× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Halbeles ügy: már gyanúsított is van

|
2008. június 12. | Rendőrség

Szeged - Szakértő bevonásával nyomoz tovább a Szegedi Rendőrkapitányság a tavaly nyáron Algyőnél Tiszába dobott halbeles zsákok miatt. Az ügynek most már gyanúsítottja is van.

Tavaly nyáron kilenc, halbéllel teli zsákot dobott valaki a Tiszába Algyőnél. A bűntett neve: „veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése". Az ügyben a helybeliek és az önkormányzat feljelentése után vizsgálat indult a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Idén februárban arról írtunk, hogy még nincs gyanúsított, de a történet továbbra is beszédtéma a településen. A szennyezést elítélő helybeli horgászokból természetvédelmi egyesület alakult, és a falubeliek közül egyre többen vesznek részt a szemétgyűjtő akcióban, amely kiterjed a Tisza-partra is. A folyót szerető algyőiek kíváncsiak az eljárásra, mert szerintük példaértékű lenne, ha végül bírósági ítélet mondaná ki: a vizet nem lehet büntetlenül szennyezni.

Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője most arról tájékoztatott, hogy a halbeles ügyben kollégái egy embert gyanúsítottként hallgattak ki. A vallomás részletei egyelőre nem publikusak. A nyomozás folytatódik, és a bűntett bizonyításának sikere nagyban múlik a szakértői véleményeken.

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×