× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Honismereti tábor – élménybeszámoló

|
2014. szeptember 15. | Napjaink
Algyőn és testvértelepülésein élő diákok vettek részt a Honismereti táborban, amelyet az Algyői Faluház és Könyvtár szervezett.

Kovács Angelika élménybeszámolója emléképekkel:

"Augusztus első hete nekem élményekben gazdag s felejthetetlen marad!

Augusztus 4-én, hétfőn 10 órakor a Faluház elől indultunk Bogácsra, a szállásra. Útközben megnéztük a Tisza-tavi Ökocentrumot, ahol a hajókirándulás alkalmával több fajta madárral ismerkedhettünk meg. Itt láttuk Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszerét is. Nagyon különleges és egyben csodálatos érzés volt ott lenni. Szinte kézzel foghatóak voltak a vízi állatok (pl.: viza, vágótok stb.), ahogy körülöttünk úszkáltak.

Másnap az ipolytarnóci ősmaradványokat néztük meg, ami természetvédelmi terület. Végigmentünk egy tanösvényen, ahol kb. 15–20 millió évvel ezelőtt élő állatok lábnyomait, csontjait láthattuk. Megnézhettünk egy 3D-s és egy 4D-s mozit is. Nekem a 4D-s film nagyon nagy élmény volt. Mintha én is szereplője lettem volna a természetfilmnek. Annyira élethű volt, még a székem is mozgott.

A következő állomás a recski munkatábor volt. Itt lenni nyomasztó érzés volt, tudván, hogy mennyi ember szenvedett és halt meg.

Szerdán Egerbe utaztunk, ahol megnéztük az egri várat, majd a Gárdonyi Géza Emlékmúzeumot. Láthattuk, hol élt és alkotott. Itt írta a leghíresebb regényét az Egri csillagokat.

Csütörtökön Szlovákiában (Felvidéken) a Madách-kastélyt és Kékkő várát néztük meg.

Pénteken pedig, hazafelé tartva, megálltunk a gödöllői Királyi Kastélynál. Na, itt volt gazdagság! Még a falon a mintázat is 14 karátos arany volt. Minden termet szigorúan őriztek, nem nyúlhattunk semmihez."

Kovács Angelika, Algyő
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×