× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ideiglenes menekülttábor Nagyfán

|
2014. október 15. | Rendőrség

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal 2014. szeptemberi 29. tájékoztatása szerint 2014-ben Magyarország ismét rendkívüli migrációs problémákkal szembesült, ugrásszerűen nőtt a hazánk területére illegálisan érkező menedékjogot kérő külföldiek száma. Már a nyári hónapok során nyilvánvalóvá vált, hogy menekülteket befogadó intézményrendszer kapacitása – amely normál körülmények között 1500 fő elhelyezését tudja biztosítani – nem elegendő.

A Kormány a 1534/2014. (IX. 23.) számú Korm. határozattal döntött a menekültügyi eljáráshoz kapcsolódó többletfeladatok finanszírozásáról. Ennek részeként várhatóan 2014. október végétől 300 fő befogadására alkalmas ideiglenes befogadó intézmény kezdi meg működését az algyői önkormányzat közigazgatási területéhez tartozó, de a környező településektől több mint 10 kilométerre lévő Nagyfán. Az ideiglenes intézmény ismételten munkalehetőséget teremt a környékbeliek számára.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal múlt évi tapasztalata alapján a település akkor is megértéssel fogadta az átmeneti jelleggel létrehozott menekülttábort, mely példamutató és konstruktív együttműködésért köszönetet mondunk. A lakosság humanitárius értékeket szem előtt tartó hozzáállása és segítsége a jelenlegi, Magyarországot érintő nagy migrációs nyomás következtében kialakult helyzetben kiemelten értékes, és követendő példát jelent más települések számára is.

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×