× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Gyógyászati részleg a Borbála Fürdőben

|
2014. február 20. | Egészség, életmód
A Borbála Fürdőben bővül az igénybe vehető, a Társadalombiztosítás (TB) által támogatott gyógyászati szolgáltatások köre. A kezeléseket szakorvos írhatja fel. Az ország bármely területén dolgozó szakorvosok páciensei is kérhetik, hogy kezelésüket a Borbála Fürdőben vehessék igénybe.

A Borbála Fürdőben Dr. Matuz Csilla reumatológus szakorvos hétfőnként délután 16:00 órától 18:00 óráig tart rendelést. A házi orvostól kapott beutalóval lehet igénybe venni a vizsgálatot. Bejelentkezni személyesen a fürdő pénztárában lehet, vagy a 0662/517-520-as telefonszámon.

A következő gyógyászati ellátásokat vehetik nálunk igénybe:
  • Gyógyvizes medence
  • Gyógymasszázs
  • Víz alatti csoportos gyógytorna
  • Víz alatti vízsugármasszázs, azaz Tangentor-kezelés

A gyógymasszázsnak rengeteg előnye van, többek között nyugtatja az idegeket, javítja a vérkeringést, elősegíti a vér áramlását a szív felé, elősegíti az izmok relaxációját. 

A víz alatti gyógytorna különféle panaszok esetén nyújtanak segítséget: mozgásszervi betegségek; a csont, izület, izomzat megbetegedései; neurológiai betegségek, mint például az agyi infarktus utáni állapot, Parkinson-kór, keringési problémák. Ellenjavallatok: Kardiális dekompenzáció; súlyos ritmuszavar; heveny izületi gyulladások; fertőző bőrbetegségek; eszméletvesztéssel járó állapotok.

A meleg vízsugárral fürdőkádban végzett masszázs a problémás, feszes izomcsoportokra irányul. Masszírozó, lazító hatása pozitívan befolyásolja az izomzat tónusát, javítja a perifériás vér- és nyirokkeringést. Izomfájdalmak, izületi bántalmak, baleseti vagy műtéti utókezelés vagy kondíciójavítás esetén javasolt a tangentor-kezelés.

A masszázs és a gyógyvíz együttes hatására az izomkötöttség, valamint az izomzat és a kopásos izületek kötöttsége is csökken.

Sok szeretettel várja gyógyulni vágyó vendégeit az algyői Borbála Fürdő.
 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×