× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hét év fegyház az algyői robbantónak

|
2008. február 23. | Rendőrség

Hét év szabadságvesztésre ítélték azt a algyői gázszerelőt, aki két szegedi nőtől milliókat akart kizsarolni. Az egyiket azzal fenyegette meg, hogy agyonlövi a kisfiát, a másiknak kézigránátot dobott a kertjébe, ami felrobbant. Neki azt mondta és írta, ha nem fizet, nem látja meg a születendő unokáját.

Kádár Gábor bíró, a Szegedi Bíróság elnökhelyettese tegnap reggel nyolc órakor megnyitotta a tárgyalást, majd 165 perccel később már ítéletet is hirdetett az általa is az utóbbi évek egyik legsúlyosabb és legmegdöbbentőbb bűncselekményének tartott büntetőperben: – A bíróság a vádlottat 7 év fegyházbüntetésre ítéli és 8 évre eltiltja a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezi a bűnügyi költség megfizetésére is.

A 26 éves algyői J. Attila Imrét súlyos fenyegetéssel folytatólagosan elkövetett zsarolással, valamint lőfegyverrel, lőszerrel, robbanóanyaggal visszaéléssel és rongálással vádolta meg Tóth Tamás, a Szegedi Városi Ügyészség ügyésze.

A férfi előbb, még 2004 október 5-én éjjel belőtt egy acélgolyót egy újszegedi házba, majd az épület tulajdonosát, egy nőt, még aznap azzal fenyegetett meg, hogy ha hét napon belül nem fizet neki ötmillió forintot, agyonlövi 11 éves kisfiát. A zsaroló, aki egyébként egy 4 és egy 1 éves gyermek édesapja, SMS-eket is küldött a nő telefonjára, többek között azt „kérdezte": „Hol lőjem le a gyerekedet, otthon vagy az iskolában?" Az asszony, bár a fenyegetést komolyan vette és rettenetesen féltette a fiát, a rendőrséghez fordult és nem fizetett. A férfi számtalan telefonhívás és üzenetküldés után feladta.

J. Attila Imre ezután Dorozsmán, a piacon egy Sz. M. nevű férfitól előbb egy géppisztolyt és lőszereket, majd két kézigránátot vásárolt, ezekért összesen 56 ezer forintot fizetett.

A vádlott a következő, 2006. decemberi akciójában bevetette az éles fegyvereket: újabb kiszemeltjének a kertjébe bedobott egy kézigránátot, ami felrobbant és több mint másfél millió forint kárt okozott. Ezúttal 15 millió forintot követelt. Szóban (telefonon) és SMS-ekben zsarolta áldozatát, és még az sem riasztotta el, hogy a nőt és első gyermekét váró lányát, valamint a házukat éjjel-nappal rendőrök védték.

J. Attila Imre már elfogása után beismerő vallomást tett. Tegnap bocsánatot kért a tanúként meghallgatott „célpontjaitól" és kijelentette: tettét megbánta. A környezetében „példás" családapaként ismert férfi a bíróságon is elmondta, hogy a zsarolások forgatókönyveit akciófilmekben látott jelenetek alapján dolgozta ki, de fenyegetéseit soha nem akarta végrehajtani, nem ölt volna.

Az ítélet nem jogerős, ugyanis a vádlott és ügyvédje, Tombácz Tamás részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbezett.

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×