× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hét év fegyház az algyői robbantónak

|
2008. február 23. | Rendőrség

Hét év szabadságvesztésre ítélték azt a algyői gázszerelőt, aki két szegedi nőtől milliókat akart kizsarolni. Az egyiket azzal fenyegette meg, hogy agyonlövi a kisfiát, a másiknak kézigránátot dobott a kertjébe, ami felrobbant. Neki azt mondta és írta, ha nem fizet, nem látja meg a születendő unokáját.

Kádár Gábor bíró, a Szegedi Bíróság elnökhelyettese tegnap reggel nyolc órakor megnyitotta a tárgyalást, majd 165 perccel később már ítéletet is hirdetett az általa is az utóbbi évek egyik legsúlyosabb és legmegdöbbentőbb bűncselekményének tartott büntetőperben: – A bíróság a vádlottat 7 év fegyházbüntetésre ítéli és 8 évre eltiltja a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezi a bűnügyi költség megfizetésére is.

A 26 éves algyői J. Attila Imrét súlyos fenyegetéssel folytatólagosan elkövetett zsarolással, valamint lőfegyverrel, lőszerrel, robbanóanyaggal visszaéléssel és rongálással vádolta meg Tóth Tamás, a Szegedi Városi Ügyészség ügyésze.

A férfi előbb, még 2004 október 5-én éjjel belőtt egy acélgolyót egy újszegedi házba, majd az épület tulajdonosát, egy nőt, még aznap azzal fenyegetett meg, hogy ha hét napon belül nem fizet neki ötmillió forintot, agyonlövi 11 éves kisfiát. A zsaroló, aki egyébként egy 4 és egy 1 éves gyermek édesapja, SMS-eket is küldött a nő telefonjára, többek között azt „kérdezte": „Hol lőjem le a gyerekedet, otthon vagy az iskolában?" Az asszony, bár a fenyegetést komolyan vette és rettenetesen féltette a fiát, a rendőrséghez fordult és nem fizetett. A férfi számtalan telefonhívás és üzenetküldés után feladta.

J. Attila Imre ezután Dorozsmán, a piacon egy Sz. M. nevű férfitól előbb egy géppisztolyt és lőszereket, majd két kézigránátot vásárolt, ezekért összesen 56 ezer forintot fizetett.

A vádlott a következő, 2006. decemberi akciójában bevetette az éles fegyvereket: újabb kiszemeltjének a kertjébe bedobott egy kézigránátot, ami felrobbant és több mint másfél millió forint kárt okozott. Ezúttal 15 millió forintot követelt. Szóban (telefonon) és SMS-ekben zsarolta áldozatát, és még az sem riasztotta el, hogy a nőt és első gyermekét váró lányát, valamint a házukat éjjel-nappal rendőrök védték.

J. Attila Imre már elfogása után beismerő vallomást tett. Tegnap bocsánatot kért a tanúként meghallgatott „célpontjaitól" és kijelentette: tettét megbánta. A környezetében „példás" családapaként ismert férfi a bíróságon is elmondta, hogy a zsarolások forgatókönyveit akciófilmekben látott jelenetek alapján dolgozta ki, de fenyegetéseit soha nem akarta végrehajtani, nem ölt volna.

Az ítélet nem jogerős, ugyanis a vádlott és ügyvédje, Tombácz Tamás részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbezett.

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×