× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hatvankét millióból fejlesztik a közvilágítást

|
2023. augusztus 08. | Önkormányzat

Hét napirendi pontot tárgyalt rendkívüli ülésén július végén a képviselő-testület. Kiválasztották a közvilágítás fejlesztését végző kivitelezőt, és döntöttek arról is, hogy nyolc építési telket licitálásra bocsátanak.

A rendkívüli ülésen ingatlanok értékesítéséről is döntöttek. Az önkormányzat 8 építési telekkel rendelkezik a Kiserdő soron, amelyek 513 és 629 négyzetméter közötti alapterületűek. Ezek értékeléséről is döntött a testület. Ahogyan korábban, most is licitálni lehet a telkekre.

A közvilágítás fejlesztésének első üteme is napirenden volt. Ahogy beszámoltunk róla, a testület korábban arról döntött, hogy több lépcsőben hajtja végre a fejlesztést, az első ütemre – amely 354 darab nagynyomású nátrium lámpatest cseréjét jelenti – 70 millió forintot különítettek el az idei költségvetésben. Három árajánlatot kértek be, a legkedvezőbbet az MVM Lumen Fényszolgálató Kft. adta bruttó 62 millió forinttal. Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, reményei szerint még idén elvégzi a munkát a nyertes. Megjegyezte, nem mindegy, mikor történik meg a csere, hiszen a fizetendő számla utána kevesebb lesz. A kivitelezőnek egyébként 210 napja van a teljesítésre a szerződés aláírástól számítva.

Döntés született a régi bölcsőde Komp utai csapadékvíz-elvezető rendszerének újjáépítéséről és a parkoló helyreállításáról. Molnár Áron emlékeztetett, hogy az épületnek megrepedt a fala, a statikus megállapította, hogy a zárt csapadékvíz-elvezető rendszer dugult el, ezért ázott fel az épület, és emiatt repedt meg a fala. A munkára a Gyeviép Nkft. adta a legjobb árajánlatot, bruttó 6,9 milliót költenek csapadékvíz-elvezető rendszer újjáépítésére és a parkoló helyreállítására.

A könyvtár LEADER pályázatát is támogatták, amelyből sátrakat és sörpadszetteket vásárolnak. A polgármester azt mondta, az új sátrak könnyebben és gyorsabban felállíthatóak, továbbá egységesebbek lesznek. A pályázathoz az önkormányzati önerő bruttó 2,56 millió forint.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×