× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Halbeles ügy: már gyanúsított is van

|
2008. június 12. | Rendőrség

Szeged - Szakértő bevonásával nyomoz tovább a Szegedi Rendőrkapitányság a tavaly nyáron Algyőnél Tiszába dobott halbeles zsákok miatt. Az ügynek most már gyanúsítottja is van.

Tavaly nyáron kilenc, halbéllel teli zsákot dobott valaki a Tiszába Algyőnél. A bűntett neve: „veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése". Az ügyben a helybeliek és az önkormányzat feljelentése után vizsgálat indult a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Idén februárban arról írtunk, hogy még nincs gyanúsított, de a történet továbbra is beszédtéma a településen. A szennyezést elítélő helybeli horgászokból természetvédelmi egyesület alakult, és a falubeliek közül egyre többen vesznek részt a szemétgyűjtő akcióban, amely kiterjed a Tisza-partra is. A folyót szerető algyőiek kíváncsiak az eljárásra, mert szerintük példaértékű lenne, ha végül bírósági ítélet mondaná ki: a vizet nem lehet büntetlenül szennyezni.

Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője most arról tájékoztatott, hogy a halbeles ügyben kollégái egy embert gyanúsítottként hallgattak ki. A vallomás részletei egyelőre nem publikusak. A nyomozás folytatódik, és a bűntett bizonyításának sikere nagyban múlik a szakértői véleményeken.

 

További hírek

A csapadékvíz-elvezető rendszerek rekonstrukciójára már nagy szükség volt a nagyközségünkben. Az Aranyhíd utca, a Kócsag és a Tutaj utca kerül most reflektorfénybe.

2024. június 24. | Önkormányzat Bővebben

A Martonosi Szivárvány Óvoda meghívására, szakmaiságra épülő látogatást tettünk testvértelepülésünkön április 26-án.

2024. június 20. | Oktatás Bővebben

Közbeszerzést írnak ki a közvilágítás fejlesztésének második ütemére – erről is döntött májusi rendes ülésén a képviselő-testület, amelynek tagjai összesen húsz napirendi pontot tárgyaltak meg. Módosították a költségvetést is, és elhangzott, hogy egy trafót is kell vásárolniuk.

2024. június 19. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén.

2024. június 19. | Gazdaság Bővebben

Értesítjük a Tisztelt fogyasztóket, hogy a Szegedi Vízmű Zrt. 2024. 06. 24-én és 06. 25-én (hétfőn és kedden) 22:00-tól 05:00 óráig Hálózatöblítési munkákat végez.

2024. június 18. | Gazdaság Bővebben

×