és egy az idei túra színeit viselő kitűzővel is.


Kapcsolódó galéria: II. Algyő-Petres Árvízi Emlékfutás és Teljesítménytúra (13 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×