× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Gyógyászati részleg a Borbála Fürdőben

|
2014. február 20. | Egészség, életmód
A Borbála Fürdőben bővül az igénybe vehető, a Társadalombiztosítás (TB) által támogatott gyógyászati szolgáltatások köre. A kezeléseket szakorvos írhatja fel. Az ország bármely területén dolgozó szakorvosok páciensei is kérhetik, hogy kezelésüket a Borbála Fürdőben vehessék igénybe.

A Borbála Fürdőben Dr. Matuz Csilla reumatológus szakorvos hétfőnként délután 16:00 órától 18:00 óráig tart rendelést. A házi orvostól kapott beutalóval lehet igénybe venni a vizsgálatot. Bejelentkezni személyesen a fürdő pénztárában lehet, vagy a 0662/517-520-as telefonszámon.

A következő gyógyászati ellátásokat vehetik nálunk igénybe:
  • Gyógyvizes medence
  • Gyógymasszázs
  • Víz alatti csoportos gyógytorna
  • Víz alatti vízsugármasszázs, azaz Tangentor-kezelés

A gyógymasszázsnak rengeteg előnye van, többek között nyugtatja az idegeket, javítja a vérkeringést, elősegíti a vér áramlását a szív felé, elősegíti az izmok relaxációját. 

A víz alatti gyógytorna különféle panaszok esetén nyújtanak segítséget: mozgásszervi betegségek; a csont, izület, izomzat megbetegedései; neurológiai betegségek, mint például az agyi infarktus utáni állapot, Parkinson-kór, keringési problémák. Ellenjavallatok: Kardiális dekompenzáció; súlyos ritmuszavar; heveny izületi gyulladások; fertőző bőrbetegségek; eszméletvesztéssel járó állapotok.

A meleg vízsugárral fürdőkádban végzett masszázs a problémás, feszes izomcsoportokra irányul. Masszírozó, lazító hatása pozitívan befolyásolja az izomzat tónusát, javítja a perifériás vér- és nyirokkeringést. Izomfájdalmak, izületi bántalmak, baleseti vagy műtéti utókezelés vagy kondíciójavítás esetén javasolt a tangentor-kezelés.

A masszázs és a gyógyvíz együttes hatására az izomkötöttség, valamint az izomzat és a kopásos izületek kötöttsége is csökken.

Sok szeretettel várja gyógyulni vágyó vendégeit az algyői Borbála Fürdő.
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×