× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

II. Algyő-Petres Árvízi Emlékfutás és Teljesítménytúra

|
2021. június 22. | Sport

Idén június 5-én második alkalommal került megrendezésre az Algyő-Petres Árvízi Emlékfutás és Teljesítménytúra, amelyet a 1879-es nagy árvíz emlékére szerveznek a rendezők. A 29 km-es távot futva, biciklivel vagy gyalog is lehet teljesíteni. Nagy élmény ez sportembereknek és családoknak is.

A rendezvényt Algyő Nagyközség Önkormányzata és az ALTE szervezi. Eredetileg március elején lett volna a program, de a járványügyi korlátozások 2021-ben ezt nem tették lehetővé, így várni kellett a meleg nyári napokig, ami kicsit megnehezítette a résztvevők teljesítését, de minden induló kiállta a próbát és eljutott Petresig. Itt törete át a gátat a folyó 1879 március 5-én, majd az ár néhány nappal később elöntötte Algyőt, ezzel szinte teljesen megsemmisítve a települést.

Az emlékfutás a Szent Anna kikötőtől indult, ahol az idei év során állított árvízi emlékoszlop megkoszorúzása után kezdhették meg a túrát először a biciklisták, a gyalogosok, majd a futók. A táv felénél kihelyezett frissítőállomáson pihenhettek meg az indulók. Számos látnivaló és természeti szépség várta őket az út során is. A célba visszaérve pedig zsíros deszkát, gyümölcsöt ehettek és limonádét ihattak. Minden induló kapott ajándékba egy a verseny térképét ábrázoló csősálat, ami ilyen nagy melegben nagyon praktikusnak bizonyult. A sikeres teljesítést követően a szervezők megajándékozták őket egy emléklappal és egy az idei túra színeit viselő kitűzővel is.


Kapcsolódó galéria: II. Algyő-Petres Árvízi Emlékfutás és Teljesítménytúra (13 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×