× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Halbeles ügy: már gyanúsított is van

|
2008. június 12. | Rendőrség

Szeged - Szakértő bevonásával nyomoz tovább a Szegedi Rendőrkapitányság a tavaly nyáron Algyőnél Tiszába dobott halbeles zsákok miatt. Az ügynek most már gyanúsítottja is van.

Tavaly nyáron kilenc, halbéllel teli zsákot dobott valaki a Tiszába Algyőnél. A bűntett neve: „veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése". Az ügyben a helybeliek és az önkormányzat feljelentése után vizsgálat indult a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Idén februárban arról írtunk, hogy még nincs gyanúsított, de a történet továbbra is beszédtéma a településen. A szennyezést elítélő helybeli horgászokból természetvédelmi egyesület alakult, és a falubeliek közül egyre többen vesznek részt a szemétgyűjtő akcióban, amely kiterjed a Tisza-partra is. A folyót szerető algyőiek kíváncsiak az eljárásra, mert szerintük példaértékű lenne, ha végül bírósági ítélet mondaná ki: a vizet nem lehet büntetlenül szennyezni.

Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője most arról tájékoztatott, hogy a halbeles ügyben kollégái egy embert gyanúsítottként hallgattak ki. A vallomás részletei egyelőre nem publikusak. A nyomozás folytatódik, és a bűntett bizonyításának sikere nagyban múlik a szakértői véleményeken.

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×