× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ifjú sportolók a reflektorfényben

|
2023. március 14. | Sport

A február 25-én tartott Sportbál keretein belül adták át az Algyő Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntetéseket, amelyet mind a sportban, mind a tanulásban eredményesen szereplő fiatalok kaptak meg.

A negyedik alkalommal átadott kitüntetésekre olyan algyői gyerekeket jelöltek, akik a kiemelkedő az iskolai tanulmányaik mellett saját sportágukban is jeleskedtek a tavalyi évben. Kilenc fiatal, egy csapat és egy edző vehette át az oklevelet és az emlékplakettet a Faluházban.

Molnár Áron polgármester beszédében kihangsúlyozta, hogy milyen fontos szerepük van ezeknek a fiataloknak a jövőre nézve. Nemcsak a különböző sportágak utánpótlásának tekintetében, de a saját életük és egészségük szempontjából is kiemelkedő munkát végeztek ezek a gyerekek. Minden sportágban kemény munkát kell letenni az asztalra ahhoz, hogy valaki eredményes legyen. Rengeteg lemondással jár, és olykor emberfeletti akaraterő is kell hozzá. Emellett az iskolapadban is kiválóan teljesíteni duplán hatalmas feladat. Ezek az ifjú fiatalok a bizonyítékai annak, hogy ez lehetséges, és a befektetett munka mindig meghozza a gyümölcsét. „A mindennapok példaképei ők, akik nem sajnálják az időt arra, hogy küzdjenek és helytálljanak” – fogalmazott.

2023-ban kitüntetést vehetett át Janecskó Alex – kézilabda; Laczi Zalán – kajak; Mircse Zalán – kézilabda; Német Viktor – asztalitenisz; Sebők Sára – kick-box, taekwondo, judo; Sulyok Rebeka Csilla – kézilabda; Szabó Blanka Napsugár – evezés; Temkó Kata Kitti – kézilabda és Tóth Lotti – kézilabda.

Az év algyői utánpótlás edzője elismerést Veres Márton érdemelte ki. Az év algyői diák sportcsapata pedig az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola III. korcsoportos leány kézilabdacsapata lett.

Szívből gratulálunk nekik, és további eredményes munkát kívánunk!

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×