× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

II. Algyő-Petres Árvízi Emlékfutás és Teljesítménytúra

|
2021. június 22. | Sport

Idén június 5-én második alkalommal került megrendezésre az Algyő-Petres Árvízi Emlékfutás és Teljesítménytúra, amelyet a 1879-es nagy árvíz emlékére szerveznek a rendezők. A 29 km-es távot futva, biciklivel vagy gyalog is lehet teljesíteni. Nagy élmény ez sportembereknek és családoknak is.

A rendezvényt Algyő Nagyközség Önkormányzata és az ALTE szervezi. Eredetileg március elején lett volna a program, de a járványügyi korlátozások 2021-ben ezt nem tették lehetővé, így várni kellett a meleg nyári napokig, ami kicsit megnehezítette a résztvevők teljesítését, de minden induló kiállta a próbát és eljutott Petresig. Itt törete át a gátat a folyó 1879 március 5-én, majd az ár néhány nappal később elöntötte Algyőt, ezzel szinte teljesen megsemmisítve a települést.

Az emlékfutás a Szent Anna kikötőtől indult, ahol az idei év során állított árvízi emlékoszlop megkoszorúzása után kezdhették meg a túrát először a biciklisták, a gyalogosok, majd a futók. A táv felénél kihelyezett frissítőállomáson pihenhettek meg az indulók. Számos látnivaló és természeti szépség várta őket az út során is. A célba visszaérve pedig zsíros deszkát, gyümölcsöt ehettek és limonádét ihattak. Minden induló kapott ajándékba egy a verseny térképét ábrázoló csősálat, ami ilyen nagy melegben nagyon praktikusnak bizonyult. A sikeres teljesítést követően a szervezők megajándékozták őket egy emléklappal és egy az idei túra színeit viselő kitűzővel is.


Kapcsolódó galéria: II. Algyő-Petres Árvízi Emlékfutás és Teljesítménytúra (13 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Hazai pályán kapott ki az Algyő

2021. október 12. | Sport Bővebben

Az ATIVIZIG a vízszintszabályozó műtárgyakat ellenőrzi.

2021. október 06. | Gazdaság Bővebben

Algyő három ponttal távozott Mórahalomról, és szerzett értékes győzelmet: habár a hazaiak előtt felcsillant a pontszerzés reménye a fordulást követően, végül a szerencse is rákacsintott az Algyőre, és győzött.

2021. október 06. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve kiírja a 2022. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan.

2021. október 04. | Oktatás Bővebben

Szeptember elején két napos katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott községünkben, amelyen több mint kétszáz szakember és önkéntesek is részt vett.

2021. szeptember 30. | Rendőrség Bővebben

×