× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Honismereti tábor – élménybeszámoló

|
2014. szeptember 15. | Napjaink
Algyőn és testvértelepülésein élő diákok vettek részt a Honismereti táborban, amelyet az Algyői Faluház és Könyvtár szervezett.

Kovács Angelika élménybeszámolója emléképekkel:

"Augusztus első hete nekem élményekben gazdag s felejthetetlen marad!

Augusztus 4-én, hétfőn 10 órakor a Faluház elől indultunk Bogácsra, a szállásra. Útközben megnéztük a Tisza-tavi Ökocentrumot, ahol a hajókirándulás alkalmával több fajta madárral ismerkedhettünk meg. Itt láttuk Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszerét is. Nagyon különleges és egyben csodálatos érzés volt ott lenni. Szinte kézzel foghatóak voltak a vízi állatok (pl.: viza, vágótok stb.), ahogy körülöttünk úszkáltak.

Másnap az ipolytarnóci ősmaradványokat néztük meg, ami természetvédelmi terület. Végigmentünk egy tanösvényen, ahol kb. 15–20 millió évvel ezelőtt élő állatok lábnyomait, csontjait láthattuk. Megnézhettünk egy 3D-s és egy 4D-s mozit is. Nekem a 4D-s film nagyon nagy élmény volt. Mintha én is szereplője lettem volna a természetfilmnek. Annyira élethű volt, még a székem is mozgott.

A következő állomás a recski munkatábor volt. Itt lenni nyomasztó érzés volt, tudván, hogy mennyi ember szenvedett és halt meg.

Szerdán Egerbe utaztunk, ahol megnéztük az egri várat, majd a Gárdonyi Géza Emlékmúzeumot. Láthattuk, hol élt és alkotott. Itt írta a leghíresebb regényét az Egri csillagokat.

Csütörtökön Szlovákiában (Felvidéken) a Madách-kastélyt és Kékkő várát néztük meg.

Pénteken pedig, hazafelé tartva, megálltunk a gödöllői Királyi Kastélynál. Na, itt volt gazdagság! Még a falon a mintázat is 14 karátos arany volt. Minden termet szigorúan őriztek, nem nyúlhattunk semmihez."

Kovács Angelika, Algyő
 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×