× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hatékonyan spórol a Faluház

|
2023. április 24. | Önkormányzat

Új hűtő-fűtő rendszer lett kialakítva a Faluházban. A VRF rendszertől hatékonyabb és energiatakarékosabb lesz a megfelelő hőmérsékletet kialakítani, illetve megtartani az épület termeiben.

Februárban készült el a Faluház új hűtő- és fűtőrendszere, amelyet Kovács László, a Gyevikult Nkft. ügyvezetője mutatott be az átadáson. Kiépítésére már nagyon nagy szükség volt, hiszen a megemelkedett rezsiárak miatt a gázszámla jelentős kiadást jelentett a cégnek.

„Az elmúlt évek alatt sikerült annyi többletet képeznünk, annyit megtakarítanunk, hogy belevághassunk ebbe a projektbe. A Faluház működésének szempontjából nagy szükség volt rá és remélem, a továbbiakban sokat tudunk spórolni ezzel a beruházással” – mondta a Hírmondónak az ügyvezető.

A kivitelezés alatt is megállás nélkül üzemelt az épület, nem maradtak el programok és rendezvények, zökkenőmentesen zajlottak a mindennapok. Két kültéri és több beltéri egységet üzemeltek be, amelyekkel külön-külön szabályozható a nagyterem és a kisebb helyiségek, irodák hőmérséklete.

„A VRF rendszer egy angol rövidítés, amely váltakozó hűtőközeg áramlást jelent. Egy kültéri egységről több beltéri egység levegője szabályozható nagy távolságokban vagy nagy magasságokban is hatékonyan. Ezt a színházterem esetében figyelembe is kellett vennünk a tervezésnél. Bár maga a beltéri egységek kinézete hasonló a lakásokban működtetett légkondicionáló berendezésekhez, ezt a rendszert inkább irodaházak, szállodák tudják hatékonyan használni” – magyarázta el az átadáson résztvevőknek Tornyi Koppány, a Dél-Alföldi Klíma Kft. ügyvezetője. A kültéri egység a szabadba telepíthető, így nem foglal el értékes helyet az épületben. Többek között ez is fontos szempont volt a Faluház esetében, hiszen a helyiségekből így nem kellett teret elvenni. A berendezések nem zajosak és az elektromos megtápláláson kívül semmilyen más energiahordozót nem igényelnek. A VRF rendszer hűtésre hatékonyan használható akár 52 °C külső hőmérsékletig, fűtésre pedig akár –20 °C-ig. Bár a kiépített rendszernek számos előnye van, de talán a legfontosabb az, hogy gazdaságosan működtethető.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Hatvanban, a XXI. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját. A versenyre, 8 ország több mint 300 sportolója nevezett. A harcművészek küzdelem és formagyakorlat kategóriákban mérhették össze tudásukat. Az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztálya 3 fővel képviseltette magát, akik 2 éremmel térhettek haza.

2023. május 31. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Képviselő-testülete a 2023. május hó 31. napján tartott ülésén, a 148/2023. (V.31.) Kt, határozatával megállapította, hogy az Algyő Nagyközség Önkormányzata tulajdonában álló víziközművek koncessziós szerződés keretében történő üzemeltetésére a Szegedi Vízmű Zrt részéről benyújtott pályázat érvényes, a pályázati eljárás eredményes.

2023. május 31. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Egészségház u. 42. I. emelet 4. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Az „Esély Otthon az algyői fiataloknak" (EFOP-1.2.11-16-2017-00045) elnevezésű pályázat keretében az Algyő, Kosárfonó utca 16. szám alatti ingatlanban 13 lakás került kialakításra. Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet 11 lakásingatlan kedvezményes használatára.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. fsz. 2. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

×