× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hatvankét millióból fejlesztik a közvilágítást

|
2023. augusztus 08. | Önkormányzat

Hét napirendi pontot tárgyalt rendkívüli ülésén július végén a képviselő-testület. Kiválasztották a közvilágítás fejlesztését végző kivitelezőt, és döntöttek arról is, hogy nyolc építési telket licitálásra bocsátanak.

A rendkívüli ülésen ingatlanok értékesítéséről is döntöttek. Az önkormányzat 8 építési telekkel rendelkezik a Kiserdő soron, amelyek 513 és 629 négyzetméter közötti alapterületűek. Ezek értékeléséről is döntött a testület. Ahogyan korábban, most is licitálni lehet a telkekre.

A közvilágítás fejlesztésének első üteme is napirenden volt. Ahogy beszámoltunk róla, a testület korábban arról döntött, hogy több lépcsőben hajtja végre a fejlesztést, az első ütemre – amely 354 darab nagynyomású nátrium lámpatest cseréjét jelenti – 70 millió forintot különítettek el az idei költségvetésben. Három árajánlatot kértek be, a legkedvezőbbet az MVM Lumen Fényszolgálató Kft. adta bruttó 62 millió forinttal. Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, reményei szerint még idén elvégzi a munkát a nyertes. Megjegyezte, nem mindegy, mikor történik meg a csere, hiszen a fizetendő számla utána kevesebb lesz. A kivitelezőnek egyébként 210 napja van a teljesítésre a szerződés aláírástól számítva.

Döntés született a régi bölcsőde Komp utai csapadékvíz-elvezető rendszerének újjáépítéséről és a parkoló helyreállításáról. Molnár Áron emlékeztetett, hogy az épületnek megrepedt a fala, a statikus megállapította, hogy a zárt csapadékvíz-elvezető rendszer dugult el, ezért ázott fel az épület, és emiatt repedt meg a fala. A munkára a Gyeviép Nkft. adta a legjobb árajánlatot, bruttó 6,9 milliót költenek csapadékvíz-elvezető rendszer újjáépítésére és a parkoló helyreállítására.

A könyvtár LEADER pályázatát is támogatták, amelyből sátrakat és sörpadszetteket vásárolnak. A polgármester azt mondta, az új sátrak könnyebben és gyorsabban felállíthatóak, továbbá egységesebbek lesznek. A pályázathoz az önkormányzati önerő bruttó 2,56 millió forint.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×