× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Gyilkos vezetékek áldozata lett az Algyői gólyapár egyike

|
2020. május 26. | Napjaink

Hatalmas összefogás indult a tojások, avagy a kikelt fiókák mentéséért, mind az önkormányzat részéről , mind a katasztrófavédelem részéről!

A mai napon érkezett a bejelentés, a  Kastélykert utca 63. szám közelében élő személy hatalmas nagy csattanásra lett figyelmes. Ezt követően észlelte a földön heverő fehér gólyát, akinek sajnos a sérülése olyan súlyos volt, segíteni már nem lehet rajta, azonnal életét vesztette. Az egyeztetések után a mai napon a mentést megkezdtük, kollégámmal Fülöp Miklóssal, aki vállalta, hogy a fészekhez felmegy, és kiemeli a tojásokat, vagy a fiókákat.

A mentés során a fészekben egy tojást találtunk, az elmondások alapján, egy hete felváltva ültek a gólyák a fészekben. Valószínűsíthetően egy fiatal pár költése történt, ami sajnos tragédiával végződött.

A tojást megfelelően beszállítottuk, lámpázása megtörtént, és igen a tojásban kicsiny kis élet lakozik.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Ludányi Attilának, valamint a Szegedi tűzoltó rajnak, akik a helyszínre vonultak és segítették munkánkat.

Vezetőként szeretnék köszönetet mondani Szentes város és környéke lakosainak, akik a kérésünket követően, nem sokkal később keltetőgépet ajánlottak fel.

Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása

 

További hírek

Ez az év sok szempontból más volt, de egy biztosan nem változott: az emberek szeretnek segíteni.

2021. január 22. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata eladásra kínálja Ford Fiesta 1.4 TDCi típusú személygépkocsiját.

2021. január 22. | Önkormányzat Bővebben

Nem tudta megnehezíteni az NB II.-es Le­vendula Hotel FKSE-Algyő az NB I.-ben remeklő MTK Budapest dolgát a női kézilabda magyar kupa 3. fordulójában.

2021. január 17. | Sport Bővebben

Az Önkormányzat D-vitamin csomaggal támogatja a hivatal és intézményeinek dolgozóit. Molnár Áron polgármester elmondta, hogy fontosnak tartja a megelőzést és a szervezetünk támogatását ezekben az időkben.

2021. január 12. | Önkormányzat Bővebben

A tavalyi év nehézségeit nem kell bemutatnunk senkinek, a Fashion Street háza táján is kérdésessé vált, meg fog-e jelenni print magazinunk az évben. A limitált példányszám miatt a legizgalmasabb cikkeinket online is elérhetővé tesszük. Íme az egyik kedvenc anyagunk, egy rendkívül motiváló interjú egy nagyon fiatal, de annál eltökéltebb sportolóval.

2021. január 09. | Sport Bővebben

×