× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Gépjárművek közterületen tartása

|
2020. december 10. | Rendőrség

A közel múltban történt baleset – habár a közlekedő gépjármű vezetőjének figyelmetlensége okozta - ismét rávilágított arra a problémára, hogy sokan az utcán tároljuk a gépjárműveinket, köztük gyakran olyan tehergépjárműveket, mezőgazdasági gépeket, pótkocsikat melyeknek az utcai tárolása a belterület döntő részén tilos. A rendszeresen az út szélén tárolt személy és tehergépjárművek mind amellett, hogy balesetveszélyes szituációkat eredményeznek, az útpadka süllyedését és a közterületi zöld sáv megszűnését okozhatják.

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének, a közterület-használatról és használati díjáról szóló 3/2013. (X.1.) rendelete 16/B. § (1) bekezdés szerint a 3,5 tonna össztömegűnél nagyobb gépjárművek – különösen a kamion, haszongépjármű, autóbusz, mezőgazdasági vontató-, pótkocsik és a mezőgazdasági tevékenységhez szükséges eszközök – lakó- és intézményi körzetekben történő tárolása tilos, egyéb helyeken csak külön engedéllyel szabad. 

Visszatérő probléma még a rendszám nélküli, üzemképtelen gépjárművek hónapokig-évekig történő közterületi tárolása melyre az alábbi szabályok vonatkoznak:

16/B. § (4) Üzemképtelen jármű tárolására közterület-használati engedély legfeljebb 15 napi időtartamra adható évente, rendkívül indokolt esetben legfeljebb további 15 napra adható meg. A jármű üzembentartója vagy tulajdonosa köteles a közterület-használati engedélyt vagy annak másolatát a járművön jól látható, olvasható helyen (első szélvédő mögött) elhelyezni.

Szeretnék megkérni minden érintett Algyői lakost, hogy a rendeletben foglaltakat tartsák be, és a balesetveszély elhárítása, valamint a közterület állapotának megóvása érdekében napközben és éjszaka is a telephelyükön, ingatlanjukon tárolják a 3,5 tonna össztömegűnél nagyobb, valamint az üzemképtelen, rendszám nélküli gépjárműveiket.

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×