× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hosszú távú megoldás születik az algyői hídon?

|
2013. szeptember 20. | Gazdaság
Enyhén szólva is idegesíti a közlekedőket, hogy 15-20 percet, esetenként akár fél órát is kell várni, mire sikerül átverekedni magukat az algyői Tisza hídon. Minden évben végeznek valamilyen felújítást, amivel nem is lenne baj, csak az nem világos, hogy miért pont akkorra ütemezik a munkálatokat napközben, amikor sokan munkába igyekeznek, vagy éppen sietnének haza a családjukhoz. Megkérdeztük ugyanezt a Magyar Közúttól is.

Pécsi Norbert Sándor szóvivő elmondta, hogy eddig is rendszeresen történtek javítások, hiszen a meghibásodott szigetelés miatt télen és tavasszal kellett beavatkozniuk. Ezek azonban nem garanciális javítások voltak. A garanciális javítási munkák most vannak folyamatban, amelynek során a kivitelező kijavítja azt a szigetelést, ami miatt rendszeresen kellett kátyúzni. Ha a munkálatokkal végeznek, várhatóan a következő években nem kell ilyen nagy volumenű beavatkozásokat végrehajtani a hídon, amelyek nagy torlódásokhoz vezetnek.

A munkálatokat nehéz más időszakokra ütemezni, hiszen a hídon szinte egész nap csúcsforgalom van, közel 13 ezer gépjármű halad át rajta naponta. A kivitelezőnek három-négy hét áll rendelkezésére, hogy a munkálatokat befejezze – mondta a szóvivő. Hozzátette, hogy a Közút folyamatosan konzultál a kivitelezővel annak érdekében, hogy minél gyorsabban végezzenek és a legkisebb fennakadások mellett dolgozzanak. A Magyar Közút arra kéri a közlekedőket, hogy legyenek türelemmel, hiszen ha elkészül a híd, az hosszú távon jelent megoldást.

Több olvasónk is kérdezte, hogy miért nem éjszaka dolgoznak, amikor sokkal kisebb a forgalom. A szóvivő erre úgy reagált, a kivitelezőnek nem kell a javítási munkák ütemezését a Közúttal egyeztetni, és a szigetelés javítása is nehezebb lenne, valamint sokkal hosszabb ideig tartanának a munkálatok. Ugyanakkor a félpályás útlezárás ugyanúgy érvényben lenne napközben is.

A rendőrség egyébként mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse a közlekedőket, csütörtökön karos forgalomirányítással próbálták megszüntetni a torlódást.

Dr. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondása szerint, a forgalmat irányító jelzőlámpák átállításával 1-2 perc alatt át lehet jutni a hídon.
 

További hírek

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat.

2021. április 13. | Oktatás Bővebben

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

×