× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hét házban jártak a tolvajok Algyőn

|
2010. május 17. | Rendőrség

Besurranó tolvajok miatt rettegnek az algyőiek - múlt héten csütörtökről péntekre virradó éjjel hét házba mentek be a nyitott ajtón keresztül az elkövetők. Ékszert, pénzt, az egyik udvarról pedig egy hatmillió forintot érő autót vittek magukkal.

– Nem is a pénz, az autó vagy a többi értéktárgy érdekel a legjobban. Ami miatt igazán nyugtalanok vagyunk, hogy míg aludtunk, vadidegen emberek garázdálkodtak az otthonunkban – mondta a neve elhallgatását kérő algyői férfi, akinek a családi házába csütörtökről péntekre virradóra surranantak be tolvajok. Ezen kívül még hat házban jártak az elkövetők, akik minden esetben átmásztak a kerítésen, és a nyitott bejárati vagy erkélyajtón keresztül jutottak be az épületbe.

A lábnyomaik elárulták: több tucat udvaron jártak, a téglás, Lőrinc, Kastélykert utca környékén. Egyik telekről másztak át a kerítésen keresztül a következőbe. Ahol nyitva találták az ajtót, már mentek is be.

- A lányom úgy zokogott, mikor kiderült, hogy bent jártak a házban, hogy alig bírtuk megvígasztalni - hallottuk egy másik sértettől, aki szintén nem szerette volna, hogy leírjuk nevét. Félnek és nem érzik magukat biztonságban.

A környékbeliek arra gyanakodnak, hogy az elkövetők ketten lehettek. Az egyik ház lakója ugyanis felébredt a mobiltelefon fényére, amivel az elkövetők világítottak, és két alakot látott a félhomályban.

A besurranó tolvajok szinte minden helyen ugyanúgy dolgoztak: a pénztárcákat nem, csak a pénzt vitték magukkal, még a tíz-húsz forintosokat is kiszedték. Mindenhonnan férfiórákat vittek el, férfi napszemüvegeket, az egyik házból egy kerékpárt is. Legnagyobb zsákmányuk egy hatmillió forint értékű nyugati tipusú autó. Bár a tulajdonosnál a kapu zárva volt, ezen átmásztak, és a nyitott bejárati ajtón keresztül mentek be a házba, és elvették a kulcsot. A bejárón két autó is állt, az egyiket félretolták a fűre, úgy álltak ki a másikkal. Bizonyára azért erre esett a választásuk, mert a másik tele van reklámmatricákkal. Kifeszítették a kaput, így hajtottak el az autóval.

A helyiek nyugtalanok, abban bíznak, hogy az elkövetők mielőbb rendőrkézre kerülnek. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-Főkapitányság sajtóreferense elmondta: lopás miatt nyomoz a rendőrség.

 

További hírek

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Falunap egyik kiemelt rendezvényeként az Algyői Foltvarrók Köre 15. jubileumi kiállítása nyílt meg. 2009-ben nyolc fővel indult a szakköri foglalkozás, jelenleg 15 fővel járnak tárlatokra, fesztiválokra.

2024. június 03. | Kultúra Bővebben

×