× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ideiglenes menekülttábor Nagyfán

|
2014. október 15. | Rendőrség

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal 2014. szeptemberi 29. tájékoztatása szerint 2014-ben Magyarország ismét rendkívüli migrációs problémákkal szembesült, ugrásszerűen nőtt a hazánk területére illegálisan érkező menedékjogot kérő külföldiek száma. Már a nyári hónapok során nyilvánvalóvá vált, hogy menekülteket befogadó intézményrendszer kapacitása – amely normál körülmények között 1500 fő elhelyezését tudja biztosítani – nem elegendő.

A Kormány a 1534/2014. (IX. 23.) számú Korm. határozattal döntött a menekültügyi eljáráshoz kapcsolódó többletfeladatok finanszírozásáról. Ennek részeként várhatóan 2014. október végétől 300 fő befogadására alkalmas ideiglenes befogadó intézmény kezdi meg működését az algyői önkormányzat közigazgatási területéhez tartozó, de a környező településektől több mint 10 kilométerre lévő Nagyfán. Az ideiglenes intézmény ismételten munkalehetőséget teremt a környékbeliek számára.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal múlt évi tapasztalata alapján a település akkor is megértéssel fogadta az átmeneti jelleggel létrehozott menekülttábort, mely példamutató és konstruktív együttműködésért köszönetet mondunk. A lakosság humanitárius értékeket szem előtt tartó hozzáállása és segítsége a jelenlegi, Magyarországot érintő nagy migrációs nyomás következtében kialakult helyzetben kiemelten értékes, és követendő példát jelent más települések számára is.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×