× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Határon túli kapcsolat, amely nem halványul

|
2023. október 24. | Napjaink

Hebertsfelden évtizedek óta testvértelepülése Algyőnek. A jó kapcsolatot még Piri József egykori polgármester alapozta meg, de a kötelék azóta is szoros maradt a két település között. Az idei Algyő Napi rendezvénysorozatra 22-en érkeztek a kis német városból, hogy együtt ünnepeljenek az algyőiekkel.

Szeptember 29-én, pénteken délután állt meg a busz az algyői polgármesteri hivatal előtt, amelyről mosolygós és izgatott csapat szállt le. Többen már jártak a településünkön, jó kapcsolatot ápolnak gyevi családokkal, így nagy volt az öröm az újra találkozásnál. A hivatal nagytermében fogadással várta őket Molnár Áron polgármester és az önkormányzat dolgozói. Kis pihenés után elindultak a vendégek, hogy elfoglalják szállásukat a Levendula Hotelben. Este vacsorával egybekötött zenés mulatság várta őket, amelyen részt vettek a település Algyő Nagyközségért kitüntetéssel és Alkotói díjjal rendelkező elismertjei.

Másnap szinkrontolmács segítségével részt vettek az ünnepi képviselő-testületi ülésen és az azt követő állófogadáson, majd egy rövid szabad program után csatlakoztak az Algyő Napi rendezvénysorozathoz. A lelkes csapat szívesen táncolt az algyőiekkel, együtt tapsoltak velük a fellépőknek. A nyelvi különbségek sem okoztak problémát, ha éppen mással beszélgetett az őket kísérő tolmács, mosolyokkal, gesztusokkal könnyen megértették magukat.

Vasárnap a városi kisvonaton Szeged nevezetességeit ismerhették meg. Utána rövid látogatást tettek a Móra Ferenc Múzeumban, ahol a kínai agyagkatonák kiállítást tekintették meg. Délután az ásotthalmi Bűbáj élménybirtokra látogattak el. Megismerhették Rózsa Sándor életét, kipróbálhatták a karikás ostort, helyi borokat kóstolhattak és lovas kocsival egy kis kirándulást tettek Ásotthalmon. Este a Levendula Hotelben, egy kellemes vacsora keretében búcsúztak el és köszönték meg Algyőnek a szíves vendéglátást és azt szeretet, amit az elmúlt 25 év baráti látogatásai során kaptak.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×