× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ideiglenes menekülttábor Nagyfán

|
2014. október 15. | Rendőrség

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal 2014. szeptemberi 29. tájékoztatása szerint 2014-ben Magyarország ismét rendkívüli migrációs problémákkal szembesült, ugrásszerűen nőtt a hazánk területére illegálisan érkező menedékjogot kérő külföldiek száma. Már a nyári hónapok során nyilvánvalóvá vált, hogy menekülteket befogadó intézményrendszer kapacitása – amely normál körülmények között 1500 fő elhelyezését tudja biztosítani – nem elegendő.

A Kormány a 1534/2014. (IX. 23.) számú Korm. határozattal döntött a menekültügyi eljáráshoz kapcsolódó többletfeladatok finanszírozásáról. Ennek részeként várhatóan 2014. október végétől 300 fő befogadására alkalmas ideiglenes befogadó intézmény kezdi meg működését az algyői önkormányzat közigazgatási területéhez tartozó, de a környező településektől több mint 10 kilométerre lévő Nagyfán. Az ideiglenes intézmény ismételten munkalehetőséget teremt a környékbeliek számára.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal múlt évi tapasztalata alapján a település akkor is megértéssel fogadta az átmeneti jelleggel létrehozott menekülttábort, mely példamutató és konstruktív együttműködésért köszönetet mondunk. A lakosság humanitárius értékeket szem előtt tartó hozzáállása és segítsége a jelenlegi, Magyarországot érintő nagy migrációs nyomás következtében kialakult helyzetben kiemelten értékes, és követendő példát jelent más települések számára is.

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×