× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Gyerekszakácskönyvet írt Paskó atya családépítő céllal

|
2019. október 25. | Migrált hírek

Eszközt adott a szülőknek új szakácskönyvével Paskó atya a családépítéshez. Azt kéri a felnőttektől, merjék beengedi a gyermek a konyhába, főzzenek-süssenek közösen, mert szükség van az ilyen családi élményekre is a teljes élethez.

Családi délutánon mutatták be pénteken az Algyői Könyvtárban Paskó Csaba atya harmadik szakácskönyvét, melyet kifejezetten gyerekeknek írt Első szakácskönyvem címmel. Azt mondja, szeret könyvbemutatókat tartani, hiszen mindig újabbnál újabb emberekkel találkozik, akiknek személyesen mondhatja el könyveinek misszióját. Az idén április 26-án megjelent könyv is komoly üzenetet hordoz magában, a családépítésre ösztönöz.

– Régóta foglalkoztatott az a gondolat, hogy a közösség, a csapat- és a családépítésről írjak, mert rendkívül fontos, hogy az új generációk egy egészséges családi légkörben nevelkedjenek. Vagyis megkapjanak minden olyan élményt, ami képesség teszi őket arra, hogy teljes esélyekkel induljanak az élet útjára. Főként a gyermekkori emlékeimből erednek a leírtak, amikor a nagyszülőkkel és szülőkkel közösen ebédeltünk, amikor a vasárnapi szentmise után ott várt az asztalon minket a gőzölgő húsleves. Úgy vélem, ez a fajta családépítés a konyha köré csoportosítható – magyarázta lapunknak Paskó atya.

A plébános azt mondja, merjük beengedi a gyermekeket a konyhába, tegyük félre azt a gondolatot, hogy rumli lesz, hiszen a közös főzés-sütés neveli és fegyelmezi őket, miközben megismerik az élelmiszereket is.

– Azok a gyerekek is el tudják készíteni a recepteket, akik még nem tudnak olvasni, ugyanis Szalai Attila grafikus kiváló rajzokat készített mindenhez, ezek alapján jól lekövethetőek a lépések. Például egy omlett elkészítését is leírtuk, lerajzoltuk, egészen a kezdő szinttől a mesterszakácsig, az omlett körülbelül 6 fajta receptben jelenik meg, épp úgy, mint a tejbegríz. A főzés a kreativitásra ösztönzi őket – avatott be a részletekbe. A szakácskönyv lapjai mindemellett verseket, meséket és idézeteket rejtenek, mind gasztronómiai témájú, a gyerekekhez szól.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata a megemelkedett szúnyogszámra való tekintettel szúnyoglárva-irtó tablettával segíti a lakosokat.

2024. május 02. | Gazdaság Bővebben

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

×