× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Gyilkos vezetékek áldozata lett az Algyői gólyapár egyike

|
2020. május 26. | Napjaink

Hatalmas összefogás indult a tojások, avagy a kikelt fiókák mentéséért, mind az önkormányzat részéről , mind a katasztrófavédelem részéről!

A mai napon érkezett a bejelentés, a  Kastélykert utca 63. szám közelében élő személy hatalmas nagy csattanásra lett figyelmes. Ezt követően észlelte a földön heverő fehér gólyát, akinek sajnos a sérülése olyan súlyos volt, segíteni már nem lehet rajta, azonnal életét vesztette. Az egyeztetések után a mai napon a mentést megkezdtük, kollégámmal Fülöp Miklóssal, aki vállalta, hogy a fészekhez felmegy, és kiemeli a tojásokat, vagy a fiókákat.

A mentés során a fészekben egy tojást találtunk, az elmondások alapján, egy hete felváltva ültek a gólyák a fészekben. Valószínűsíthetően egy fiatal pár költése történt, ami sajnos tragédiával végződött.

A tojást megfelelően beszállítottuk, lámpázása megtörtént, és igen a tojásban kicsiny kis élet lakozik.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Ludányi Attilának, valamint a Szegedi tűzoltó rajnak, akik a helyszínre vonultak és segítették munkánkat.

Vezetőként szeretnék köszönetet mondani Szentes város és környéke lakosainak, akik a kérésünket követően, nem sokkal később keltetőgépet ajánlottak fel.

Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×