× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hatvan férőhelyes új bölcsőde várja szeptembertől Algyő legkisebbjeit

|
2023. május 11. | Oktatás

Elkészült a Tiszavirág utcában településünk új bölcsődéje, amely már 60 férőhellyel várja majd a gyerekeket. Az új intézmény csaknem 900 millió forintba került.

Az épület a Széchényi2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, illetve a Pénzügyminisztérium 2018. évi Bölcsődei Fejlesztési program keretein belül valósulhatott meg. A pályázatok a bölcsődei ellátási formákhoz való hozzáférés javítását és a bölcsődei ellátási formákhoz nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztését tűzte ki célul. Algyő lélekszáma olyan mértékben megnövekedett, hogy szükség volt egy új bölcsőde létrehozására. A csaknem 10 százalékos növekedés nagy részét fiatal családok adják, akik vagy kisgyermekkel érkeztek a településre, vagy most terveznek családot alapítani. Az ő életüket több programmal kívánta az önkormányzat megkönnyíteni, illetve az itteni életet vonzóvá tenni, hiszen például minden újszülöttet 100 ezer forinttal ajándékoz meg az önkormányzat, van segítség fiataloknak lakáshoz jutni, illetve a fiatal házasulandókat is részesülnek támogatásban. Ezek a programok sikeresnek bizonyultak, hiszen Algyő igen népszerű településsé vált, a sok gyermek miatt pedig megfiatalodott a nagyközség társadalma. Nagy szükség volt egy új, modern bölcsődére.

Maga az épület a Sportközpont és az iskola közelében épült meg, egyfajta központot kialakítva ezzel. Már csak egy új óvoda hiányzik a sorból. Az építkezés során fontos szempont volt a környezetbarát anyagok használata, központi kérdés volt a természetesség, a fény kérdése és nem utolsó sorban, hogy illeszkedjen az épület a környezetébe.

„Erre az épületre büszkék lehetünk” – fogalmazott Molnár Áron polgármester átadóbeszédében.

Az új bölcsőde két pályázatból valósult meg, ehhez pedig önerő is társult, így tulajdonképpen három forrásból épülhetett fel. A teljes költség 894 millió forint volt, amelyből az építési rész az 764 millió, ehhez csatlakozott 130 millió forint önerő. A 2021 novemberében kezdődött építkezésre mostanra rendben befejeződött.

„Egy település erejét az mutatja, hogy mennyi gyermek van. Algyő gyarapodó lakossága pedig megcáfolhatatlan bizonyítéka annak, hogy itt az emberek jól érzik magukat, szeretnek itt élni” – erről Polner Eörs, a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés alelnöke beszélt az intézmény avatóján.

Az ünnepség keretén belül Jankovicsné Veres Katalin, az Algyői Egyesített Szociális Intézmény vezetője és Gyömbér Kornélia, az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Bóbita Bölcsőde vezetője helyezték el az intézmény időkapszuláját.

 

További hírek

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

A közlekedési szokások és igények megismerése érdekében Algyő vonatkozásában elkészült egy mobilitási kérdőív, amely két irányt érint, egyrészt a lakosságit (Algyő belterület), illetve a munkahelyit (MOL ipartelep, Jura Ipari Park).

2023. december 02. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Nőegylet idén is csodaszép adventi koszorút készített a községnek.

2023. december 02. | Napjaink Bővebben

Budapesten, a Szent Gellért Csarnokban rendezték meg a 2. Zen Power Taekwon-do Kids Hatpróba nevű versenyt, ahol az utánpótláskorú harcművészek mérethették meg magukat küzdelem, formagyakorlat, erőmérő, elmélet, gyorsaság és speciáltechnika állomásokon.

2023. december 01. | Sport Bővebben

×