× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hatvan férőhelyes új bölcsőde várja szeptembertől Algyő legkisebbjeit

|
2023. május 11. | Oktatás

Elkészült a Tiszavirág utcában településünk új bölcsődéje, amely már 60 férőhellyel várja majd a gyerekeket. Az új intézmény csaknem 900 millió forintba került.

Az épület a Széchényi2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, illetve a Pénzügyminisztérium 2018. évi Bölcsődei Fejlesztési program keretein belül valósulhatott meg. A pályázatok a bölcsődei ellátási formákhoz való hozzáférés javítását és a bölcsődei ellátási formákhoz nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztését tűzte ki célul. Algyő lélekszáma olyan mértékben megnövekedett, hogy szükség volt egy új bölcsőde létrehozására. A csaknem 10 százalékos növekedés nagy részét fiatal családok adják, akik vagy kisgyermekkel érkeztek a településre, vagy most terveznek családot alapítani. Az ő életüket több programmal kívánta az önkormányzat megkönnyíteni, illetve az itteni életet vonzóvá tenni, hiszen például minden újszülöttet 100 ezer forinttal ajándékoz meg az önkormányzat, van segítség fiataloknak lakáshoz jutni, illetve a fiatal házasulandókat is részesülnek támogatásban. Ezek a programok sikeresnek bizonyultak, hiszen Algyő igen népszerű településsé vált, a sok gyermek miatt pedig megfiatalodott a nagyközség társadalma. Nagy szükség volt egy új, modern bölcsődére.

Maga az épület a Sportközpont és az iskola közelében épült meg, egyfajta központot kialakítva ezzel. Már csak egy új óvoda hiányzik a sorból. Az építkezés során fontos szempont volt a környezetbarát anyagok használata, központi kérdés volt a természetesség, a fény kérdése és nem utolsó sorban, hogy illeszkedjen az épület a környezetébe.

„Erre az épületre büszkék lehetünk” – fogalmazott Molnár Áron polgármester átadóbeszédében.

Az új bölcsőde két pályázatból valósult meg, ehhez pedig önerő is társult, így tulajdonképpen három forrásból épülhetett fel. A teljes költség 894 millió forint volt, amelyből az építési rész az 764 millió, ehhez csatlakozott 130 millió forint önerő. A 2021 novemberében kezdődött építkezésre mostanra rendben befejeződött.

„Egy település erejét az mutatja, hogy mennyi gyermek van. Algyő gyarapodó lakossága pedig megcáfolhatatlan bizonyítéka annak, hogy itt az emberek jól érzik magukat, szeretnek itt élni” – erről Polner Eörs, a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés alelnöke beszélt az intézmény avatóján.

Az ünnepség keretén belül Jankovicsné Veres Katalin, az Algyői Egyesített Szociális Intézmény vezetője és Gyömbér Kornélia, az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Bóbita Bölcsőde vezetője helyezték el az intézmény időkapszuláját.

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×