× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Gyermektánc a Szivárvány óvodában

|
2014. augusztus 06. | Oktatás
„Amikor táncolunk, nem az a cél, hogy egy
bizonyos pontra eljussunk a színpadon és
megérkezzünk, hanem az a célunk, hogy minden
egyes lépést élvezzünk.”

A nevelési év során a gyerekek nagy lelkesedésessel vettek részt a gyermektánc foglalkozásokon. Nemcsak a gazdagító tevékenységek napját várták, hanem ezen felül is igényelték, hogy más alkalmakkor is táncolhassanak, énekelhessenek.

A foglakozások célja az volt, hogy a gyermekek tanuljanak meg minél több népi játékot, ismerkedjenek a népzenével, szeressék meg azokat. Fontosnak tartottuk, hogy élvezzék a foglalkozásokat, formálódjon személyiségük a zene, a közös játék, és népi kultúra erejével.

2014. június 11-én tartottuk a gyermektánc foglalkozásunk záró műsorát óvodánkban. A gyermekek izgatottan várták, hogy megmutathassák szüleiknek, nagyszüleiknek, és az érdeklődőknek, mit is tanultak. Jó volt látni a népviseletbe öltözött, vidám kis táncosokat, ahogy a fiúk forgatták a lányokat, jókedvvel énekelték a dalokat. A közönség lelkes tapssal jutalmazta a fellépőket, amit valóban kiérdemeltek, hiszen igazán szórakoztató, könnyed kikapcsolódást nyújtó produkciót mutattak be.

Ezúton szeretnénk megköszönni a GYEVIÉP – Algyői Településüzemeltetési és -fejlesztési Nonprofit Kft.-nek a számunkra elkészített mobil színpadot, melyen előadták táncosaink műsorukat. Méltó színpadavató volt ez a rendezvény.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×