× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Gyermektánc a Szivárvány óvodában

|
2014. augusztus 06. | Oktatás
„Amikor táncolunk, nem az a cél, hogy egy
bizonyos pontra eljussunk a színpadon és
megérkezzünk, hanem az a célunk, hogy minden
egyes lépést élvezzünk.”

A nevelési év során a gyerekek nagy lelkesedésessel vettek részt a gyermektánc foglalkozásokon. Nemcsak a gazdagító tevékenységek napját várták, hanem ezen felül is igényelték, hogy más alkalmakkor is táncolhassanak, énekelhessenek.

A foglakozások célja az volt, hogy a gyermekek tanuljanak meg minél több népi játékot, ismerkedjenek a népzenével, szeressék meg azokat. Fontosnak tartottuk, hogy élvezzék a foglalkozásokat, formálódjon személyiségük a zene, a közös játék, és népi kultúra erejével.

2014. június 11-én tartottuk a gyermektánc foglalkozásunk záró műsorát óvodánkban. A gyermekek izgatottan várták, hogy megmutathassák szüleiknek, nagyszüleiknek, és az érdeklődőknek, mit is tanultak. Jó volt látni a népviseletbe öltözött, vidám kis táncosokat, ahogy a fiúk forgatták a lányokat, jókedvvel énekelték a dalokat. A közönség lelkes tapssal jutalmazta a fellépőket, amit valóban kiérdemeltek, hiszen igazán szórakoztató, könnyed kikapcsolódást nyújtó produkciót mutattak be.

Ezúton szeretnénk megköszönni a GYEVIÉP – Algyői Településüzemeltetési és -fejlesztési Nonprofit Kft.-nek a számunkra elkészített mobil színpadot, melyen előadták táncosaink műsorukat. Méltó színpadavató volt ez a rendezvény.
 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×