× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hulladékégetés

|
2021. október 23. | Napjaink

A belterületen a hulladékégetéssel kapcsolatban az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII.5.) BM rendelet van érvényben.

A rendelet értelmében:
„225. § (1) HA A JOGSZABÁLY MÁSKÉNT NEM RENDELKEZIK, A LÁBON ÁLLÓ NÖVÉNYZET, TARLÓ, NÖVÉNYTERMESZTÉSSEL ÖSSZEFÜGGÉSBEN ÉS A BELTERÜLETI INGATLANOK HASZNÁLATA SORÁN KELETKEZETT HULLADÉK SZABADTÉRI ÉGETÉSE TILOS!”

Mivel az Önkormányzat saját rendeletben nem szabályozta a szabadtéri égetést, ezért az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásai szerint TILOS a szabadtéri égetés.

Szabálysértés esetén a tűzvédelmi hatóság, tűzvédelmi hatósági eljárást kezdeményez, és a kiszabható bírság mértéke 10.000.- Ft-tól 1.000.000.- Ft-ig terjed.

Az ingatlanokban keletkezett növényi hulladékot, (falevél, levágott fű, gallyak, egyéb növényi részek, stb.) a Hulladékudvarban elhelyezett konténerbe tudják az algyői lakosok elhelyezni.

Kérem a lakosságot, vigyázzunk egymás egészségére.

Molnár Áron polgármester

 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×